Vyšší AFP z triple testů. Máte zkušenost?

aaabbbc
22. říj 2009

ahoj maminy, vyšel některé vyšší podíl AFP?Dr. mi doporučila podrobný ULT, dr. nic neviděl. Co rozštěpy způsobují....? Máte některá dítko s rozštěpem páteře?

dadunka
22. říj 2009

Ahoj, já měla vyšší AFP, píšu vyšší, protože nebylo nijak závratně vysoké, ostatní hodnoty ok. Pak jsem šla normál na podrobný utz ve 20tt a ten vyšel ok. Tadeáš už je na světě a je zdravý. Ty jsi ho ve 2Ott nepodstupovala? Ani ve 30.tt? To už by bylo vidět, že má mimčo rozštěp.

aaabbbc
autor
22. říj 2009

ahojda, to se netýká mě, ale kamarádky. Je ve 20 tt a vyšel ji zkve vyšší AFP. Pak šla na ULt a dr. řekl, že tam nic nevidí, ž to snad bude ok. Ale že jsou dva druhy, pod kůží a na kůži ve formě boule.... Jeden by viděl, ale druhý že se pozná až po porodu....

mabe
22. říj 2009

ahojte holky, tak ja mam ten stejny problem. NT screening vysel na jednicku a dneska jsem se dozvedela vysledky triplle testu a APF zvyseny riziko 1:320. Jsem z toho dost nervozni. Mam poukaz na velky UTZ. Doufam, ze vse bude ok. 😒

bufina
23. říj 2009

Ahoj, mně vyšly tripple testy blbě už 2X, poprvé bylo riziko rozštěpových vad 1:35, takže hrůza a teď 1:440, první mimčo bylo vpořádku, tak sem si už teď podruhé s tím hlavu tak nelámala, poprvé to byl opravdu stres a počítala jsem dny do ultrazvuku, abych už konečně věděla co bude. Podle ultrazvuku teď druhýmu miminku taky nic není. Ty testy by už měli zrušit, všude píšou jak sou zastaralý, vycházejí často falešně pozitivní a nás pak akorát stresují.

mabe
24. říj 2009

ahoj bufinko, takze ti delaly jenom kontrolni UTZ? Neposilaly te na plodovku?

bufina
24. říj 2009

Neposílali mě nikam, byla jsem na ultrazvuku v 21 tt a několikrát zkontroloval páteř, bříško a pusinku a nikde nic nebylo, všechno tak jak má být.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru