Co dítěti za oblečení na hory v dubnu?

ela2
1. únor 2018

Prosím o radu zkušené maminky - dcera ve druhé třídě dnes přinesla papír za školy, že jedou na výlet, konkrétně do Smržovky v Jizerských horách. Je tam jen údaj o ceně a termínu - 17.duben - 24.duben. Prý máme do pondělí dát vědět kdo pojede, resp. nepojede (musí doložit vážný důvod proč nejede). A ted můj dotaz - kdyby dcera jela, co jí mám dát za oblečení? Už dnes se děsím, co ji mám dát na sebe, když náhodou nasněží. Zjistila jsem, že se mi dost vytáhla. Copak u nás na městě, když se promáchá, protože má krátké nohavice, půjde se domů převléknout, ale na hory bych jí musela pořídit komplet novou výbavu, pokud tam bývá touto dobou sníh, a za to se mi moc utrácet nechce. Na papíru je také dovětek, že pokud dítě dorazí na chatu v neodpovídajícím oblečení, bude okamžitě vyloučeno, a rodiče si zajistí jeho odvoz domů. Předem děkuji za rady, do pondělí se nemám s kým poradit, všichni rodičové jsou už ted nedostupní z důvodu pololetních prázdnin. Na třídních schůzkách v prosinci o tomto nepadlo jediné slovo.

maii
1. únor 2018

A co je naplni vyletu? Je to jako SvP? Co budou deti hlavne delat, budou hlavne venku nebo vevnitr? Lyzovat asi chtit nebudou, ne..?
Jako v dubnu bude na klasicke oteplovaky uz teplo, zvlast v Jizerkach (ale stat se jaksi muze vsechno, dubnove pocasi, ze), takze bych nakoupila softshell - s tim, ze kdyz nasnezi, tak si vezme pod nej teple puncochace, leginy a teple podkolenky, jinak staci snad jen podkolenky nebo bavlnene puncochy, dle pocasi. Softshellovou soupravu kup vetsi, aby ji vydrzela i na podzim, ono se to fakt unosi. Koukni na veci z Lidlu, Tchiba, je toho plny internet. mela kapuci. K tomu dvoje rukavice - teplejsi (nepromojave) a pak treba fleecove nebo trosku podsite pletene, dve cepice, no a kdyby fakt uderily mrazy tyden pred, tak urcite sezenes na pujceni nejakou kombinezu narychlo, v dubnu moc lidi lyzovat nejezdi... Taky bych promyslela boty, v tom vidim vetsi problem, chce to asi nejlepe nejake membranove a hlavne roznosene. Ve snehulich nebo holinkach se snadno zapari...

maii
1. únor 2018

(dulezite je, aby mela bunda kapuci - mi to tam vypadlo)

swetlusska
Autor odpověď smazal
Zobraz
swetlusska
2. únor 2018

určitě dobrou bundu s kapucí (z Lidlu, sportu...mají výprodeje), čepici, kšiltovku, krém na obličej proti větru a slunci a hlavně dobrý boty! (i náhradní).

ela2
autor
6. únor 2018

Holky děkuji moc za rady. Mě na tom štve, že nedali vědět dřív, ani na schůzkách o tom nebyla řeč. Což je škoda, určitě bych jí už dávno začala pokupovat věci - hlavně ty boty. Zimní už jí jsou dost těsné a začaly protékat, impregnuji ale asi je tam už trochu rozjetý šev. Ani nevíte jak já už vyhlížím jaro. Peněz není nazbyt, už vyhlížím jarní boty nebo celoročky, kupovat ještě nové zimní boty už fakt nejde. S membránou chci koupit, ale až po těch celoročkách, tak v květnu, dost mi ted roste, počítám, že v květnu se to ustálí. Kvůli botám asi nepojede. Psala jsem učitelce, mám čas si to rozmyslet do zítřka. Je to prý švp (na papíru bylo, že je to ozdravný pobyt), chce dělat hodně výšlapy a kvalitní boty (minimálně dvoje teplé) a oblečení je fakt potřeba. Už jsem stihla mluvit i s ostatními rodiči, tak to vypadá, že nejméně půlka třídy nepojede. Je to dost narychlo, a hlavně cena je když pojedou všichni přes 3tisíce, když ne, cena se navyšuje. No díky, ještě popřemýšlíme, dcera chce moc jet...☹