• Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO
  • Doporučujeme:  Beremese.cz Modrastrecha.cz
  • Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO

Ako a z čoho robiť domácu výživu?

9. srpna 2011 
Neviete mi prosím Vás poradiť, ako by som mohla na zimu pripraviť detskú výživu. Starká má na záhrade veľa ovocia - jablká, hrušky, broskyne, zemiakov, zeleniny - cuketa, tekvica, patizón, karfiol, mrkva, petržlen. Chcela by som to využiť, aby som synčekovi pripravila na zimu niečo dobré na desiaty a olovranty. Ešte máme len 5 mesiacov, ale už sa pripravujem na to kedy mi začne papať. Ďakujem za rady.
8. srp 2011 ve 22:27  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ahojky, já ovocné přesnídávky dělám tak, že smíchám dva druhy ovoce, tvrdší ovoce na chvíli podusim, pak rozmixuju a pokud to je řídké nebo kyselé, tak přidám banán. Ten to zahustí a osladí.
Zeleninové příkrmy dělám podobně, uvařim ve vodě nebo na páře dva nebo tři druhy zeleniny, rozmixuju, přidám rozmixovanou přílohu (rýži, těstoviny nebo brambory, či jiné) a do některých přidám uvařené a rozmixované maso. Maso podle mých informací můžou 2x až 6x týdně.
Ze začátku mu nedávej citrusové ovoce a zeleninu která nadýmá jen malé množství.
Já to dávám do skleniček od výživy a do mrazáku. Někdo to zavařuje, ale to musíš mít skleničky, které se dají uzavřít, třeba od marmelády, a tak... Podle mého názoru je zamražení šetrnější než sterilace, ale to je na tobě.

Tak snad jsem ti pomohla, ale na tohle téma je tu asi už pár příspěvků. :slight_smile:
8. srp 2011 ve 22:49  • Odpověz  •  To se mi líbí (1)
Delala jsem to stejne jako @meo i ted zamrazuji klukovi do sklenicek jidlo. Plus jsem jeste koupila treba mrkvovou stavu, nalila do tvoritek na led, zamrazila, vymackala do krabicky a ted treba nastrouham jabko a k tomu pridam par kostek te stavy. Nebo jsem takhle udelala dren z ovoce, zel. pyre... Take nezavaruji, ty sklenicky, co ted delaji, se ani na zavarovani nehodi, vicka nedrzi. Vyjimkou jsou treba presnidavky Hello, tyhle sklenicky je mozne pak pouzit i na zavarovani.
9. srp 2011 ve 14:21  • Odpověz  •  To se mi líbí
připravila jsem jen ovocné přesnídávky a zavařila, zkoušela jsem zeleninové zamrážet a byl to hnus, už nikdy, hlavně brambora mění po zamražení chuť ale i konzistenci, nedoporučuji
9. srp 2011 ve 14:43  • Odpověz  •  To se mi líbí
Tvůj příspěvek