Jak probíhá prvotrimestrální screening?

bakaci
4. čer 2017

Ahojte, příští týden jdu na prvotrimestrální screening (konkr. Zlín Prediko)...holky co konkrétního se tam bude dít? Nějaký dotazník, nebo braní krve, ultrazvuk...? Vůbec netuším.Byli tam vaši partneři s vámi?Jak dlouho to trvá?Nechci přítele honit z práce 50km tam 50km zpět jestli je to jen chvilkove braní krve. Na druhou stranu pokud je tam to vyšetření kde vám jezdí po bříšku (znam jen z filmu),slyšíte srdíčko,vidíte mimčo se vrtět tak bych ho tam chtěla,ač bylo miminko plánované tak od oznámení těhotenství na nás tatínek dlabe,neptá se jak mi je,neptá se na výsledky vyšetření,jednou pouze padl dotaz "blilas?" Který mě svou formou spíš ranil. Trochu doufam,že kdyby prcka viděl,slyšel...zbrchal by se. 😔

rickym
4. čer 2017

Já byla ve Zlíně, ale v nemocnici, na Oskara. Vezmou krev a zkontroluji mimčo. Uslyšíš srdíčko a uvidíš miminko. Pro manžela to byl hezký zážitek, takže doporučuji partnera vzít, třeba mu to pomůže, aby si uvědomil, jaký zázrak nosíš pod srdcem🙂

jitavrtule
4. čer 2017

U nás (Praha) probíhá nejdřív odběr krve, cca 14 nato kontrolní utz, u kterého už jsou výsledky z krve. Měří se, kontroluje se nosní kůstka, vývin atd. přes břicho. Miminko už je normální malej člověk, hýbe se, mává rukama, je to hezký.
Nicméně z reakce partnera bych se zbytečně nehroutila, někteří to prostě neřeší a někdy až do porodu je pro ně dítě natolik neuchopitelná představa, že se prostě mají problém vcítit do ženy, která to těhotenství prožívá intenzivněji a obzvlášť u prvního má třeba tendenci všechno hodně řešit (nebo reagovat přecitlivěle) 🙂 Každopádně to nic nevypovídá o tom, jak se bude angažovat až bude miminko venku, jaký bude otec, neboj.

sedlackovak
4. čer 2017

Olomouc mě nejdřív vzali krev,změřili tlak,pak ultrazvuk manžel tam byl semnou,kontrolovali miminko,měřili pak jsem musela za 3 hodiny dorazit znovu ohledně výsledků z krve na vyvojvývojové choroby kde mi zjistili skrze věk down 1:32,ze známosti mi udělali hned ten den odběr choriových krků kdy výsledky mi měli zavolat na druhý den.Vše dopadlo zatím dobře miminko je zdravé a čekáme chlapečka.

verca156
4. čer 2017

V Brně vzali krev, chvílu na to ultrazvuk, kde nám popsali co kde je... už nám řekli i pohlaví a dali fotečku. Do několika hodin poslali výsledky mé gynekoložce a mě zavolali s výsledky. DŮLEŽITÉ JE MYSLET NA TO ŽE ZKOUMAJÍ PRAVDĚPODOBNOST NIKDO NÁM NEZARUČÍ ŽE VÝSLEDKY JSOU 100%. Takže jestli budu příště těhu na toto vyšetření nejdu.

matkacekatelka
3. srp 2017

Vyšetření trvalo asi 30 min, projela nás důkladně a doktorka nám řekla i pohlaví, byli jsme asi 8cm velký a už bylo poznat co to bude, opravdu obdivuhodné😃 je to ultrazvuk pouze přes břicho, takže partnera sebou, je to možná naposled, kdy bude mít možnost vidět miminko, já pak absolvovala už jen tři ultrazvuky u své gynekolozky a ty nebyli zdaleka tak kvalitni a partner se mnou nechodil, protože mě kontrolovala zároveň i spodem. Zjišťuje se Downův syndrom podle projasnění sije, rozštěp páteře a další závažné vady, odeberou krev, dostaneš fotku a šťastná odcházíš domů. Jo a pojišťovna mi část proplatila

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru