Boty na nízký nárt, hubené chodidlo. Jaké sedí?

simona_33
8. bře 2023

Umí mi, prosím, některá poradit, jaké botky sedí na úzké nohy, hlavně nizky nárt? Hubená noha kolem kotníku. Vím, že je vždy téma, které boty jsou dost široké, ale koupit boty na hubenou nožku je podle mě snad nemožné. Jde o velikost asi 32... A ne tkaničky, to zas by mě asi kleplo "časově". Díky!

emamaira
8. bře 2023

Zkuste Superfity.

fifinka2020
8. bře 2023

@simona_33 lurchi, případně Jonap Slim. Jo a Froddo mají také verzi na úzkou nohu.

katule1990
8. bře 2023

@simona_33 Ricosty jsou super.

muhehehe
8. bře 2023

A hledáš barefoot, nebo klasiku?

muhehehe
8. bře 2023

@fifinka2020 jonap slim je do vel. 30 a beztak nijak extra úzké nejsou, jsou akorát užší než ta základní verze, ale pořád spíš na normální nohu. Froddo úzká řada je taky jen v malých číslech.

A beztak z dotazu není jasné, jestli autorka vůbec hledá bf boty 🙂

simona_33
autor
9. bře 2023

@emamaira ty jsou velke kolem kotníku. takové ty hlavní boty jsme víceméně zkoušeli, je mu přecejen skoro 7 let 🙂 když je bota kotníková, ještě to celkem jde, ale nízké boty, to je na prd.

simona_33
autor
9. bře 2023

@fifinka2020 lurchi jsme meli, a ty sedeli dobre to mas pravdu. mel tu verzi bare, ale jako on má zrovna teda celkem ploche nohy a na tak si myslím, že to pro něho není zrovna moc vhodné ( ale nechci tu dikuzi tady vířit, protože vím, že teď se spustí lavina o tom, jak jsou bare boty práce skvele apod....já jsem prostě tábor "kompromis" řekněme...🙂 Ale u techto bot mě prekvapilo, jak jsou po měsíci hnusně na to, kolik stály peněz. měli jsme modré, nosil je chvilku a byly uplně oloupané :( Jonap je stejné, taky uplne rovné barefoot, že?

simona_33
autor
9. bře 2023

@katule1990 ANo! to jsou jedine boty ktere mu byly pekně....měli jsme je vícekrát, asi nejvíce, ale ve velikosti 32 teda nic moc bohužel. V tomto rozmezí už mi přijdou pěkné snad sněhule.... potřebovala bych nějaké nízké.

simona_33
autor
9. bře 2023

@muhehehe Díky, to je práve problem, do těch 30 apod to zas takový problem nebyl, řešila jsme hlavne ricosta, jak nekdo psal víše a dalo se koupit... ale ted proste nemám co koupit. Jako malý nosil syn taky Biomecanics, teď jsme mu koupila z té řady větších velikosti, kolem kotniku by to snad ještě šlo, ale ta noha by se mu do boty vesla nad sebe snad dvakrát :( a přesně takhle to chodí pořád dokola, někdo mi doporučí úzké boty a nám je to velké :( Potřebovala bych takovou normální botu našířku, a nižší prostor nad nártem a malý prostor kolem kotníku...😂

dashyyy
9. bře 2023

@simona_33 keen cnx seacamp jste zkoušeli?? Obě děti mají drobné nohy a tenhle model jim pěkně sedí

prejeta_zaba
9. bře 2023

Bungaard, Froddo, Blifestyle. Jestli nechceš barefoot, tak úzké boty s tvarovanou stelkou jsou přece všechny, stačí zajít do obuvi - jakékoliv "botasky". 🤷‍♀️

baris
9. bře 2023

@simona_33 holky měly boty Richter. Ty jsou na úzkou nohu.

