NT screening v 1. trimestru Hodonín, Kyjov. Dělají ho?

ashlee
1. pro 2009

Ahoj holky, chtěla bych jít na nt screening, ale nevím, jestli toto vyšetření dělají v Hodoníně nebo v Kyjově. Dík za odpověď.

ashlee
autor
2. pro 2009

syraell
2. pro 2009

Holka, nevim jak v Kyjove, ale v Praze je vsechno plny a pry je to otazka cele republiky...Na gynde mi dali zadanku min, tyden a vsude mi rekli, ze jsem se zblaznila, ze je moc tehotnych a mela jsem se objednat pred 14 dny. Coz je vyborny, to mi jaksi nikdo nic nerek, takze to bude bez ultrazvuku, jenom z krve.

mmmk
2. pro 2009

Ashlee, neni nejjednodussi zeptat se gynekologa, ktery ti vystavi i zadanku? 😕

furaha
2. pro 2009

holky - a váš gynekolog dělá ultrazvuk?? pokud ano, tak pokud je něco špatně, je to vidět i pouhým okem. já měla NT 3,5 a fakt jsem to viděla i já. tak ať se vám podívá a podle toho oni pak odkazují na spec. pracoviště. pokud tam nic není, tak fakt je jedno, jestli to máte 1,7 nebo 1,9

syraell
3. pro 2009

Moje gynekolozka mela atestaci na ultr. vysetrovani, takze jsem pri prvnim tehotenstvi nikam nemusela. Bohuzel zemrela a nahrada za ni uz ji nema, takze proste budu bez nej...

hanule
4. pro 2009

Ahojky,v Hodoníně ani v Kyjově se nt screening určitě nedělá.Nejbližší je v Brně na Veveří,Centrum prenatální diagnostiky a stačí tam zavolat a oni tě objednají a nemusíš mít ani žádanku od gynekologa.V 11.týdnu se ten screening platí,je to nadstandardní vyšetření,ale je dobré si to udělat.Protože když pak vyjdou špatně tripple testy,tak moje gynekoložka víc přihlížela tomu screeningu z 11.týdne,prý je to přesnější.

hanule
4. pro 2009

Tady je odkaz na to centrum do Brna,tak se mrkni http://www.prenatal.cz/

ashlee
autor
5. pro 2009

dik.ja jdu na 2 kontrolu k dr. až 28.12. a to budu asi v 11 tydnu podle ms.

mmmk
5. pro 2009

Ashlee, proc nenapises do Hodoninske diskuze a nezeptas se holek tam? Ony na tom urcite byly 😉

pamik111
8. pro 2009

Souhlasím s Hanule. Určitě si to holky v tom 11. týdnu zaplaťte...stojí to sice 1450,- Kč, ale určitě to stojí za to. Nám takhle zjistili v prvním těhotenství vážnou vadu miminka a rozhodli jsme se pro ukončení těhotenství... 😔 Nedokážu si představit, že by mi to sdělili až v 16. týdnu, kdy se to vyšetření hradí pojišťovnou. To už je docela pozdě.... Přeji všem zdravá miminka. 🙂

momice
8. pro 2009

Ahojik holky. Ja som bola na screening v 1 trimestri a neplatila som nic. A este podotykam, ze vsade pisu, ze vysledok je 50 na 50. Poznam vela zien, ktorym vysli testy zle a deti sa narodili v poriadku. Su zdrave a vesele.

mmmk
8. pro 2009

Momice, to jsi kapku vedle. Screening a NT screening je rozdil. NT = nuchal translucence -> sijove projasneni. A to odhadli 90% poruch a odchylek. Ony ty, co jim to vyslo blbe, jdou samozrejme na genetickou konzultaci, na specialni utz, na plodovku... a i tady na konikovi je jich hodne, co se rozhodli pro umele preruseni tehotenstvi treba ve 20. tydnu! Takze to, ze NT screening vyjde hodne vysoke cislo, uz neco naznacuje a resi se to dal. A ty deti, ktere to maji vysoke, nejakou odchylku maji, jen nemusi byt hned viditelna, takze se povazuji za relativne zdrave. Rozhodne to 50 na 50 neni. To si mozna pletes s tripple testy.

pamik111
8. pro 2009

Musím dát za pravdu "mmmk", je to opravdu tak. Navíc NT screening se nedělá všude, ale jen na renomovaných pracovištích a ve větších městech.

momice
8. pro 2009

Ja som bola na NT Screening (v prahe) a naozaj som nic neplatia. I ked som sa mozno vyjadrila zle co sa tyka 50 na 50, myslela som to v tom zmysle, citujem: "vyšetření ultrazvukem nezaručuje 100% vyhledání vrozených vývojových vad plodu" Takze Pardooon, 😉 asi sme sa nepochopili, resp. zle som sa vyjadrila. kazdopadne prajem vsetkym aby akekolvek testy dopadli oki.

ywushka
8. pro 2009

NT screening je v Breclave na poliklinice stoji tam 1450Kc a je to dr. Knapek

ywushka
8. pro 2009

dela pak kontrolu ve 20tt a pak jeste i ve 30tt!!! Jsou tam moc mili!!! Staci se tam objednat,mmt,zkusim najit tel.cislo

ywushka
8. pro 2009

519 303 276 , 519 374 290 To by melo byt k nim do ordinace!!!

ywushka
8. pro 2009

doporucuji se objednat brzy!!!

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru