Jaké první boty pro roční miminko?

makkyv
25. zář 2021

Ahoj maminky, malá má za měsíc už rok a začíná chodit, mám doma attipasky, které jí dávám do kočárku a když chce vylézt a chodit, ale ty nebudou vhodné na to studenější počasí, když to je ponožkový materiál. Prosím poradíte mi jaké ji mám koupit?
Aby je mohla mít jak na teď, tak i na zimu.

Děkuji. 😍🌸

mamikry
25. zář 2021

@makkyv My jedeme od prvnich krucku Barefoot. Pokud chcete jit touhle cestou, doporucuji poradit se treba na Littleshoes.cz, tam urcite doporuci vhodne pro zacinajici chodce.

evula19
25. zář 2021

@makkyv náš malý nechtěl jiné boty než capáčky, tak jsem hledala jim podobné a koupila jsem první botky od Bobux, velká spokojenost!

any01
25. zář 2021

@makkyv za nás bobux, malá se krásně rozchodila 😊

fifinka2020
25. zář 2021

@makkyv
Byli jsme moc spokojeni s Froddo Prewalkers

elesse
25. zář 2021

My meli softshelove capaky od Reimy. Boty jsem davala az po nekolika mesicich na jare

makkyv
autor
25. zář 2021

Děkuji holky za doporučení. 🌸🤗
A nezkoušela jste některá třeba první botičky od adidasu nebo Nike? Je to blbé?

sirinfirst
25. zář 2021

@makkyv pokud chceš jít bf stylem, pak je to blbé..

makkyv
autor
25. zář 2021

@sirinfirst to já se v tomto ohledu vůbec nevyznám, jen chci, aby měla správné botičky, aby ji nešly nožičky dovnitř, atd. Prostě aby bylo vše plně zdravotně v pořádku. 🤗

sirinfirst
25. zář 2021

@makkyv já jsem silný zastánce bf, dává mi to smysl. Pokud bych ale bf nechtěla, pak bych tedy volila klasiku, ale i tak ve specializované prodejně dětské obuvi. Adidas a podobné mi připadá, že řeší jen vzhled, můžu se ale plést, nikdy jsme takové boty nekupovali.

elesse
25. zář 2021

@makkyv ne a anibych nezkousela, staci se podivat na tvar te boty. I kdybych nesla vestou bf, synovi se tam nevejdou prsty na sirku

meronym
25. zář 2021

@makkyv To je uplne blbe. Kupte znacku specializovanou na detske boty. Kozenou botu. Ja nijak nehoruji pro barefoot, ale tenisky jako prvni boty jsou velky spatny.

jako_mala_holka
25. zář 2021

Určitě doporučuju jít do dětské obuvi, my dnes dceři kupovali první boty, ale chodí sama už měsíc a půl, doteď měla capacky... Má širokou nohu a seděly jí boty d.d. step, i capky měla od této značky... Na zimu pak planujeme koupit nové, zimní boty

drep
25. zář 2021

Mně barefoot smysl nedává, ale myslím, že vyvíjející se nožka zaslouží specializovanou prodejnu dětských botek. A vyzkoušet si je.

felixfelicis
25. zář 2021

Tady ti někdo napíše Bobux, ale tvoje malá může mít širokou nohu a bude to rada na dve věci. Stejně tak do Froddo Prewalkers nenacpes nozicku s vysokým nartem. Chce to vědět tvar nohy, délku, šířku, jestli má vysoký x nízký nárt, normální x úzkou patu a to napoprvé moc z internetu nezjistis. Nech ji někde na prodejně nohu změřit a zkoušejte.

makkyv
autor
25. zář 2021

Moc vám holky děkuji, dám na vás ❤️

mamikry
26. zář 2021

@makkyv Koukam, ze jsi z Pardubic. Pokud bys chtela barefoot, v Hradci je prodejna Zive boty. Tam muzes okouknout, zmeri nozku, snad i poradi. Jinak doporucuji ty Littleshoes. Jinak pro takhle male ditko jsou sportovni boty nevhodne. Jak se psalo, jsou uzke. Prijatelne tenisky se daji sehnat v Decathlonu, ale ty bych na prvni krucky nedala.

