První příbor, plastový nebo kovový?

dancala
9. lis 2017

Dobrý večer,asimám blbou otázku ale chtěli by jsme naší princezně koupit první příbor a vlastní nádobí.Vůbec se v tom nevyznám.Bude líp jíst s plastových nebo kovových?Zdá se mi že dětské příbory sou dost široké o proti normálním a vybírat spíš hluboké lžičky nebo mělké.Máme mimčo teprv 6.měsíců jíst sama ještě samozřejmě neumí a zatím ji krmím plastovou lžičkou ale už je zabarvená od mrkvíčky tak mi to přijde nehygienické.Ráda bych jí koupila něco co vydrží co jí bude lákat a příbor který nebude těžký do ručičky až vyroste a bude jíst sama.Poradíte?

jaja01k
9. lis 2017

https://www.kika.cz/shop/cs/kikacz/doplnky/vare...
Nemame cely set, jen samotne lzice a jsou super. Jsou z takoveho “lepsiho” plastu, takze se prave nezabarvi a neposkrabou. Kluci je miluji, libi se jim ten smajlik, s jinymi nechteji jist 🙂

rebe
9. lis 2017

Pro takhle malé miminko jsou podle mě lepší plastové lžičky a spíš mělké, ty hlubší moje děti neuměly vylíznout. Nejvíc nám vyhovovaly lžičky od aventu.
Jakmile děti začaly jíst samy, přešli jsme na kovové příbory a porcelánové nádobí. U těch příborů je ale potřeba je vzít do ruky, některé jsou opravdu těžké. Širší vidličky toho naberou víc než úzké, což je výhoda, u lžic je potřeba sledovat velikost, některé jsou hodně velké a špatně se pak strkají do pusy. Kupovala jsem různě po eshopech, některé vyhovují, některé ne, asi je potřeba zkoušet.

brokovich
9. lis 2017

My měli podložku na jídlo "Žabík", teď už se nevyrábí, ale obdobu dělá třeba Petite a Mars. Je to podložka s miskami v jednom ze silikonu či čeho. Dítě jsme nechali jíst rukama. Když měl lepší motoriku, koupila jsem obyčejné plastové lžičky v DM a pak takové zelenobílé v Ikea (2 ks v balení). A když byla ještě lepší motorika dostal dezertní vidličku (na brambory, maso) a normální porcelánový talíř. 🙂

soleilll
9. lis 2017

@dancala Na první příkrmy určitě plastové lžičky. Mně nejvíc sedí od Tescomy - mají dlouhé držadlo http://www.etescoma.cz/detske-nadobi-a-pribory-... Dobré a mají třeba i v DM.
Nerezový příbor bych kupovala až v roce nebo později, např. Toner.

barumat
9. lis 2017

Já zase naopak proti @rebe lobuju za hlubší plastové lžičky, měla jsem z DM takové mělké a strašně mě rozčilovalo, jak z nich všechno teče. Malá s tím problém neměla, a je fakt, že to stojí pár kaček, tak prostě vyzkoušet, co bude sedět. My přešly s dcerou na klasický příbor zhruba v roce a čtvrt, kdy začala jíst polévky a chtěla věci na vidličku. U nás teda opačná zkušenost než zase u @rebe, frčí u nás taková drobounká úzká vidlička, není z dětského setu, tam byly naopak takový široký vidle. Na ní napíchnu brambor a malá baští spokojeně. Stejně tak s lžící, ta z dětského setu (pořád teda mluvím o setu z IKEA) je strašně široká, dceři jsem jí zatím (je jí rok a půl) strčila do pusy tak pětkrát. Jinak jen na špičku, a dost. Takže polévku krmím normální klasickou kávovou lžičkou, máme doma takovou tu směs jako asi každý, základní sadu plus co se kde ulovilo či zbylo, tak jsem vybrala tu nejobjemnější a tou krmím a vyhovuje ideálně. Takže za mě třeba dětský příbor velké zklamání. Podotýkám, že krmím pořád výhradně já, za ten svinčík kolem mi to nestojí, a nepotřebuju se kasat, jak malá v roce a půl papá, to si jí radši v pětině času klidně nakrmím 🙂

z_kopretinka
9. lis 2017

Male lzicky jsem mela plastove tescoma a pak pribor plastovy ikea a ted nerez ikea

radecka1
9. lis 2017

Na krmení jsme měli nejobyčejnější plastové z DM (myslím, že jsou po 5 ks). A potom už klasický dětský příbor Tescoma s kačenkami. Nádobí nejdříve melaninové (nesmí do mikrovlnky) - mističku na kaši a talířek a asi od 1,5 let klasicky dětský set keramický.

monaluza
10. lis 2017

Prvni lzicky z Rossmannu, pak pribory a misky z Ikea (ta rada v modrozelenooranzove, jmeno nevim).

dancala
autor
10. lis 2017

Moc děkuju za rady 🙂

evalukanova
28. lis 2019
Uživatel evalukanova je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od evalukanova.

Ja jsem svymu synovi kupovala vzdy plastove ale po zkusenostech volim pouze kovove pribory, ano sou tezsi ale zase ma aspon vetsi silu v rukach😉 obednavam pouze z berghof.

evalukanova
Odpověď byla odstraněná
Zobraz