Boty do školky. Jaké kupujete?

tonicka16
31. bře 2022

Zdravím, jdu si pro radu a vaše zkušenosti. Jaké boty kupujete skolkovym dětem? Čerstvé ctyrleta dcera chodi od září do školky, zatím jsem kupovala vždy jedny sezonni kozene boty a k tomu měla platenky, holinky, snehulky - podle ročního období, ale nosila hlavně ty "hlavní". Ted vybírám, co na jaro. A přemýšlím, že bych koupila jedny celoročky (máme vyhlídle jonap) a jedny převážně do školky na ven, ale jaké? Koupit druhé kvalitní z dětské obuvi a dát za ně dalších 1500?🙈 nebo něco levnějšího z decathlonu, neznicim ji tim nohu? Má ploche nozky a dostane vložky, tak i proto chci střídat boty s vlozkami a bez. V odpovídajícím počasí samozřejmě chodí na vhodném povrchu bosky, ale to zatím není aktuální. Děkuji za vaše zkušenosti.

cekypetra
31. bře 2022

@tonicka16
Dobry den, rada se pripichnu, resim na chlup stejny "problem" u syna.

95newmommy2020
31. bře 2022

A co bazarovky ?

lida9
31. bře 2022

ja kupuji jedny kvalitni, vzdy nove... druhe vetsinou bud ma po sourozenci ( neznicene, nesesmajdane atd ) nebo spis nove ale levnejsi napr. sportisimo za 500kc a pod...

hojda
31. bře 2022

@tonicka16 a proč nemůže mít do školky ty Jonap?

tonicka16
autor
31. bře 2022

@95newmommy2020 to nee, když nenajdu nějaký rozumný kompromis, tak holt koupím druhé dražší.

@cekypetra já se vždycky hrozim, když se blíží.nove roční období 😀

hojda
31. bře 2022

@tonicka16
@cekypetra Proč speciální boty do školky? Tomu nějak nerozumím?

tonicka16
autor
31. bře 2022

@lida9 a které v tom sportisimu kupujete?

@hojda může, ale chtěla jsem je nechat jako slusnejsi a do školky a na hřiště druhé. Ať střídá víc bot, mají šanci pořádně proschnout apod.

hojda
31. bře 2022

@tonicka16 Já kupovala vždy jedny kvalitní celoročky membránou (aby právě nepromokly) a ty nosila nejvíc, noha jim roste hrozně rychle, to nemá cenu ty boty šetřit, protože jí budou za chvilku malé. K tomu nějaké pláťáky, sandálky, holínky na léto. V záloze jsem většinou měla nějaké taky kvalitní poděděné, které jsem měla připravené jako nouzovku pro případ nějaké nehody (většinou jsem je vůbec nepoužila).

maki90
31. bře 2022

@tonicka16 vždy kupuju dceři do školky levnější boty, většinou ve Sportisimu. Letos hrůza, málo velikostí a nic ji tam nesedelo. Nakonec má z decathlonu,za 500 a přijdou mi fajn, lehké, měkké, rozumný tvar špičky. Mladší bude nosit do školky podedene ty "lepší" boty.

krisstina93
31. bře 2022

Z bazaru nekupuju, ale měli vždy jedny hlavní a pak jedny takové obyč do školky na ven, třeba z Lidlu nebo toho Decathlonu. Ono ve školce totiž chodili na zahradu a syn tam jezdil po asfaltovém chodníku na odrážedle pro mimina a boty si vždy hned oddělal, takže mě nebavilo kupovat co měsíc nové a když zničil nějaké za dvě- tři stovky, tak mě to tolik nebolelo :D

nijij
31. bře 2022

Syn nosí převážně tyto boty školky, kromě snehulek, a plátěném v teple. Má je nejraději rychle se obouvají, skvělé čistí, po aplikaci spreje vydrží i vlhko nebo menší déšť. Takže kupuju jen tyto

andelka
31. bře 2022

@maki90 které jste vzali v tom Decathlonu?
Můj zatím do školky nechodí, celorocky má jedny. Taky koukám ještě po něčem na střídačku.

konidana
31. bře 2022

@tonicka16 moje děti vždy měly jen jedny boty. Tzn. kožené celoročky a nosily je i do školky i do lesa, i do města. K tomu sandály a zimní boty. Moc nechápu mít další boty na lítačku navíc, když z nich dítko stejně dřív vyroste než je úplně zničí..

konidana
31. bře 2022

@hojda přesně, přes noc jsem vždy rozšněrovala případně vyndala vložku a nebyl problém

tonicka16
autor
31. bře 2022

@maki90 taky mě zajima které🙏

petrasipkova1
31. bře 2022

Děti nosí barefoot, ted mají kožené nízké celoročky dcera Froddo, syn Jonap, potom mají do terénu Keen cnx kožené tenisky, potom má dcera do sucha Merrel tenisky, synovi ted sháním, čekám na Jonap atd, na léto mají sandály keen cnx a plus nějaké barefoot - froddo, jonap, fare economic, co zrovna sedne. Jinak, pokud je ve školce celý den, nemá cenu mít doma extra drahé boty na parádu, a do školky dávat shit, potřebuje kvalitní boty hlavně ve školce. Na vložky u dětí nevěřím, pouze nohu podepřou, noha potřebuje posilovat, takže co nejslabší podrážka, prostor pro prsty a blbnout po lesích a hřištích.

