Inhalátor. Kompresorový nebo ultrazvukový?

1leny
7. zář 2021

Ahoj,
bylo nám doktorkou doporučeno koupit inhalátor pro 1,5 letou dceru. A já tu teď sedím u netu v záplavě nabídek nejrůznějších inhalátorů. Mohla byste mi, prosím, některá poradit? Dívala jsem se, že nejprodávanější je asi inhalátor Omron kompresorový, ale všude čtu, že kompresovoré jsou hlučné. Potřebovala bych něco tichého, aby malá hned nejančila (má obecně problém s hlučnými věcmi), a zároveň, aby to nebyla nějaká velká mašina.
Děkuji za rady a zkušenosti, hezký den 🙂

sus3nka
7. zář 2021

Ahojky, používám kompresový Omron, taky jsem měla obavy z hlučnosti. Jako popravdě tichý není, když děti inhalují, tak jim pouštím k tomu TV a musím zvýšit hlasitost, ale zase to není žádná hrůza. Dokonce mladší to má tak rád, že začne brečet, když prvně inhaluje sestřička nebo když řeknu končíme. Hlavně ta přívodní hadice je dost dlouhá, takže ten přístroj mají dost daleko od sebe. Snad jsem ti trochu poradila 😉

mamikry
7. zář 2021

@1leny Taky máme Omron (kočku) a za mě je teda hlučný, ale dá se to chvíli vydržet. Při vyběru jsem četla, že je lepší, protože se hodí na celoroční použití, ultrazvukový je snad vhodný na sezónu a je méně stabilní. Taky záleží, co budete inhalovat. Ultrazvuk je dobrý na klasické tekuté věci, kompresorový rozprašuje i hustá léčiva. Jinak náš tříměsíční člověk s hlasitostí kompresoru nemá problém.