6měsíční chlapeček nechce papat

klaryna55
11. únor 2017

Dobrý den,maminky.Máme 6ti mesicniho chlapecka.Od druheho mesice jsme na UM, nikdy nebyl jedlik,ale ted,co jsme mu zacali davat prikrmy nechce temer vubec pit mlicko.Rano sni par lzicek ovocne presnidavky,kolem obeda zeleninovy prikrm,ale pokud mu chci dat mlicko,aby se dopapal,vypije max. 30 ml a pak uz nechce.Po dalsich trech hodinach opet vypije maximalne 30 ml.Prosim,poradte,co s tim.Je mozne,ze sunar uz mu nechutna,co zkusil prijrmy?(tem vsak take moc neda)Nevime,co s nim.Bojim se dehydratace.Uvitam kazdou radu i nazor.Dekuji Vam!

mejan
11. únor 2017

Asi nadale mlicko nabizet, co se tyka pitneho rezimu muzete dat napit vody nebo caje a udelat kasi z UM. Nektere deti po ochutnani nemlecnych prikrmu uz mlicko nechteji.

mejan
11. únor 2017

A pokud malej rano nechce pit mlicko udelala bych mu kasi z UM misto te ovocne presnidavky

lv
11. únor 2017

Co ráno jen um, zkusit? A jiné, jinde, jindy, jiná teplota, láhev, pítko..

msimankova
11. únor 2017

Myslim, ze by se UM s prikrmy nemelo kombinovat, bud jedno, nebo druhe. Moji dcerce bude 11m a prvni je rano vzdy mleko, presnidavka az ke svacine. Pokud odmita oboje, vim, ze jsou na ceste nove zuby 🙂 Nabizet vodu - popr. delat ridsi prikrmy, ma vodu v tom.

kacireksro
11. únor 2017

ja teda kdyz davam zeleninovy prikrm uz UM nedavam,dam napit caje,nebo ovocne stavy .na svacinu ma presnidavku..mleko ma pouze rano a vecer a v noci pokud se vzbudi .a klaudii je 5,5mes.

klaryna55
autor
11. únor 2017

Mockrát Vám děkuji za rady.Určitě zas vše zkusím a uvidíme.Mudra nám řekla,at stále držíme příkrmy a dokrmujeme mlíčkem.Čaj ani vodu prý dávat nemáme,že si pak dětičky zbytečně zaplácávají bříško.Takže když jsem zkoušela čajík,je vykulenej,co to je a vše vyplivne ..tak snad se to časem zlepší 🙂Každopádně moc koc děkuji! 🙂

jhoki
11. únor 2017

@klaryna55 Mám doma dva nejedlíky, a dle mne, když nejí je blbé a když nepije je ještě horší. To, že bude mít žaludek zapláclý vodou je sice pravda, ale jen krátkodobě. Pít vodu nebo čaj bych ho nutila víc než jídlo. Může totiž nastat situace, kdy bude nemocný a bude potřebovat tekutiny a to je problém. Mohla bych napsat knihu o jídelních zvyklostech mých dětí, pokud chcete, klidně mi napište zprávu. Tady v diskusi by to bylo na dlouho. Jinak moje dcera odmítla UM, když jí byly 3 měsíce, pak ho pila jen ve spánku.