simona_33
autor
9. bře 2023

@prejeta_zaba no to právě nejsou, bohužel. ale díky, zkusím zajít do obuvi, to mě nenapadlo 🙂

simona_33
autor
9. bře 2023

@dashyyy minule jsem jim koupila tenisky, ale tam mi vadi, že jsou moc hadrove, a hned tedy mokré...pokud tedy myslíme ty stejně boty....

dashyyy
9. bře 2023

@simona_33 popletla jsem modely.. seacamp jsou sandály.. tenisky jsou Chandler, klasické chandler jsou látkové, to zřejmě myslíš ty a pak mají model chandler WP a to jsou trekovky nepropustné, jen se musí naimpregnovat.. asi jako každý trekovky 🙂

simona_33
autor
10. bře 2023

@dashyyy ano ty asi myslim...s těma latkovýma jsem vubec nebyla spokojená, černé byly ok, ale měla jsem pro staršího šedé a ty byly uplně zničený, v ohybu chodidla se uplně rozpadly. KOuknu na ty kožené (i kdyz mi prijde ze maji zbytečně širokou špičku 🙂 muj syn má 115 cm, asi 18 kg a mě vždy přijde v těch botách jak klaun 🙂) ale je fakt, ze ty mu na kotnik sedi fakt dobře.

simona_33
autor
10. bře 2023

@dashyyy aha, koukam na ně, tak to já jsem myslela jiné...tyhle zkusim, díky.

dashyyy
10. bře 2023

@simona_33 dlouho byly uznávané jako kompromisní boty k barefoot.. u nás jsou široké boty základ.. kdybys viděla, co mám dneska na nohách, to bys teprve viděla jak vypadá klaunská bota 😀 😀 jinak já keeny kupuju roky a nikdy, fakt nikdy se mi nestalo, že by nepřežily a to je kluk nosí do kravína, zvládne s nima celý žně, nosil je v moři, v potocích, po lesích a po vyprání jsou vždy jako nové a dobře se pak prodávají dál.. já s nima mám fakt vyloženě jen dobrý zkušenosti.. jak s teniskama tak se sandálkama

simona_33
autor
10. bře 2023

@dashyyy Ale ano, ja taky, az jsi mi ted pripomnela ze jsme kdysi mela pro neho tenisky keen hikeport a ty byly taky skvele primo na neho, to bych taky mohla koupit...ty tenisky, co myslim ja jsou Keen knotch peak....ona ta latka je jakoby natrena tou sedou barvou, jsou to fakt plataky jinak a cerne byly ok, tak ty sede se cele oloupaly... každopadně díky.

muhehehe
10. bře 2023

@simona_33 jáááj, modré bf Lurchi, přesně vím které. To je hrozná kůže. Boty se teda nehnou, dají nízký nárt (hurá hurá), podrážka je taky luxusní a drží, ale ty špičky.... dokopané po týdnu i při vcelku slušném zacházení. Hrozná škoda u tak drahých bot. Ale pokud bf beztak nepreferuješ, zkus mrknout na nebare Lurchi, pokud nebudou úzké i na vás, tak v těch ostatních ohledech podle mne obstojí, a trvanlivost taky na pohodu, šla bych klidně do semišek a budeš to mít na jistotu, tam se nemá co odřít... Pokud by to mohly být i ,,botasky", tak mrkněte na tenisky DD Step co začínají kódem F061, to je přesně na takovou nohu. Libovolně úzký kotníček, žádný kilometr nad nártem. Je to klasická bota, ale mají rovnou palcovou hranu, tvar není špatný. Jsou to síťované tenisky, ale mají vodoodpudivou úpravu, měly by unést o něco víc než na kolik vypadají. Osobní zkušenost mi chybí, ale v obchodě nám to zatím nikdo na hlavu nehodil, jsou to takové ty boty, které si lidé kupují znova, protože je už měli a byli spokojeni.

simona_33
autor
14. bře 2023

@muhehehe díky za tip!