Zimní boty pro začínajícího chodce. S jakými máte dobré zkušenosti?

19. říj 2021

Dobrý den, prosím o radu, s jakými botami máte dobré zkušenosti pro roční dítě, které začíná chodit. Brzy začnou mrazy a bude třeba i sníh a plyskanice, ale obávám se, že malého na kočárku neudržím. Prošla jsem pár obchodů, ale spousty bot mi přijdou hrozně tuhé. Zároveň s barefood nemám zkušenosti, ale co jsem tak koukala, tak sice mi přijde, že mají krásně ohebnou podrážku, ale do mrazu, sněhu a pod, si je neumím představit.
Poprosím klidně o konkrétní boty. Předem moc děkuji za každou odpověď.

aspie83
19. říj 2021

Zimní botičky jsme kupovali Primigi. Jsou mekkoucke, teplé a patri mezi kompromisní obuv (mezi Barefoot a klasickou botou). Mimo zimních kupujeme většinou Keen, převážně Keen cnx, což je taky kompromisní obuv.

petrasipkova1
19. říj 2021

ohebná podrážka je až druhý plus, důležité je místo pro celou nohu, to je moje priorita, nehodlám mrzačit nohy dětí, že je budu mačkat do nesmyslné obuvi a vykloubovat jim prsty. Takže si změř délku nožičky dítěte a šířku třeba šuplerou a já ti pak můžu poradit. Obě děti od narození ( dcera má ted 6,5) nosí barefoot, proč by nebyly na zimu ? Jsou to skvělé boty, minulý rok měla dcera Babybare,letos Froddo, loni malý 2 letý syn taky Babybare. Můžeš kouknout třeba na www.barefoot-botky.cz nebo bosonozka.cz nebo littleshoes.cz

areh
19. říj 2021

Obě děti začínaly na DD step. Měkké botky. Ale nejlépe zajít do dětského obchodu (ne Baťa, Deichmann a pod.) a vyzkoušet více značek

autor
19. říj 2021

@petrasipkova1 tohle vím, že musím změřit šířku, délku, ale kouknout i na výšku nártu. Nevím jen tu podrážku.
No proč by neměly být do sněhu? Protože mi přijdou slabé podrážky. Ale jak píšu. Nemám zkušenosti a nevím tedy.
Zase právě v obchodech a teď tu nebudu nikoho vypisovat, tady na koni se hrozně chytá za slovo, tak mi ty podrážky přišly docela vysoké, ale zase hrozně moc tuhé, tvrdé, neohebne. Tak žádám o radu a zkušenosti.
Vy jste odborník na boty?

autor
19. říj 2021

@areh a v jakých obchodech? Ono na malém městě je to právě blbý. V dostupnosti tu msme deichman, batu, sportissimo, apod. Jenže tam se mi prostě nic nelíbí.

zuzangel
19. říj 2021

Urcite taky preferuji, aby dite nemelo nohu v uzkych tvrdych botech, mame za sebou tri zimy v barefoot protetika, beda a Fare a vzdy super.
Pro jistotou muzes do bot koupit vlozku s ovci vlny, ktera je zespod odizolovana hlinikovou folii.

petrasipkova1
19. říj 2021

ne nejsem odborník 🙂 jen už 6let obouvám jedno dítě a 3.rok druhé plus sebe, protože já už nohy taky do úzké boty nedám a protože nechodím do obchodu a všechno nakupuji v eshopech, tak dětem doma měřím nohy a vím jaké značky jsou na jaké nohy vhodné, děti mají ploutvičky, ale úzké kotníky, nárty normální.

autor
19. říj 2021

@petrasipkova1 ok, pořádně zítra zmerim a napíšu. Díky

hanyzka11
20. říj 2021

Ahoj. Zrovna jsem kupovala minulý týden synovi. Musela jsem si taky udělat výlet a myslím, že když si zadáš na netu obchod s dětskou obuví, tak ti najde nejbližší a tam ti nožku změří a vyzkoušíš. Podle mě taky hodně záleží kde bydlíte. Ono srovnávat zimu ve městě a někde, kde je v zimě sníh a mokro je taky blbý. Věřím, že ve městě se dá většina zimy odchodit v teniskách a v módních "kozačkách", ve kterých by ti jinde noha umrzla.
Ale k věci. Mě paní v obchodě vyloženě řekla, že by na zimu určitě dala boty. Že samozřejmě zapřísáhlé maminky kupují i Barefoot,ale že pak řeší mokré nožky a častější přezouvání (vlastní zkušenost nemám a tímto tvrzením se nechci nikoho dotknout) 😉. Takže malej má nakonec D.D.step. Jsou teplé a podrážka je pěkně ohebná i cenově jsou fajn.Takže čerstvá zkušenost a tip ode mě ☺️

autor
20. říj 2021

@hanyzka11 no, to je právě ono,že ve městě je to jiný. Teď koukám, že jsem to nenapsala. Tady právě sníh je vždycky a ne zrovna málo. Navíc jsme už vyšší poloha, nad 600m.n.m.
Mě se barefood líbí, ale nestojí zrovna málo a bojím se, sby to u nás nebyly jen boty do kočárku.
No, asi půjdu cestou, jak psala paní výše, že koupím nějaký zlatý střed.
V dětském obchodě jsem byla, změřit nohu nám nikdo nenabidl a jen suše mi paní řekla, tamhle je regál s dětskými botami a tím to skončilo. Jít jinam u nás nejde. Kromě těch velkých tady žádný další malý není. Je to složitý. Proto se tady ptám.

areh
20. říj 2021

Odkud jste? Nemáte poblíž nějaké větší město? Pro první botky se opravdu vyplatí dojet

hanyzka11
20. říj 2021

To je škoda s tou prodavačkou. Mě právě říkala, že ty D.D.step jsou fajn střed. Měkká podrážka a přitom bota.
A jinak díky za tuto diskusi. Ráda si přečtu tipy ostatních maminek.

felixfelicis
20. říj 2021

@hanyzka11 tohle bych sice jako první boty nevolila, ale jen pro představu, je to BF, překvapivě to taky vypadá jako bota 🙂 a jsou s membránou a už od velikosti 23.

Autorko, nejlepší je opravdu někam zajet, (jedno jestli do bf obchodu, nebo ne), třeba ti tu někdo doporučí kam.