Mírný polyhydramnion ve 31. tt, AFI 24

adelayxs
9. črc 2014

Prosím nesetkaly jste se s tímto termínem na ultrazvuku? Dnes jsem se dozvěděla, že mám více plodove vody tak jsem z toho špatná:/

fredericka
7. led 2016

Ahoj, dnes jsem se dozv

fredericka
7. led 2016

Ahoj, dnes jsem se dozvedela něco podobného, AFI 20. Mužů se zeptat, jak ti nakonec s vámi dopadlo?

zrezna
21. bře 2016

Muzu se zeptat jak vse dopadlo? Mam stejny problem. 34tt, AFI 24.

lucie206
29. bře 2016

Ahoj holky, také jsme měla větší množství plodové vody už od 26 týdne. Chtěli mi dokonce část vody odebrat. Hodnotu jsem měla 24. Ale pak jsem se dostala k super paní doktorce, která mi vysvětlila, že pokud se mi špatně nedýchá, moc mě to nezatěžuje, tak je to zbytečné. Voda by se stejně obnovila. Dále mi říkala, že to může být nějaká infekce plodové vody, ale že i kdyby ji zjistili, tak s tím stejně nemůžou nic dělat. A na druhou stranu, kdyby vzali vzorek vody, tak by tu infekci mohli třeba tímto způsobit. Dále to může být i nějakou menší genetickou vadou, ale miminko zkontrolovali na ultrazvuku včetně všech důležitých tepen a vše bylo vpořádku. V 99 % případů se nikdy na nic nepřijde. Vody mi trošku ubylo v 35. týdnu, jak se miminko zvětšovalo. Teď už máme 6 týdnů a miminko je naprosto vpořádku 🙂 Plodová voda byla po porodu krásně čistá, bez známek jakékoliv infekce. Může to být i rodové, protože i moje maminka měla hodně plodové vody. Nebojte se. Pokud je miminko podle ultrazvuku vpořádku, tak se nemáte čeho bát 🙂 Držím pěsti, aby všechno dobře dopadlo.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru