1. příkrm ve 4 měs. ze skleničky-jak ohřívat a podávat?

loc
4. pro 2014

Ahoj, mám dotaz ohledně mrkvičkového příkrmu Hami. Na obalu píšou, že se to má ohřívat, ale nepíšou, jak, ani na jakou teplotu. Dá se v horké lázni na teplotu cca jako MM z prsu? Ještě nikdy jsem to nepodávala a nerada bych něco pokazila 🙂. Díky všem zkušenějším za rady ;)

lv
4. pro 2014

ano, ale pokud chceš jen vyzkoušet, přendej menší množství, třeba půl skleničky do misky, protože jednou ohřáté už nesmíš skladovat..

loc
autor
4. pro 2014

Jj, určitě jen vyzkoušet. Ok, díky;)

1velrybka
4. pro 2014

@loc Klidně můžeš ohřát v otevřené skleničce v mikrovlnce, jen pak dobře promíchej, aby byla stejná teplota. Dávám asi na minutu, když je to ta maličká sklenička, tak bude stačit určitě méně, kdyžtak po chvilce stopneš, promícháš a zkusíš na ruku. Já dávám takovou teplotu, aby byla i mně příjemná na jídlo, takže určitě teplejší než MM. A nějakou menší plastovou nebo silikonovou lžičku, ať to jde hezky do pusinky.

klar2
4. pro 2014

Já dávám ze skleničky od 4.měs. Nejdřív jsem to ohřívala ve vodě, ale je to zdlouhavé, takže jsem přešla na mikrovlnku. Necháš chvíli, promícháš a zas necháš chvilku. Teplotu poznávám tak, že prostě ochutnám, a když to nepálí mě, tak ani malou. Pokud to přehřeješ, stačí si to vyndat na talířek, nebo jednoduše foukat na lžičce. 😀
Lžička se doporučuje plastová, ale malá mi z ní nejedla, takže jí z normální lžičky. Záleží na tobě.

ange_de_la_morte
5. pro 2014

Já se teda jednoznačně kloním k ohřívání v horké vodě, mikrovlnka je hnus a nevidím důvod tam ohřívat jakékoliv jídlo, natož dětské 😉 teplota podle odhadu ( cca jak mlíko) , hlavě to promíchej 😀