4měsíční chlapeček pořád pláče

jika17
17. lis 2017

Zdravim vsechny maminky. Mam 4mesicniho chlapecka a poslednich par dnu porad jen place, pres den, v noci. Do teto doby byl hrozne hodny, v noci hezky spinkal, na papani vstal tak 2x,pres den samy usmev. Co se stalo a co zmenilo vubec netusim. Kojim,je mozne, ze by mu nestalo mlicko? V noci se budi po 1,5 az 2 hodinach a budi se s krikem, uklidni se az papanim a pak spinka dal. Vezme si, kolik chce, casto se i poblinka, takze brisko by melo byt plne. Nejake rady ci podobne pripady?

jika17
autor
17. lis 2017

Jeste bych mohla dodat, pred par dny jsme meli ockovani, mohlo by to souviset? Ma nekdo podobnou zkusenost?

zuzacec
17. lis 2017

Jestli jste byli na ockovani, tak to muze byt i reakce nekdy to je az po par dnech.. Nebo mu treba uz rostou zoubky 🙂

beruda
17. lis 2017

Příčiny můžou bít tři - očkování, zoubky (někdy můžu zlobit i třeba dva měsíce, než je něco vidět) anebo růstový spurt (při spurtu mají děti mnohem větší potřebu jídla). Pokud je to spurt, mělo by to za pár ní přejít, stejně tak to očkování.

svija
17. lis 2017

Mě takhle plakal můj tříměsíční chlapeček, do té doby hodný. Tak jsem si dělala srandu, že mu asi rostly zuby. O to větší bylo moje překvapení, když mu ve 3měsících a 1 týdnu fakt vykoukly obě spodní jedničky. Ale očkování nebo růstový spurt to samozřejmě může být taky.

beruda
17. lis 2017

Proboha, omlouvám se za tu šílenou hrubku! 🤐

jika17
autor
17. lis 2017

Neni na rustovy spurt uz pozde? Melo by to byt kolem 3.mesice,vim,ze kazde dite je individualni, ale o tolik pozdeji? Dnes to trva uz paty den, tak doufam, ze to prejde brzy. Jinak nam vsem uz hrabne, kdyz je clovek zvykly na samy usvem a pak najednou slzy jako hrach, vyrvany hlasivky a pomoct nemuzeme ☹ (krome toho kojeni, ale to asi idealni reseni neni)

beruda
17. lis 2017

@jika17 No, ono je těch spurtů několik, do roka se udává kolem 7–10 dne, 2–3 týdnů, 4–6 týdnů, ve 3. měsíci, 4. měsíci, 6. měsíci a 9. měsíci, potom jsou samozřejmě i v pozdějším věku. Samozřejmě miminko neví, kolik mu je a tak spurt prostě přijde kdykoli. Ulevit mu nemůžeš, nejlepší je pro něj tvoje blízkost a kojení k tomu patří. Jestli si nejsi jistá a bojíš se, jestli ho něco opravdu nebolí, zajdi pro jistotu k doktorovi. Přinejhorším budeš plašit, nic jiného se stát nemůže.

jika17
autor
17. lis 2017

@beruda my jsme uz neco podobnyho zazili, ale ne v takovym rozsahu. Malej vic pribiral (ppdle tabulek doktorky, podle myho ani ne, protoze zaroven byl a je dost dlouhy, takze prirustek vahy optimalni k rustu) a tim, ze jsem kojila po 3 hodinach i v noci (takhle se pravidelne budil), tak mi doktorka doporucila mu davat vodu mezi jidly, aby nejedl tak casto. Coz mi neprislo rozumny, tak jsem pokracovala dal, jak jsme byli zvykly a vse se zase srovnalo. Takze jeste pockam par dnu a uvidime. Jinak diky moc za rady a tipy 😉

matusoni
17. lis 2017

A jak to máte s kakáním? Vyprazdňuje se normálně? Mně kamarádka informovala o bezplenkové komunikační metodě, tak jsme to zkoušeli a fungovalo to😉. Jednou jsem byla s malým na procházce (měl jeden měsíc), byl vyspinkaný, nakojený, a najednou začal brečet. Tak jsem mu normálně sundala plýnku, podržela nad travičkou a on se doopravdy vykakal a byl úplně spokojený. Pláč zmizel. Byla jsem z toho v šoku(pozitivně😉), a tak jsme to začali praktikovat dál.😉
Tak pevné nervy, ať na to přijdete, přece jen maminka nejlépe miminku rozumí, a hlavně ať ho nic nebolí, popřípadě nemá následky z očkování😉.

sthanina
18. lis 2017

@jika17 Ahojky, úplně to vidím... U nás to teda byl růstový spurt... Objímej, krm, přebaluj a mluv na něj, ať ví, že si s ním pořád... Pevné nervy a ať to brzy přejde...