7měs. dítě nepije vodu ani čaj a po mrkvové šťávě blinká

leki
15. zář 2016

Zdravím všechny maminky 🙂 Potřebuju poradit. Naš Karlík nepije nic jiného než mateřské mléko a vzhledek k příkrmům do něj potřebuju občas něco dostat. Zkoušela jsem vodu i různé čaje, ale všechno jen nasaje do pusy a nechá to zas vytéct (asi ho to baví?). Zkoušela jsem lžičkou, z hrnečku, z pítka i ze savičky a výsledek stejnej (pravda, hrnek má nejvetší úspěch, asi proto, že ho u toho kouše). Myslela jsem, že to neumí, ale když jsem mu dávala šťávu z melounu s vodou, pil jak o život. Stejně tak mkrvouvou šťávu (tchyně ji dávala dětem prý od 2 měsíců a v poho). Pil krásně ale pak celý odpoledne problinkal (u melounu i u mrkve). Co dáváte na pití mimčům vy? Nebo jak do nich dostáváte vodu/čaj aby to "neplila"? Napadlo mě vodu trochu přisladit třeba medem, nebo rýžovým sirupem,a le nechci ho iučit na sladký. Navíc na zuby to asi nebude žádný terno. Moc dík za jakoukoli radu.

blessedmary
15. zář 2016

Jestli můžu, tak se zaháčkuji, mám stejný problém, první dítě pilo čaj úplně v pohodě, ale do malé nemůžu nic dostat z ničeho a to já už přešla i k slazení, bez úspěchu 😢

alkena
15. zář 2016

Když kojíš, tak máš vyhráno, prostě koj podle toho, jak si řekne, případně i nabídni sama. Mateřské mléko je tvořené z velké části z vody, takže se nemusíš bát, že by i přes příkrmy byl kojením dehydratovaný. A zkoušej dál nabízet vodu nebo čaj, třeba zrovna tím hrnkem, když ho to baví. Sladké pití ho opravdu neuč, čím později, tím lépe.

kajalka
15. zář 2016

Jenom kojím, nic víc dítě nepotřebuje 😉

astyna
15. zář 2016

ahoj, mě taky malý nepije vodu, ani čaj, ani všemožné šťávy. Dávám mu asi 4x denně 220 ml mléka, takže vodu má i z toho.

annaluciapetrzel
15. zář 2016

@leki u nas to bylo stejne. NIC. jen materske mleko. Nutili me ji davat sladke piti. Nevymekkla jsem. Vysledek? Vse ok, dcera je v poho, pije pouze vodu (snad ji to vydrzi co nejdele). Sleduj plenky by dite nebylo dehydratovane. Pkd neni, tak pokracuj v nabizeni vody, ale nehrot to.

leki
autor
15. zář 2016

Dík za rady. Dehydrovaný mi nepříjde, čůrá často jak divej 🙂 Jen doktorka mi říkala, že bych měla obědový kojení postupně nahradit příkrmem a dát mu po tom napít, což ale zatím moc nejde. No, snad se rozmyslí časem.

saralinda
15. zář 2016

Máš nepící dítě. my to tak taky měli a to i ve vyšším věku. Jen s tím rozdílem, že malý byl na UM. Nejsem moc pro sladké šťávy, ale náš syn nechtěl ani ty. Prostě mu asi UM a voda v kaších, zelenině a ovoci stačila.
Ono v jednom jablku je taky dost vody. Dokud kojíš, tak si myslím, že je to OK.

syrinxka
15. zář 2016

My jsme to do 7měsíce měli to samé. Voda, čaj....nic. Zkoušela jsem ji dávat z flašky, z hrníčků, ale stejně nepila. Na jednu stranu UM pila a dost počuraných plen měla také. Až v průběhu toho 7měsíce se mi rozpila.....a to se už kolikrát sama sápe po hrnečku s vodou 🙂

pajula123
15. zář 2016

Mne rekla i dokonce dr.,ze kojene deti maji tekutin dost z MM a jde jen o navyk piti. Po prikrmu mu tedy bud lzickou nebo z hrnicku dam trosku vody,on vic vybrynda nez vypije,ale nehrotim to. Cura dost,prospiva dobre 🙂

olga_
15. zář 2016

@leki Vyprdni se na doktorku... Stačí MM. Můj syn má téměř dva roky, stále kojím. Zhruba do 10 měsíců se kojil téměř výhradně. Pití jsem mu začala nabízet snad tak kolem těch 10 měsíců a dal minimum. MM opravdu stačí. Horší je stresovat se a případně vytvořit k pití odpor. Nebo druhá hodně špatná varianta - učit na sladké. Teď kolem dvou let syn pije zcela regulérně - vodu, domácí ředěné šťávy (občas), bylinkový dětský čaj. Sladké až na ty přírodní cukry v domácí šťávě nepije vůbec. Zuby má zcela v pořádku (i přes noční kojení, kterého se někdo zbytečně kvůli zubům obává).
Fakt to nemusíš hrotit 🙂. Problém to není.