9měsíční kojené dítě nechce pít jiné tekutiny

xvitko13
28. led 2016

Ahojky, moc prosím o radu. Naše skoro 9měs. holčička je plně kojená, ale když jí chci dát vodu (čaj), tak odmítá. Pořídili jsme jí hrneček s pítkem Avent (na doporučení) ale vůbec ho nechce. To pítko kouše, směje se, když jí ho více nutím, tak začne brečet a to je konec. Zkouším jí dávat tedy tekutiny po lžičkách, ale to moc nikam nevede že ☹ Nebo i z normálního hrnku, ale to je ve výsledku celá politá. Doporučili byste mi třeba nějaký jiný hrneček, který se vám osvědčil? Či flašku?Díky za rady 🙂

sara84
28. led 2016

U nas je to podobne, taky ma 9m, ated silne zahleneny a lekarnice me upozornila, ze se to muze nelepsit i tim nepitim, tak davam po lzickach, z klasickeho hrnku a hlidam to a takhle dnes pul hrnecku vypil. A na jiny problem (nocni desy) jsem mu koupila bylinny uklidnujici caj a ten mu asi i chutna, otvira pusinku. Prvni den dal na 2x po lzickach asi 100ml, druhy den uz vice a dneska uz pul hrnecku za odpoledne. Rekny Sami caj a uz vi co bude a puska se otvira. Jinak mam taky hrnecek se silikonovym pitkem a v tom to piti akorat plesnivi a nejde vymyt. Flasku davat nechci, starsi ji vyzaduje na domaci pohodu jeste ted, radeji at se uci rovnou z hrnecku. A fajn je i obyc hrnecek s plastovou poklickou a dirkama, nemuze s tim lezet, ale nepoleje se tak..

andelka
28. led 2016

U nás to samý. U obou. Rozpili se až kolem 11 měsíce. Buď to pochopili (oba nakonec začali pít z Mam trainer), nebo v té době se hodně omezilo denní kojení, tak začali mít potřebu, nebo obojí. Po 1 roce pili úplně v pohodě a hodně a všechno.

evaamy
28. led 2016

Ahoj, prosím tě nic si z toho nedělej! Syn pije až tak od 11. měsíce a jenom pár srku a je v pohodě.. Mléko je taky tekutina a pokud mu dáváš na požádání, nemáš se čeho bát. Jinak já dávám vodu z hrníčku.

petratr
28. led 2016

U nás zabralo obyčejné brčko🙂)) Nevím proč, asi to syna prostě bavilo, ale z brčka glgá, jak nezednej🙂)