Vyšetření v těhotenství 2017

sinicka
6. pro 2017

Ahoj,
nemůžu najít nic aktuálního. Na jakých vyšetřeních jste byly nebo půjdete v těhotenství?
Já jsem ve 26.týdnu a mám za sebou 2 screeningy. Ve 27.jsem se objednala na cukrovku. Mimochodem, ten prvni screening mi zatajila. Dozvěděla jsem se to az ve 14.tt,ze něco takového existuje. Sice jsem byla za hňupa, ale na klinice mi vyhověli.
Ptám se kvůli tomu, že mi moje gynekoložka odmítá udělat fotky miminka. Celou dobu! Jednou mi řekla, at si malého vyfotím na telefon. Odmítla mi udělat 3D ultrazvuk a teď když jsem ji prudila s 3D a fotkama znovu, mně pro jistotu objednala az za 2 měsíce.
Ani jednou mne nevyšetřila vaginalne, jen přijdu, dám moč,sestra mi změří tlak a Doktorka zkontrolujte jestli miminku tluče srdce a odcházím.
Dokonce jsem si dovolila si vyptat žádanku k nám na nemocnici, kde by mi byli ochotní 3D udělat. Problém je, že potřebuji tu zadanku, kterou mi odmitla vystavit...
Už jsem od te pindy odcházela 3x s brekem..
Dovolám se vůbec něčeho? 😢 😒
Ostatní kamarádky si nosi fotky s každého vyšetření. Muž je z toho taky otrávený.. Byl jen u screeningů. Takhle jsem si to nepredstavovala. I kdybych měla dát za 1 foto 500,- tak to dáme. Neslyšela na nic. Hlavně že balíček s dudlikem a prikrmem dostanete. Bože 😈

emamaira
6. pro 2017

Jsem v 29. tydnu a byla jsem ma stejnych vysetrenich. Ted jsem objednana na screening ve 30. tydnu. Doktor me vysetroval vaginalne uplne na zacatku a ted dvakrat...
S tema fotkama je to fakt hloupy🙄 nerekla ti, proc ti je nechce udelat?
Na 3D jsem zadanku nepotrebovala, pry protoze neni hrazeny pojistovnou. Zkus se jeste zeptat...

adelka951
6. pro 2017

Také nechápu, na co potřebuješ žádanku na 3d ultrazvuk, stejně si ho platíš sama.

pxtulka
6. pro 2017

to je tedy zvláštní lékařka. Kdybych jedinkrát odcházela s brekem tak už k ní nikdy nejdu. Najdi si centrum nebo nemocnici, kde dělají 3D fotky i bez žádanky (nevím odkud jsi). Zkus třeba kliniku, kde jsi byla na 1. screeningu. Nechápu proč ti žádanku nechce vystavit, to je fakt pipina.
Já byla na 1. screeningu, 2. screeningu, na cukrovce. Na 3D UTZ jsme jít nechtěli, takže ten za sebou nemám. Ke gynekoložce chodím v intervalu 4 týdnů, pokaždé mě vaginálně vyšetří a udělá UTZ. UTZ při každé kontrole jsou nadstandard - připlácela jsem si to. Většinou dostanu i z UTZ fotku, takže už jich doma pár máme 🙂 Teď vím že mě ve 30.tt čekají nějaké odběry a opět prohlídka. Dál zatím nevím 🙂

luciebx
6. pro 2017

Já zatím měla utz 3x vaginalne mě nikdy nevysetrovali. Vždy jen tlak moc poslech srdíčka. S tou fotkou je to na pytel ale tak jdi na jinou kliniku. 3D dle mě vyhozených peněz. Ale každého věc. A proč k ni stále chodíš teda. Další schůzka za dva měsíce? A? Proč chceš k dr častěji. Mas problémy ?

emamaira
6. pro 2017

@pxtulka Koukam, ze je to vsude jinak... Me dela doktor UTZ pri kazde prohlidce bez priplaceni.

bayt
6. pro 2017

@sinicka Já tedy taky nechápu, na co potřebuješ nějakou žádanku? Prostě zajdi na kliniku kde 3D dělají, stejně si to hradíš.

j.a.n.i
6. pro 2017

@pxtulka A proc by jako mela vystavovat zafanku na neco, pro co neni zdravotni indikace, jen protoze zakladatelka chce? A jeste ji kvuli tomu nazyvat pipinou, to je hodne mimo.

bayt
6. pro 2017

@sinicka Jinak já mám taky fotky z každého vyšetření, ani bych nepotřebovala, ale bylo to součástí balíčku, který jsem u gynekologa platila. Stál asi 2 tis. a v ceně byl hlavně první screening, který jsem chtěla. Taky mi to doktor nějak mco aktivně nenabízel, vyžádala jsem si ho sama.

