11měsíční dcera nechce pít UM z lahvičky, máte radu?

jancidlo
21. srp 2014

Maminky, poretrebovala bych poradit. Dceri je 11mesícu a stále kojím (2xdenne). V noci spí celkem dobře, s tím jsme bojovali strasne dlouho a abychom se vyspali, kojila jsem téměř celou noc. Na zacátku prázdnim jsme najeli na rezim přes den maminka, v noci tatínek (odstěhovala jsem se z loznice) a máme klid. Potrebuji ale prestat ze zdravotních duvodu kojit a malá nechce mléko z lahvičky. Zkouseli jsme Nutrilon (syn ho mel a spokojenost), ale dcera se na nej nejak netvárila.Myslela jsem, ze je to mlékem a zkousela jiná. Ted jsme na Sunar Premium, malá si ho dá, ale z lahvičky ho odmítá. Vezme si ho jen lzickou a jen cca 120-140ml. Tahle dávka se celkem dá podávat lzickou, ale ty vetsí, to uz je na palici-na dlouho. Vecer jí tedy asi hodku po kasi místo kojení dávám Sunar. Ráno se na me sápe, rve ze me oblecení, jen a jen aby se dostala k mléku. Je prisátá klidne i pul hodiny a když jí to seberu, ztropí uplne sílenou scénu. Mám uz uplne rozpraskané bradavky a modriny na prsou. Ani v podstate nevím, jestli mám ještě dost mléka. Caj nepije, pije pouze vodu a s lahvičkou problém nemá (ani s dudlíkem, nebo savickou). Vůbec nevím, jak jí to naucit. Nemáte někdo radu?

molea
21. srp 2014

Zkoušela jste menší dírku na cucku od flašky??Aby si zněj mala tahala jak z prsa??Já sem teď malou začala dokrmovat a bala sem se ze nebude chtit potom uz prso po flasce,ale kupila sem dudlik s malou dirkou a je to ok...Zkuste to..

veruska007
21. srp 2014

Mám tři děti, první se od začátku přikrmoval UM, plně jsem se nerozkojila až do 11 měs., kdy jsem kojení už zabalila - malý se odstavil, nechtěl. V pohodě jsme přešli na UM, ráno klidně vypil dvě láhve.

Další dva lvíčci se mi odstavili také kolem roku - už nakojit nechtěli, zhruba v té době jsem taky dostala měsíčky a mléko získalo odpornou chuť a do pár dní zmizela poslední kapka. Oběma jsem zkoušela všemožné typy UM i kravského i sójového a kdejakého alternativního mléka, s příchutí, bez příchutě, všemožné lahvičky, hrníčky, savičky... u obou jsem to zkoušela přes dva měsíce a pak jsem to vzdala. Okolo roku prý stačí dvě mléčné dávky denně, takže jogurt + mléčná kaše je ok, občas našlehám tvaroh s něčím.. Oba pijí jen vodu z netekoucího hrnečku nebo z petky.

evulina77
21. srp 2014

podle mě je to s kojením tak, že rozhoduje matka. Pokud to už není možné, vysvětlovat, že mlíčko není a už prostě nedat. Pro tento účel bych i zvolila oblečení, aby se k prsu prostě nedostala. Asi bude pár dní řevu a vztekání se, ale musí to být rozhodnutí na 100 %. Né někdy dát a někdy né. Dětičky jsou pěkní vydřiduchové a prostě to s náma umí a když ví, že po scéně dostane kojo, není problém scénu vyvolat a to na počkání. Umělé mléko někdy děti vůbec nepřijmou, ale dá se to obejít jogurty a kašemi. i snídaně se dá řešit třeba řidší kaší, nebo už mít snídani "dospěláckou" s pečivem.

katyxq
21. srp 2014

koulni na https://www.modrykonik.cz/odstaveni-ditete ... máš tam i návod, jak odstavit s menším stresem. Každopádně roční dítě, které jí pestrou stravu už UM nepotřebuje, můžeš zkoušet různé alternativy mléka z normálního hrnku - https://www.modrykonik.cz/mleko - a tady najdeš zdroje vápníku https://www.modrykonik.cz/vapnik, nemusí pít žádné živočišné mléko ani jíst mléčné výrobky, to je mýtus.

andelka
21. srp 2014

Já nevim, ale asi bych to nehrotila, pokud pije vodu, tak bych byla ráda že něco pije a UM prostě nedávala. Ukončení kojení záleží na tobě. Já jsem poslední u staršího rušila večerní kojení a u mladšího ranní. Prostě jsem v posteli nenakojila a rovnou jsme vstávali a dostal snídani. Oni teda si UM dali a pili ho z toho samého z čeho jiné pití, ale kdyby nechtěli, neřešila bych to. UM se dá nahradit mléčnými výrobky a celkově pestrou stravou.

jancidlo
autor
21. srp 2014

Ona dudlík vůbec nechce. Mela klasický asi mesíc po narození a od té doby si s nimi uz jen hraje. Takze dudlík na flasce a jen si s tím hraje. Když jí dám mléko do netekoucího hrnícku se savickou, ze kterého celý den pije, natáhne a zacne prskat. To samé udelá z normální lahvičkou. Když lahvičku před ní otevřu a dávám jí to mléko z té lahvičky lzickou, tak ho sní. Proste ho jen nechce pít. O uplné odstavení mi zatím nejde. To vím, jak udelat. Stejne tak, jako jsem to vyresil s nocním, nebo vecerním. Jde mi o to, jak jí dát to mléko z lahvičky. Ještě me napadlo, ze zkusím odstríkat své, pokud to ještě pujde a budu zvedavá, jestli si ho z té lahvičky vezme. Jinak dekuji za rady.