areh
31. bře 2022

@tonicka16 já kupuju v Decathlonu. Má je do školky a na zahradu.

emamaira
31. bře 2022

Na všechny roční období kupuju jedny hlavní boty a jedny záložní, ty ale většinou použije úplně minimálně. Plus gumáky. Na jaro má celorocky Superfit a k tomu lehké tenisky Adidas. Nosí superfity a uvidíme jestli na adidasky dojde, možná až bude tepleji. Boty "na parádu" jsem koupila jednou, protože se mi líbily, ale byly to vyhozené peníze. Jak mu rychle roste noha, tak má vždy boty pár měsíců, tak nemá cenu je šetřit, stejně je za chvíli vyřadíme. Ale na druhou stranu jsem ráda, když vydrží pěkné, aby je mohl podedit mladší syn.

lida9
31. bře 2022

@tonicka16 Sandaly Loap, Lotto, zimni treba Columbia... musis vyzkouset, kazdemu sedi neco jineho... ja hledam na sirokou nohu a aby byly ohebne... chce koukat mivaji i slevy🙂

misamisenka
31. bře 2022

Vetsinu bot maji z Decathlonu - ted maji typ Crossrock (nizke pohorky nepromokave) a typ MH120 (vyssi pohorky nepromokave) a k tomu maji decathlonove tenisky. Pak maji jeste i dalsi decathlonove tenisky doma na zahradu, at to porad nemusim prenaset po baraku. Sandale nosi uz nekolik let Keen Seacamp cnx. Driv nosili i ten typ MH100 viz vyse, ale ten hodne promokal (ale zase byly dost ohebne, ty nepromokave jsou ohebne min). Boty na paradu fakt moje deti nemaji.

eviicka
31. bře 2022

Přidávám se k zastáncům jedněch bot, syn má jedny (teda v zimě zimní, jinak celoroční) a má je na všechno. Ano oddělá je možná o chloupek dříve, tak pak koupím rovnou trošku větší a má pořád boty akorát a nové a já nemusím řešit co s obnošenými botami. Doma mám většinou nějaké už nošené do rezervy, ale potřeba nebyly asi nikdy.
Pak už máme jen dvoje holínky (školka, doma) a plátěnky do tělocvičny a bačkory do školky. Sandály a nazouváky nechce a na zahradu jsem teď objednala Skinners.

tonicka16
autor
31. bře 2022

@petrasipkova1 ty keeny chci vyzkoušet, ale dcera má.docela úzkou nožičku, tak nevím, jestli ji sednou. Do školky chodí jen na dopoledne, takže to je cca 1,5 hodiny venku se školkou. Každopádně nechci žádné extra drahé ani shit. Prostě kvalitni dvoje boty, proto se zajímám, jaké se ty "na ven" dají sehnat a jestli i za nižší cenu, nebo celkově jaké varianty existují🙂 když nenajdu, koupím do školky nejspíš ty keeny, ještě chci kouknout do decathlonu. Myslím, že je užije tak půl na půl, odpoledne trávíme na procházkách po lese, ale i po městě, na hřišti nebo po kroužku trajdame někde v okolí, teda město nebo park..
Jinak s vlozkami souhlasím, ale nozky se malé teď zhoršily a doktorka řekla, že už je potřebuje, tak si zase netroufám je úplně ignorovat, ale nechci je dávat pořád. Obrátím se ještě na fyzio a uvidíme.

maki90
31. bře 2022

@tonicka16
@andelka
Jsou to tyhle. Dcerka má tedy hodně úzkou nohu.

andelka
31. bře 2022

@maki90 díky. Syn nemá úzkou, ale ani ne extra širokou. Spíš bojujeme s vysokým nártem. Ale letní nosil Loap a boty do vody z Decathlonu. Bohužel ve větším čísle jsou jen nazouvací a do toho nevleze.

maki90
31. bře 2022

@andelka tak je zkuste, mají i klučičí 🙂

emamaira
31. bře 2022

@tonicka16 keeny zkuste, syn má taky úzkou nohu, jdou dobře stáhnout, ale bylo to na hraně, aby mu nebyly moc široké. A pozor na číslování, jsou o dost menší, syn má teď velikost 29 a keeny by potřeboval 31.

andelka
31. bře 2022

@maki90 našla jsem je, bohužel ještě nemá tak velkou nožku, musím mrknout na něco ve vel cca 26. Ale zkusíme je s mladším synem, vypadají fajn, ten má vel 36.

kafr
31. bře 2022

Dcera 4r, široká noha (= sehnat boty děs). Kupujeme kvalitní (obvykle Jonap, Fare, ...) a ty nosí převážně a to hlavně do školky! Vždyť tam je má na noze nejvíc- cesta tam, zpět, nákup, vycházka se školkou. Pak nějaké kecky na takové to lítání kolem baráku, kde si je 100x obuje - vyzuje.

jirovapa
31. bře 2022

@tonicka16 naše holky nosí jako celoroční boty pohory od značky Keen. Ta starší chodí do školky, mladší ještě ne. Za mě super boty na teď, v létě do lesa a na nerovný terén, babička si je chválí na hřišti, že jak nemají hladkou podrážku jako tenisky, tak je vidět, že se jim v tom lépe běhá.

zelenaesmolda
31. bře 2022

@tonicka16
dcera chodi normalne do skolky v celorocnich jonapech