• Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO
  • Doporučujeme: Beremese.czModrastrecha.cz
  • Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO

HCG 2610j. Je to moc nebo málo?

4. dubna 2011 
dekuju dicinko si vazne moc hodna:slight_smile:
Pozitri me ceka ten ultrazvuk jdu tam hned brzo rano a pak teda pisnu jak to dopadlo ju?
Snad dobre:slight_smile:
Taky ti preju at co nejdrive otehotnis:slight_smile: a budes mit krasne a zdrave mimisko:slight_smile:
11. čer 2008 ve 12:58  • Odpověz  • To se mi líbí
dakujem..ja ti tiez drzkam palceky..
11. čer 2008 ve 13:01  • Odpověz  • To se mi líbí
:slight_smile: ja taky dekuju :slight_smile:
11. čer 2008 ve 13:08  • Odpověz  • To se mi líbí
to jdeš hned ráno andrea tak pak hned naoiš který jsi týden :grinning:
11. čer 2008 ve 13:10  • Odpověz  • To se mi líbí
jojo nensynko v patek jdu rano..
Holky a jak nekdo pozna zamkle tehu? to jsem ted cetla co psaly ty holky:frowning2:
To je teda strasne:frowning2:
Snad dopadnu dobre u mudr. jinak jdu uz na 8 :slight_smile:
11. čer 2008 ve 13:20  • Odpověz  • To se mi líbí
Ahojky holky tak dneska jsem byla u doktora:slight_smile: a jsem tehu:slight_smile: rikal ze 5tt + neco ze skoro uz srdicko:slight_smile: tak jsem staastna:slight_smile:
12. čer 2008 ve 12:03  • Odpověz  • To se mi líbí
tak ti gratuluji andrea já to říkala že budeš těhu.tak se tedkon šetři :grinning:
12. čer 2008 ve 12:42  • Odpověz  • To se mi líbí
dekuju nensynko:slight_smile:
Jojo budu se setrit me to rikal i doktor...a ze prej nemam maleho zvedatradeji a ze mam davat pozor to mi teda muj nerekl predtim ( prvni tehu) ..
12. čer 2008 ve 12:44  • Odpověz  • To se mi líbí
a už ti řekla termín porodu :grinning:
12. čer 2008 ve 13:04  • Odpověz  • To se mi líbí
nene nerekl prave jen mi rekl ze sem 5tyden a neco ze uz skoro i srdicko je:slight_smile: pak rekl ze termin vidi na zacatek unora:slight_smile: a pritel je 10.2 narozeny:slight_smile: a maly je jinak 3.ledna a narodil se na tatkovy narozky (meho) :slight_smile:
12. čer 2008 ve 13:06  • Odpověz  • To se mi líbí
no tak to by bylo fakt dfobrý já mám obě děti 26.11 akorát o 9 let od sebe takže se nám narozky nepletou
12. čer 2008 ve 13:09  • Odpověz  • To se mi líbí
ty brdo:slight_smile: to je ale nahodicka:slight_smile:
Ja jsem vazne zvedava za ty 3 tydny a zase ta dlouha doba cekaaaani:frowning2:(( to je nejhorsi:slight_smile:
ale tak hlavne ze jsem tehu a hlavne aby vsecko dobre probihalo a mimi hlavne zdrave:slight_smile:
12. čer 2008 ve 13:16  • Odpověz  • To se mi líbí
no jasně všechno bude v pořádku .nela měla bejt 5 prosince ale bral mi ji dřív tak jsme se dohodli na 26 listopadu takže nám to krásně vyšlo
12. čer 2008 ve 13:18  • Odpověz  • To se mi líbí
jojo:slight_smile: snad bude:slight_smile:
No nic nensynko pak se tu jeste kouknu pujdu se chystat jdeme s malym na prochazku kazdou chvili se probudi:slight_smile:
Tak se zatim mej moc krasne:slight_smile: Papa:slight_smile:
12. čer 2008 ve 13:22  • Odpověz  • To se mi líbí
tak zatím papapa :grinning:
12. čer 2008 ve 13:27  • Odpověz  • To se mi líbí
andrea..tak vidis sme to vsetky vedeli este skor ako doktor :wink: gratulujem
12. čer 2008 ve 14:39  • Odpověz  • To se mi líbí