merope
26. zář 2021

@makkyv Nebf pěkné botičky má česká značka Veleta. Malý je měl jako první celoročky a byly super. Ale zdá se, že ač mi paní tvrdila, že jsou ok, tak na šířku byly úzké a jenom mu prohloubil špatné postavení ukazováku na noze. Takže určitě bych dobře přeměřila předem nožku i do šířky a pokud nemá normální, ale má širokou nohu, tak bohužel, asi ti nic jiného než bf nezbyde. https://www.veleta.cz/veleta/eshop/1-1-CAPACKY-... - splňují skoro vše, co klasické bf. Fanatici je sice totálně sepsuli, ale ti zkritizují i bf, pokud na tom neuvidí značku rovnou 😀. Jinak v těchto prochodil celé léto místo gumáčků a dokud v nich nespadl do kašny, tak držely úžasně. Pak jsme měli z nebf ještě tyto https://www.pegres.cz/Modre-kozene-capacky-s-ce... a taky byly moc fajn. Opět měkké ze všech stran. Dokonce splní z bf v podstatě vše s výjimkou toho, že jsou dost vysoké / je v nich svázaný kotník. Tzn. super by bylo kombinovat nějaké zateplené capáky (stonz a podobně) a tohle a cenově to vychází hezky.

Dál už neznám, protože mláděti se ukazováky srovnaly a tím se definitivně přesunul do širokých noh a z "klasiky" už neobuje nic.

sirinfirst
26. zář 2021

@merope pokud vám Veleta vyhovují, fajn, kdo nechce bf, povinné to přeci není, ale na první pohled nesplňují z bf téměř nic, a to nemusím být fanatik 😉 .. Totéž Pegresky - ve špičce vypadají dost úzké + ten opatek .. takže zase, je to klasická bota, kdo chce dávat klasiku, tak budou asi v pohodě, ale nikomu bych netvrdila, že jsou skoro jako bf, neblíží se ani kompromisu.

felixfelicis
26. zář 2021

Off topic k tomu odkazu: vždycky žasnu, jak u nebf bot není NIKDY na netu uvedena sirka. Jak je pak možné takové boty prodávat po internetu? I nebf lidi musí mít ruzne široké nohy 🙂

merope
26. zář 2021

@sirinfirst Opatek ale půlka bf má standardně. Bf nejsou boty bez opatku, ale bez dropu - a ten správně nemá být na rozumné botě pro děti do věku cca 4 let.

Pegresky tvarem špičky odpovídají Filii (jako opravdu takřka identická špička), měkká podrážka. Takřka identická špička, měkká podrážka. Bf nemusí mít jen širokou špičku. Jenom prostě dost lidí jde do bf v situaci, kdy holt dítě má širokou až extrémně širokou nohu a tím pádem "klasiku" dítě prostě neobuje. A tím, že v klasice boty neseženou, tak výrobci bf obuvi se holt soustředí právě na podobné boty.

Že tyto Pegresky nejsou bf jsem popravdě zjistila až jsem je porovnávala ve skupině. Obojí, jak Veleta tak Pegresky nejsou bf jen a pouze tím, že jsou příliš vysoké. Což vzhledem k použití do bahna či sněhu nevnímám jako problém. Vysoké boty prostě budou vždycky vysoké a na zimu nízké boty asi nikdo nechce. Ty Velety malý nosil místo gumáků.

@felixfelicis Když se snažíš, tak najdeš tu šířku i u nebf bot, plno výrobců bf a nebf uvádí šířky i u těch nebf. A třeba pro Primigi jsou taky tabulky šířky (z toho vím, že se do nich malý prostě nevejde).

felixfelicis
26. zář 2021

@merope jo, to vím, že eshopy, které prodávají obojí, měří šířku i u klasiky. Ale v obchodech jenom s nebf botami jsem doteď na šířku nenarazila.

jipe
26. zář 2021

chce to změřit délku a šířku nohy.. my taky jedem BF, dává mi to smysl, i já na ně přecházím. Na úzkou nohu byly fajn třeba bundgaard, ted mají jonap a froddo

merope
26. zář 2021

@felixfelicis Tak třeba Pegres to má normálně na svém webu. Primigi jsem našla snad taky u výrobce. Jinak tuším ARA jako prodejce a e-shop mají taky u bot docela dost k šířce bot. Ale je dost běžné, že to uváděno není - resp. ono je možná dobré si uvědomit, že "klasika" má krom standardizované číslování do délky i standardizované číslování do šířky. Kde šířka uváděna není, to je typicky "jednotná šířka" G. A pak jsou různé jiné šířky a ty už se (aspoň na e-shopech) typicky uvádí.

nanyh
27. zář 2021

Ahoj. Moje malá má teda 15 měsíců a teprve se začíná pouštět. Jako první boty určitě zvolím barefoot. Nějaký adidasky nebo Nike jí chci koupit minimálně za rok od chození v barefoot. A ve finále si myslím, že jí je budu kupovat stejně ještě dýl, protože koukám na její zdraví a ne na ,,frajeřinu”. Ale že se mi ty adidasky taky mooooc líbí 🙂