1,5roční syn nechce jíst, poradíte?

mirkaadamek
6. dub 2014

Holky prosím. Malý rok a půl, 12 kg, 85 cm nechce jíst. Ale nic. Ráno hodinu krmím Lipánek a pak celý den o jídlo nemá zájem vůbec. Kdybych za ním neběhala s kousky, nesní nic. Jsem zoufalá, nepomáhá vyhladovění, motivace jinými dětmi, společná jídla, sladkosti, polévky, sám, krmení, nechce zkrátka nic. Váhu má pěknou, protože jsem důsledná a snažím se podsouvat co jde. Nemá o jídlo zájem, má spoustu věcí okolo, co ho zajímají. Z židličky mi vyleze. Nic na něj neplatí. Jídlo prostě není v jeho zájmu. Vařené neexistuje (max 2 lžíce polévky). Už zkoušíme Fantomalt a Peritol, protože nevím jak na něj a samozřejmě ani doktoři neporadí. Jejich slova, že hlady neumře. Mlíko nepije od půl roka ☹ Zkoušeli jsme snad všechno-Pediakid, pivovarské kvasnice, B-komplex, Multisanostol, homeopatika .... k ničemu. Za každou radu a typ jsem Vám vděčná, protože už jsem skutečně zoufalá ☹

martina_z
6. dub 2014

@mirkaadamek To same u nas. Proste nema cas se najist a rady typu "nechat vyhladovet, on hlady neumre" nezabiraji. Ale vahu ma ten vas krasnou; ten nas anorektik vazil v roce a pul 10kg, ted se blizi 14kg. Nutit nepomuze uz vubec - cim vic jsem ho nutila jist, tim to bylo horsi. Ted ho casto krmim u pohadek, coz jsem sice vzdycky odsuzovala, ale ted uz tomu plne rozumim.

granda
6. dub 2014

a kolik toho snite jako rodina společně za den?? aby viděl, že jídlo je kontakt u stolu.... a jinak dcera taky nejí Lipánek a podobný srajdy... má jen ráda Florián borůvka a jahoda a za odměny Monte..

a jinak když si takhle večer sednu,,tak se mi zdá,, že cítím chvění!!! a tep... asi

tarra27
6. dub 2014

@mirkaadamek tak mu nechavej jidlo na stole behem dne, nase holky taky mly obdobi,ze moc nesnedly...tak jsem nabizela, obcas neco dala do pusy a pak se to uklidnilo...ale polevky nejedi, a nekdy nic moc ani na obed nesnedi...ale pak se "nafutruji" treba po dvou trech dnech...

hlavne nenutit at se nesprajcne..

martina_z
6. dub 2014

Hm, tak kdybych nenechavala nakrajene ovoce na stole, tak se mi nenasvaci vubec. Vyzkouseli jsme a neosvedcilo se.

lv
6. dub 2014

Váhu ma bezvadnou, možná se zbytečné stresujes.. Já bych snídani nabídla - nechce, nenutim, dam pryč. Vylitat venku, oběd? To už by asi dal, ne? Nemyslím to zle, nebo ze dítěti nevyhovet, ale pokud behas cely den s tajnými lžíckami vsunutymi do pusy, moc mu to za čas nemusí prospět - ve školce a tak. nase bábi takto nahanela neteř, a ma problémy s vyšší vahou, cca od 1.tridy..jidelní židli nemáme, asi od roka, mala dostane na talíř to samé jak já, u stolu sedi, napichuje vidličkou, připadne i z meho talíře..

mirkaadamek
autor
6. dub 2014

U pohádek také krmíme, pokud nejde jinak. U stolu snídáme, obědváme, večeříme. Máme klasické návyky, ale malý je neposeda a v židličce prostě nebude a aby se mi obvěsil na kšírkách???? Krmím ho na lince a zabavuji hračkami. Jinak to nejde a takto tedy pouze u snídaně a jí jen jeden druh Lipánku. Vše ostatní odmítá. Když mu jídlo někde nechám, tak akorát ho rozhází. Nemá o něj zájem. Oběd je spíš takový pokus..... Na normální židli vydrží tak 5 vteřin, jako všude jinde. Holky já vím co je režim, jsem učitelka, pracovala jsem ve školce, ale moje dítě mi dává zabrat. Nikdy jsem něco takového neviděla.....Jídlo nabídnout a nenutit, ano, klasika, motivační metoda......ale u nás mu to vyhovuje, že prostě neotravuju a jíst nemusí.

aninousek
6. dub 2014

Plně tě chápu,mám kluka budou mu 3 váží 14kg od mala musí mít k jídlu mobil to sedí ted už mobil nestačí takže tablet nebo notas máme k větším jídlům oběd ,večeře k snídani máme jogurt u pohádky jediné co mu nemusím nutit je ovoce a zelenina to jí .Nervovala jsem se pořád celej den podstrkovala tajně do pusy strkala ,ale můžu ti říct ,že ted je to lepší už toho sní víc vydrž taky to půjde

ellenie
6. dub 2014

My to same. Holka ma skoro 3 roky a vaha 11,2 kg, malo ji a malo pribira. Ale jinak je cula, lita sem a tam, je takova neposedna, takze se tim nejak nestresuju, kdyz vidim, ze je zdrava a nic ji nechyby. Ona to podedila po me a po me mamince, my sme taky byly v jejim veku "anorekticky" 😀

pavlapl
7. dub 2014

já tě asi moc nepotěším ale já čekám už 8 rok že dcera začne jíst. Když byla batole tak jsem jí prostě nechala až měla hlad tak přišla. Měla pravidelně jeden týden v měsíci půst to nejedla vůbec nic a hlady taky neumřela. Holka nesnáší ochutnávání nových jídel takže jí jen pečivo, máslo, brambory, cerealie, sladkosti, těstoviny, kečup a vývar s nudlema, čokoládový jogurt, jablečnou přesnídávku. Chodí už do školy tak má k s nídani buď jogurt nebo cereálie s mlékem, do školy na svačinu má rohlík s máslem, oběd většinou není to už musí být aby snědla oběd takže zase pečivo a k večeři jogurt. Má dosti náročný koníček takže aby měla nějaké kalorie dostává sladké (sušenky,čokoládu atd.) Je jí 7 a má 22Kg.

irennn
7. dub 2014

No holkám se to mluví,jak píšou,že by nepodsouvaly,nenabízely...ale kdyby byly v podobné situaci,co ty, tak by se na to dávaly jinak....
Jinak my máme 7 měsíců a ještě mi neochutnal dohromady za tři měsíce víc jak pár lžiček...nechce nic,kromě prsa....zatím to moc neřeším,ale on opravdu nemá zájem ani o sušenku,o ovoce,prostě o nic....takže já taky během dne nabízím kousky jídla, předstírám jak to papají plyšáci, jím s ním,s manželem jíme,to co má na talířku on, už i na zemi v mističce, jen kouká a nabízené jídlo hned zahodí ..... takže si to dokážu představit u vás, ale vy už jste starší...já myslím,abys to dělala nadále,tak jak děláš...udělat mu švédský stoleček a nechat celý den, ať si třeba k němu chodí a zobe,plus nabízet oběd,večeři...Nutridrink pitíčko by třeba nevypil?

zazana81
7. dub 2014

Moje dcera jedla taky strašně bídně, někdy skoro vůbec. Teď jí budou čtyři a zpětně si říkám, že jsem to moc prožívala a zbytečně zadělala na problémy i nadále. Ono to v tu chvíli tak nevypadá, ale člověk to opravdu moc řeší. Doporučuji jídlo nabídnout, když nechce, tak nechce. Jak za ním budeš s jídlem pořád lítat, už se toho nikdy nezbavíte. Jediné, co je opravdu nutné pro tyhle nejedlíky je dodržovat pitný režim. Bez pití by to nešlo. A pokud má dobrou váhu, tak buď v klidu.
A co ještě může pomoci je nabízet jídlo venku - třeba v kočárku dát do ručičky takový ten pytlíček s přesnídávkou, kvalitní džus v krabičce s brčkem (kupujeme RIO FRESH), kvalitní sušenky.
Naše nejedlice z toho naštěstí vyrostla. Teda vybíravá je pořád, chce jen to, na co je zvyklá. Ale pro nás je úspěch, když se nají sama a s chutí a už neřeším, že to je řízek nebo palačinka. Po tom, co jsem si s ní vytrpěla mi její pochvalné mlaskání u oběda kolikrát vžene slzy do očí.