dekuju vejinko za gratulaci:slight_smile:
12. čer 2008 v 16:03  • Odpověz  • To se mi líbí
no jasně.já bych to taky brala ale až později :grinning:
12. čer 2008 v 17:30  • Odpověz  • To se mi líbí
ake ste mali hcg
6. lis 2008 v 16:04  • Odpověz  • To se mi líbí
Ahoj holky,
já jsme byla ve středu na krvi. Jsem byla přesně 3 týdny po KETu a moje hodnota byla 27 000. Sestra mi říkala, že to vypadá na výcečetné těhotenství. Trochu mám strach, protože mi zaváděli tři vajíčka, tak doufám, že se nechytly všechny. Příští středu jdu na ultrazvuk.
7. lis 2008 v 08:27  • Odpověz  • To se mi líbí
Ahojte kočky, lezim v nemocnici v nadeji, ze bude dobre. Som tehotna, asi 5.t a 3 dni. Nemam ziadne tazkosti okrem toho, ze v piatok rano som mala hcg-čko 109,9. Som na podpornej liecbe a cakam na pondelok. Ak sa mi hodnota hcg zvysi, bude fajn. Ak nie, tak......velmi sa bojim ako to cele dopadne. mam sancu? Je hodnota hcg az taka nizka?Napiste mi prosim, kt. mate skusenosti. :slight_smile:
15. únor 2009 ve 12:53  • Odpověz  • To se mi líbí
ahoj lilush,
já tě asi moc nepotěším, měla jsem v 4+4 195, 5+4 350 a rostlo to stále stejně pomalu až do 7+2 780, kdy to bylo vidět konečně na utz. nakonec jsem to vzdala a 7+3 šla tento čtvrtek na revizi (už moje druhé MA, takže jsem se tomu opravdu snažila dávat šanci), podle doktorů to nemělo šanci na přežití a nevyvíjelo se dál. ale ty jsi jen na začátku a moc ti přeju, aby ještě kopnulo do vrtule, spustil se doubling a vše dobře dopadlo!
můžu se jen zeptat, co to je podpůrná léčba? protože mně dr řekl, že nemůžeme dělat vůbec nic, sama jsem si naordinovala utroš, který ale nic neurychlil.
hodně štěstí!
15. únor 2009 ve 13:12  • Odpověz  • To se mi líbí
Lilush: já ti neporadím moc prakticky, protože vlastní zkušenost ještě nemám. Jen mě napadá, jak máš dlouhé cykly? A jestli víš, kdy jsi měla ovulaci? Protože mohlo třeba k oplodnění dojít později a pak by to hcg nemuselo být ještě tak vysoké.
15. únor 2009 ve 14:48  • Odpověz  • To se mi líbí
phoebe.b • 2d, snž • Dnes v 18:25
Dobry den snazilky, prosim hrozne moc o radu. Posledni menstruaci po (47 dnech) jsem mela 11.11.2009, 26.11. jsem byla na ultrazvuku u gynekologa a ten mi rekl,ze se plodne dny blizi,jen nebudou v terminu, ze mi vajecniky pracuji pomalu (prodelala jsem tezke zanety). Dalsi menstruace se do dnesniho dne nedostavila, 4.1. jsem byla u gynekologa, s tim, ze mam opozdenou MS. udelal mi ultrazvuk,ale na nem jeste nebylo nic videt, tehotensky test doma mi nevysel a tak mi doktor udelal krevni testy. Nasadil mi hormony Utrogestan s tim,ze jelikoz nevime poradne,kdy plodne dny prisly, hormony mi bud umozni odmenstruovat a nebo tehotenstvi, ktere bude zrejme cerstve jen podpori. Hormony mi nic nespustily a vysledky krve byly 28. Doktor mi ale rekl,ze se jedna nejspis o potrat. Dnes, 6.1. jsem si udelala tehotensky test z moci, ktery si myslim,ze by v pripade potratu uz nemel nic ukazovat, jelikoz jsem si koupila ten nejmene citlivy test schvalne. Jenze najednou tam ta carka je zretelna a silna! Myslite, ze se mohlo stat,ze je mimi vazne hrozne mlade a ze na ultrazvuku proto byt videt nemohlo a ze hladina hcg mi teprve stoupa?

hhalina • snž • Dnes v 18:30
ahoj Phoebe, já ti až zase tak moc neporadím, jen bych utíkala asi znovu k toktorovi- hned zítra- vezme ti opět krev a bude jasno. Já měla o víkendu poprvé // - volala jsem své doktorce, říkala, že teď jezdit nemám, že by stejně na ultrazvuku nic ještě neviděla, takže je to možné že si těhulka a opravdu to nešlo vidět. Tak uvidíš, z krve když bude vyšší výsledek, je to jasný. Držím pěsti a na to nejhorší vůbec nemysli, i doktor může udělat chybu a jak teď poslouchám, bývá to docela často. Nikdo není neomylný. Tak dej vědět, jak jsi dopadla. H.

lucialen • snž • Dnes v 18:33
Phoebe, mimi na ultrazvuku vidno az ked je hcg okolo 1000, takze to by bolo ok, ze nic nevidel. Hcg sa priblizne kazdy druhy den zdvojnasobuje. Pri potrate sa stava, ze hcg klesa velmi pomaly ale aj testy slabnu.A kedy si mala hodnotu 28?

phoebe.b • 2d, snž • Dnes v 18:34
dekuju moc za podporu,taky si to moc prejeme,aby doktor udelal chybu. kdyz ja mam na ty doktory smulu jeden zanedbal peci a ja skoncila s akutnim zanetem male panve, tak jsem ho zmenila a ted tohle tobe taky drzim palecky, ja na ten svuj test porad jukam

phoebe.b • 2d, snž • Dnes v 18:39
tu jsem prave mela predevcirem, dnes jsem si delala ten nejmene citlivy test a tam byla carka druha uplne jasna. to pred tydnem jeste nebyla.

blondynka400 • 37tt • Dnes v 18:39
phoebe, dle toho co píšeš tak si myslím, že doktor postupoval správně..... Při hodnotě 28 opravdu nemůže být v děloze nic vidět. A vzhledem k tomu, že nevíš kdy ovu byla, težko usuzovat, zda se jedná o perspektivní těhu nebo ne. Jestli chceš mít jistotu, tak si dojdi zítra na test a uvidíš, jestli HCG stoupá tak jak má... A na UTZ je minimálně tak týden čas, aby bylo něco vidět

blondynka400 • 37tt • Dnes v 18:41
phoebe, tedy chtěla jsem napsat na krev, promiň

marhulinka • 30tt • Dnes v 18:43
Phoebe HCG má stoupat každé dva dny,takže si zítra dojdi na krvičku a podle toho budeš vědět jak jsi na tom HCG stoupá dvojnásobně

mirip • 1d • Dnes v 18:47
10 DPO: 10 - 50 mIU/ml HcG
13 DPO: 20 - 100 mIU/ml HcG
16 DPO: 40 - 200 mIU/ml HcG
19 DPO: 80 - 400 mIU/ml HcG
22 DPO: 160 - 800 mIU/ml HcG



doba od oplození (ovulace) doba od poslední MS hladina hCG (mIU/ml)
7 dní (1. týden) 3 týdny 0 - 5
14 dní 28 dní (4t) 3 - 426
21 dní 35 dní (5t) 18 - 7340
28 dní 42 dní (6t) 1080 - 56500
35 - 42 dní 49 - 56 dní (7-8t) 7650 - 229000
43 - 64 dní 57 - 78 dní (8-11t) 25700 - 288000
57 - 78 dní 79 - 100 dní (11-15t) 13300 - 253000
17 - 24 týdny Druhý trimestr 4060 - 65400
Od 25 týdne Třetí trimestr 3640 - 117000

phoebe.b • 2d, snž • Dnes v 18:47
ze stoupa dvojnasobne prave vim,proto si rikam,ze kdyz mi ten test nevysel pred tydnem a ted jasne ano,tak se asi neco deje taky mi ty hormony co mi doktor dal mely spustit MS ale nic se nedeje, to se mi stalo taky jen jednou, a duvod ted sedi vedle me

labus • 3d, snž • Dnes v 18:56
Phoebe práve že Utrogestan niekomu menzes brzdí..aj ked mne napríklad nie...ale vela kočkám áno.. ale ak by HCG nestupalo nemala by si silnu druhu čiarku na teste jednoznačne zajtra ráno skoč na krv znovu a budeš vediet na čom si .Lekár ti ju určite vezme ved tak sa vyluči aj možnost mimomaternicoveho tehu ,kedže vtedy HCG rastie ale pomalšie.Je dost pravdepodobne že si nauplnom začiatku tehotenstva a preto je to takto.V žiadnom prípade však do výsledku dalšej krvi nevysad utrogestan to sa nesmie lebo ak si tehotná prudke zníženie dávok može sposobit potrat .Utrogestan ak sa raz nasadí musí sa brat do ukončenia 12tt a potom sa vysádza postupne .Držím palce a a hlavne nám daj vediet.

labus • 3d, snž • Dnes v 18:57
a ešte k utrošu ak sa tehotenstvo nepotvrdí može sa potom vysadit hned a naraz to už nevadí..dodávam pre istotu

phoebe.b • 2d, snž • Dnes v 18:59
Dekuji moc za diskuze moc mi to pomaha. take si porad rikam,ze by ten test jinak nevysel. pry mam ten Utrogestan brat do patku a pak znovu na kontrolu, s tim, ze pokud bych mela bolesti, nebo krvacela, mam jet hned bud k nemu, nebo na pohotovost.

blondynka400 • 37tt • Dnes v 19:01
phoebe, utrogestan ti MS nevyvolá, je to progesteron, hormon, který jinak produkuje žluté tělísko vzniklé po dominantním folikulu. MS většinou přijde pár dní po vysazení...
Takže pěkně zítra na krev a držím palečky

blondynka400 • 37tt • Dnes v 19:03
phoebe a nebo jestli nechceš u doktora plašit dřív, kup si standartní test, nejlépe mamatest a uvidíš jaká bude čárka

phoebe.b • 2d, snž • Dnes v 19:06
Blondynko400 prave ze mamatest mi dneska ukazal ukazkovou carku

phoebe.b • 2d, snž • Dnes v 19:07
a nemuze tedy ten Utrogestan ovlivnit treba jen malinko i ten test? ja tohle nikdy nebrala, ted vubec nevim co si myslet,kdyz mi doktor rekl,ze mi to ma spustit MS :_(

blondynka400 • 37tt • Dnes v 19:23
phoebe, aha, ale tak to není žádná extra citlivost.... Fakt si zajdi na tu krev, viděla bych to jako jediné řešení.....
Utroš v žádném případě test ovlivnit nemůže, jak už jsem psala, je to stejný hormon, který ti produkuje žluté tělísko. V podstatě to má dva účinky, v případě vyvíjejícího se těhu podpoří nidaci a rozvoj embrya. V případě, že by jsi nebyla těhu, jakmile utroš vysadíš, tělo dostane impuls a měla by přijít MS (v přirozeném cyklu zanikne žluté tělísko a tím se pak spustí MS). Doufám, že jsme to vysvětlila pochopitelně

phoebe.b • 2d, snž • Dnes v 19:28
To jsem si taky prave myslela,ze to ten hormon podpori v pripade,ze tehu budeme. jen mi nejak nebylo jasne, proc mi rekl,ze mi to ma ms spustit do patku, ze to do patku mam i jist. Chtela jsem aby mi dal injekci na vyvolani a bylo by,ale pry je tohle lepsi.
Zajdu si na krev zase a bud se hcg zvedne a bude to ok a nebo

blondynka400 • 37tt • Dnes v 19:30
phoebe, ona vyvolávačka je v podstatě to samé. Je to megadávka progesteronu. Tohle je pro tělo šetrnější...
Nebuď smutná, určo to bude ok

phoebe.b • 2d, snž • Dnes v 19:33
Dekuju koukala jsem ti na fotecky, tak podle fotecek mam ten test ukazkovy stejne,jako ty ten prvni a brisko krasne roste, uz to mas za par,tak ti drzim palce at to zvladnes ty i holcicka
6. led 2010 v 19:36  • Odpověz  • To se mi líbí
ahojte babenky, chcela by som sa spytat ci hladina HCG rastie aj v pripade neprosperujuceho tehu? ja som uz totizto jedno MA prekonala a teraz sa obavam ze tato situacia nastane znova :unamused: zatial vraj HCG rastie tak ako ma len by ma zaujimalo ci automaticky rast HCG znamena ze je vsetko OK? co sa deje s hladinou HCG v pripade MA alebo mimomaternicoveho tehu? rastie HCG aj v pripade ked je plodove vajce prazdne? dakujem za odpoved!
19. únor 2010 ve 20:58  • Odpověz  • To se mi líbí
dorik: ne, hcg pak u potratu poměrně rychle klesá, takže neboj :slight_smile:. Akorát u toho mimoděložního růst pořád může, pokud je hcg vysoké a na ultr. nic není vidět, může to být jeho znak - nicméně většinou je myslím hcg v těchto případech dost nízké.
19. únor 2010 ve 22:19  • Odpověz  • To se mi líbí
Dorik, bohužel růst může (nemusí, ale často ještě nějakou dobu po smrti embrya roste), produkuje ho totiž placenta a nikoli embryo samotné, takže stačí, aby OK rostla placenta (nebo z počátku jeí "zárodek") a na embryu a jeho životaschopnosti to zas až tak nezáleží... Právě proto při MA trvá někdy i týdny, než tělu dojde, že v něm nic neroste - produkce hCG (tedy to, co dává tělu signál, že je těhotné) je funkční.
Zpočátku je hCG dobrá kontrola, ale později to nejspolehlivější je jedině ultrazvuk, který ukazuje, jak embryo roste.
19. únor 2010 ve 23:00  • Odpověz  • To se mi líbí
len & fiallinka obom vam dakujem za reakcie aj ked sice nie uplne potesujuce ale zato pravdive ... :slight_smile: ono uz ostava teraz len dufat ze je vsetko OK a zbytocne sa nestresovat ale ono uz ked ma clovek raz taku skusenost tak uz sa toho blbeho pocitu nikdy nezbavi... ale dobre vediet aspon ako to funguje lebo som to nikde nevedela najst na internete a zial som v zahranici a tu je starostlivost o tehotne minimalna beru to proste tak ako zvieratka v prirode "prezije len silny jedinec" takze teraz len vysim na nete a checkujem rozne studie a clanky aby som aspon trosku vedela co a ako :slight_smile: obom prajem pekny zvysok vecera a pekny vikend :slight_smile:
19. únor 2010 ve 23:18  • Odpověz  • To se mi líbí
len: ha, to jsem netušila... ale dá se ze začátku mluvit o placentě? Asi ten váček, že...

Ale každopádně když to roste, tak je důvod myslet pozitivně, Dorik :slight_smile:
19. únor 2010 ve 23:19  • Odpověz  • To se mi líbí
fiallinka, dufam ze mas pravdu ved nic insie nez dufat mi tak ci tak neostava tak snad to bude vsetko v poriadku uvidim vo stvrtok na sone co mi povedia len dufam ze bude vsetko vidiet lebo mam 35 dnovy cyklus (niekedy aj viac alebo menej proste bordel :fearful: ) cize je vsetko posunute asi o tyzden a este aj maternicu otocenu do zadu ale to snad pri sone nezohrava ziadnu rolu... prajem pekny vikend :slight_smile:
20. únor 2010 v 10:30  • Odpověz  • To se mi líbí
Jdi na stranu:   Zruš
Tvůj příspěvek