pxtulka
6. pro 2017

@j.a.n.i tak za to celkové chování si název pipina zaslouží. Že si musí zakladatelka zjišťovat všechno sama, to je jako v pořádku - např. 1. screening?
Proč by lékařka nemohla vyhovět přání pacienta? Taky jsem potřebovala žádanku ke specialistovi, kam mě neposlal lékař, ale chtěla jsem tam sama a pro moji lékařku nebyl problém žádanku vystavit.

aneta33
6. pro 2017

Na 3D ultrazvuk si můžeš sama bez žádanky zajít do nemocnice a tam ti dají fotek kolik budeš chtít.
Já když chci fotku z běžného vyšetření tak jí dostanu ale musím si o ní říct a za 50,-

ellias
6. pro 2017

Ahoj, já jsem teď 28+2 a už jsem měnila během těhotenství doktora (akorát nějak nevím jestli k lepšímu) dnes jsem byla na kontrole (jsem 28+2) a ještě ani jednou mě nekontrolovala doktorka čípek i přesto, že si už druhou návštěvu stěžuju na silné a časté tvrdnutí břicha a častou řezavou bolest na čípku. Z dneška vím akorát, že je malá hlavou dolů a víc nic. Na vše co řeknu mi odpoví, že jsem přece těhotná. Tak co čekám. A fotku už jsem taky nedostala tak dva měsíce.

sinicka
autor
6. pro 2017

Děkuji moc za informace názory a taky že jste si našli čas na odpověď 😍.
Žádanku jsem potřebovala z toho důvodu, že na nemocnici mi pan doktor řekl, ze doktor který prijme platbu to musí společně se zadankou odevzdat pojišťovně (nechci kecat, jestli to takhle bylo doslova ale víceméně ano). A jelikoz ma moje gynekolozka 3D v ordinaci, tak asi i kvůli tomu.
Mne je úplně jedno, jestli bych si za to mela zaplatit tisíce nebo jet daleko nekam na kliniku. Jde mi spíše o to, že když jsem o to požádala, jestli mám nárok, nebo me proste může odmítnout? Stejně tak vystavit ty fotky. To je prostě hrozné.
A kdybyste slyšeli nebo viděli co říká a její přístup, jistě byste ji nazývali hůře, než "jen pipinou" 😉

sinicka
autor
6. pro 2017

@ellias
Tak to me mrzí :/ ja si našla taky druhou gynekolozku, ale ta si me chce vzít až po porodu. Uz se k ni těším.
Ty odpovědi znám dobře. Stezovala jsem si na vytok. Zadna prohlídka nic.. jen odpověď: no jste těhotná to tak je. Muzete si koupit krem v lékárně.
Vím, jak se citis. Nechápu, proč maji takovou práci. Vždyť se jedna o tak strašně intimní a citlivou vec 😔

vanea
6. pro 2017

Každý lékař má jiné postupy i vybavení, toto by si měla maminka zjistit, než začne docházet, protože takové stížnosti jsou zbytečné, někomu může takový přístup naopak vyhovovat :/ Jediné co musí, je vzít/nechat ti vzít 2x krev, udělat/poslat tě na 2 a 3 screen, vypsat žádanku na cukrovku, ultrazvuk ti "musí" za celou dobu udělat 3x, vč. screeningů, fotky ti dávat nemusí myslím a na závěr ti buď udělá výtěr, nebo tě opět někam pošle... Já si radši našla gynekologa, který mi dopřál celkovou super péči za cca 3 tis., měla jsem fotky i ultrazvuk (vždy normální i 3D )na každé návštěvě, 1-2 trim jsem chodila každé dva týdny. Screen mi dělal sám 1NT i zbylé dva ve spolupráci s gennetem. Krev mi bral kontrolně celkem 5x, na živiny, nemoci apod. Vše vysvětloval, manžel byl pokaždé se mnou. Navíc byl na telefonu 24/7, takže jsem mohla kdykoliv volat a psát, naštěstí nebylo potřeba...Cokoliv jsem chtěla, zajistil a s ničím neměl problém, vysvětloval, radil, doporučoval...na cukrovku mi taky vypsal supr pracoviště, kde jsem byla sama a mohla jsem ležet a odpočívat. s Péčí jsem byla naprosto spokojená, po šestinedělí mi dokonce zahříval lampou nástřih, aby bylo vyšetření co nejméně bolestivé...takže příště zase zvolím jeho. Teď už mi přijde v tvém případě zbytečné přecházet, za chvíli stejně přejdeš do péče porodnice🙂 ale jak píšeš, že už máš gyn sehnanou, tak pro příště budu držet palečky🙂

sinicka
autor
6. pro 2017

Mimochodem padl tu dotaz, co odpověděla, když jsem o fotky žádala.
Tak jednou mi řekla" Dnes se mi nepodařilo miminko vyfotit. Bohužel priste"
O měsíc později "noo tak ja ted nemam čas *brblani si pod nos*.... Mate u sebe telefon, ne? Vyfotte si ho sama"
Po screeningu "vždyť ted mate fotku z kliniky, myslíte si, ze se nejak miminko změnilo "
Potom jsem to vzdala. Staly se ještě nějaké věci, a ja s ní uz mluvit nechci.
Nehledě na to, že mi ani pak nedala ubrousek na utreni gelu, protože "mne zrovna dosly" 🙄😖

sinicka
autor
6. pro 2017

@vanea
Díky moc 🙂
Paní doktorka mi byla vřele doporucovana, jsem u ni již třetím rokem. Vždycky super. Asi nemá rada těhotné, nebo co 😒 .
Neměla jsem nikdy zadny problém, jen na preventivní. Takže neměla se mnou žádnou praci. Ono se to těžko soudi, kdyz člověk vi jen zlomecek informací.

vanea
6. pro 2017

@sinicka jojo, to je tak všude asi..dokud člověk na něco nenarazí, tak se ti může zdát doktorka fajn no=) každý má něco, ten můj ke kterému chodím zas říká všechno extra upřímně, to taky nevyhovuje všem, některé maminky šílely, že jim třeba narovinu řekl, že do konce prvního trimestru jim nebude vypisovat těh.průkaz, že pořád může dojít k potratu. No tak hrůza na kopec, že nemá srdce a je netaktní:D přitom je to fakt..mně toto zase vyhovuje, mám ráda férové jednání a raději přímou, byť nehezkou odpověď...tak hlavně už to teď hezky doklepni a v pořádku poroď, ať máš klídek🙂 🌹

bayt
6. pro 2017

@sinicka promiň, ale prostě bych nechodila k někomu, o kom si myslím, že je to pipina - je jedno, co si myslíme my tady

aby na mě šahal člověk, na který mám takový názor, a ještě mi dělal tak intimní vyšetření, co se na gyndě dělají, to bych asi nesnesla

barchen
6. pro 2017

@sinicka Mám soukromou gynekoložku s ročním poplatkem. Dělala mi 2 screeningy, které jsem si sama hradila (každý za 1.500), plus vytisknutí fotky 100 Kč. Fotku jsem dostala jenom jednu a bylo to obtížné. Moje dítko se nechtělo nechat prohlížet a vůbec vyfotit. Na každém screeningu jsem strávila 3-4 hodiny, posílala mne na kafe a koláček miminko vzbudit, jinak bychom nic neudělaly. Stejně to bylo obtížné, doktorka ho pokaždé nazvala nejzlobivějším miminkem dne. 3D jsem nechtěla, přijde mi to jako scifi 🙂. Za celou dobu mi udělala asi 3 UT, moč a tlak klasika a cukrovka. A vaginální vyšetření asi 2x za celou dobu plus streptokok na konci těhotenství u toho. Ale tohle mi neubralo na náladě těšit se na miminko a věřit, že bude všechno ok. Moje sestřenice ale např. pokud chtěla fotku, tak jí doktorka řekla, že si má přinést fotopapír, jelikož ona na to nemá a pojišťovny na to nedají ani korunu (není soukromá, neplatí si žádné poplatky) a taky si pacientky nosí vlastní kapesníčky na utření gelu. Tímto neobhajuji lékařku, pouze možná že v některých věcech má pravdu a nejde to, nebo nemá na to.

dominikaromanova
6. pro 2017

@sinicka,
tak mi gynekolog děla vaginální UTZ při každé kontrole, kde kontroluje zda je děložní čípek v pořádku. Dále mě odeslal na scrreening v I. trimestru kde už si mě sami pozvali na další vyšetření a to ve 30tt na specializované ultrazvukové vyšetření, kde jsem také dostala 3D fotku zdarma. Další kontrola ve 36tt + 35tt u vlastního gynekologa. U gynekologa jsou fotky jen na vyžádání pacientky za cenu 100,- Kč, a kontroly jsou pravidelně po měsíci a na cukrovku jsem byla také odeslána.

Hele, zde je jen jedna rada, změnit lékaře, a upřímně bych to té doktorce řekla do očí i vč. důvod odchodu, a také to, že jí uděláš negativní reklamu. Udělej si tam pořádek, ona je zde pro Tebe, ne Ty pro ni.

j.a.n.i
7. pro 2017

@vanea No vidíš a já si zas vybrala doktorku, která ani UTZ neměla, poslala mě přesně na ta vyšetření, která píšeš a jinak mi zbytečně do těhotenství nezasahovala...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru