Větší šíjové projasnění + pozitivní screening na DS

vicky24
4. čer 2012

Ahoj,
v mém druhém těhotenství jsem byla na NT screeningu, ten vyšel negativně DS riziko 1:12000, šíjové projasnění jsem měla, ale 2,4 mm, což je trošku víc, ale asi ještě v normě, když mi vyšel NT screening v pořádku. Nosní kůstka přítomná. Po triple testech mám však riziko DS 1:160 - integrovaný screening. Jsem z toho docela špatná, nedoporučili mi amnio, ale podrobný UTZ ve 20 týdnů. Hodnoty v triple testech jsem měla AFP 0,60MoM, uE3 0,86MoM, HCG 0,56MoM. Tyhle hodnoty mě trochu matou, protože všude píšou, že DS je, když je zvýšené HCG a ostatní hodnoty jsou snížené.

Nevyšlo někomu něco podobného? Co myslíte? Vím, že triple testy jsou často falešné, ale trošku se bojím toho většího šíjového projasnění, to prý může znamenat srdeční vady, nebo toho downa. Jinak je to mé druhé těhotenství, v prvním byly triple v pohodě, na NT screeningu jsem nebyla, mám zdravého chlapečka.

martina_z
4. čer 2012

Myslim, ze to mela podobne kamaradova zena. Testy dopadly asi hodne spatne, tak sla radsi na odber plodovky a nakonec happy end, maji zdraveho kluka.

vicky24
autor
4. čer 2012

Dík za info. Mě uklidňovala doktorka, že se jim nikdy z negativního NT screeningu nenarodilo postižené dítě. Nevím, jestli mě ten UTZ ve 20 týdnů uklidní. Ale zase nechci riskovat amnio :( To riziko není zase tak vysoké.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru