Atopik, jaké umělé mléko používáte?

missa2
9. únor 2015

Maminky, prosím vás, které se trápíte se stejným problémem. Je nám doporučeno umělé mléko s vysoce naštěpenými (hydrolyzovanými) bílkovinami. Dcera pije teď UM Hami, zkoušeli jsme tedy Nutrilon Alergy Care ale odmítá ho. Jaké mléko používáte vy a chutná dětem? Je nám teď 17 měsíců.

sara84
9. únor 2015

Syn je taky atopik, pil Bebu Ha a pak Hipp bio, obojí snášel dobře, ta Beba resp. V polsku Naň, kde jsem ho kupovala je drahý :(

toga25
9. únor 2015

Vím o Nutriloc AC - taky budeme přecházet, tak uvidíme 🙂 ještě vím o Nestlé Althera nebo ještě jedna maminka uváděla Neocate.

heduska82
9. únor 2015

@missa2 To je těžká věc, jak jsou tam štěpené bílkoviny,mléko zhořkne a zvlášť takhle velké dítě už ho nechce. A Neocate je úplně speciální, to vám asi těžko někdo napíše. Každopádně se zeptám - musí to mléko vůbec mít? Nejjednodušší by bylo s ním skončit a máte po problému, mléka HA jsou k prdu. V tomto věku se bez něj v pohodě obejde. Každopádně popřemýšlejte nad ABKM...
https://www.modrykonik.cz/group/2161/
https://www.modrykonik.cz/group/6098/

janamal37
9. únor 2015

@missa2 Pokud je pouze atopik,proc davate rovnou Allergy care??V tomto pripade je eventualne pochopitelne HA mleko..ikdyz nazory na jeho pouziti se ruzni,viz prispevek nade mnou..

heduska82
9. únor 2015

@janamal37 ..třeba proto, že pokud by měl mrňous problém s alergií na bílkovinu kravského mléka, tak je k ničemu a dobře mu po něm taky nebude. Mě to bylo doporučeno kožařkou...tak kromě toho, že jsem vyhodila přes 500, tak měl mrňous průjem jak blázen a bolesti břicha, že by se mohl o ně opřít. Mě přijde HA jen jako alibismus. Navíc, má se dávat tam, kde je riziková anamnéza v rodině, ale tam kde už je problém, nic neřeší. Byly doby, kdy jsem o celé téhle anabázi neměla ani potuchy.... 😉

janamal37
9. únor 2015

@heduska82 Pokud je dite atopik,neznamena jeste nutne,ze je alergik..a nic takoveho ve vasi otazce nevidim.Zjednodusene receno-pokud nemate prokazanou ABKM nebo podobne,specialni mlika nereste.Preventivne co by kdyby neco davat je nesmysl. To by dite nemoklo dostat vajecny bilek,ryby,celer,soju,psenici a ja nevim co vsechno..

baaajam
9. únor 2015

Malej pije Nestle Althera

25ka
9. únor 2015

taky jsme bili na nutrilonu a tri druhy jsme vyskouseli a vporiadku protoze hami nechtel pil a to jsme mali odzacatku. lekarka nam rikala ktery presne nutrilon vyskouset pripadne se zeptejte v lekarne. mi jsme jine mlecko nepouzivali a v pul roce nebo 8 mesicich (na rano mlicko a pak jen strava už) uz nechtel zadne mleko jenom prikrmi

heduska82
9. únor 2015

@janamal37 Předně, já nejsem zakladatelka diskuze, máte pravdu, že kdo má atop., nemusí být alergik, ale můžete mi jen pro zajímavost říct, jak ABKM prokázat? To by mě totiž moc zajímalo. Testy má malý negativní, přesto snese pouze Neocate... Já se o toto nikdy nezajímala a ani mě to nikdy nenapadlo, bohužel zkušenost z praxe je jiná.

janamal37
9. únor 2015

@heduska82 Reaguju na otázku a přehlídla jsem, že nejste @missa2..😀. ABKM jde prokázat přítomností protilátek v krvi. Není možné, aby mělo dítě s alergií na kravské mléko negativní testy. v tom případě bude problém jinde. Ale chápu anabázi s hledáním UM.. Já měla dítě s katastrofálními kolikami, refluxem a taky atopika..navíc předčasně narozeného.. a bylo hooodně složité najít UM, které by splňovalo alespoň jedno kritérium a nezhoršovalo ostatní problémy..

heduska82
9. únor 2015

@janamal37 V pohodě. 😀 Jinak já teda nevím, jestli máte nějaké vzdělání v oboru, každopádně z krve zjistíte prd, prokázat se dá jen a pouze eliminační metodou a následným expozičním testem. Krevní testy jsou jen jako berlička. To že jsou testy pozitivní ještě neznamená, že dotyčná věc škodí a naopak. Bohužel, je to tak. Kdyby to bylo tak jednoduché, jak píšete, spousta maminek by si ušetřila nervy s předpisem Neocate, například. Já takhle bojovala se zdr.pojišťovnou, která ho odmítala hradit i přesto, že objektivně se malému po 3 dnech na Neocate ekzém vytratil a on byl zase spokojené miminko. Před 3/4 rokem jsem o tomhle problému neměla ani páru. ještě je taky otázka, jestli jste, co se týče vašeho mimča, šli tím správným směrem.

missa2
autor
9. únor 2015

Teda tady se to malinko zvrtlo🙂 Jde mi o to, ze nyní chceme zkusit bezmlecnou dietu, zdali to ma atopicky ekzem vliv. Proto vyloženě bezmlecnou dietu. Některá mléka znám, zkoušeli jsme tedy jen nutrilon allergy care, ale nechutnal. Ono to asi tedy jak to čtu bude vse co se tyče chuti na jedno brdo..

heduska82
9. únor 2015

@missa2 Jak jsem psala, pokud je tam štěpená bílkovina, tak je to hnusný, popravdě, já to nikdy neochutnala a ani se nechystám. Ale jak jsem se zmínila, v zásadě děti od roka mléko až tak moc nepotřebují. Starší mi s ním v roce seknul a dodnes se ho nenapil. 😉 A k diskuzi - ono jde spíš o to, že názor, že ABKM stanoví testy je naprosto scestný, bohužel. Je to jen o tom to vyzkoušet. Jinak to člověk prostě nezjistí.

missa2
autor
9. únor 2015

@heduska82 Tohle jsou fajn rady, ale ja si s ni nedokážu naprosto poradit. Dcera mléko miluje, nejraději by ho pila furt. Chci odbourat mléčné produkty alespoň na měsíc ale tu UM se mi asi nepodaří.

heduska82
9. únor 2015

@missa2 Je to jen možnost a rada, jak si s mlékem nelámat hlavu. Vím, že někde jsem i četla, že tahle mléka ze začátku doslazovali glukopurem, tak zkuste tohle. Já bych to brala hned. Bohužel jsem v situaci, že pokud by mi mladší přestal pít mléko, netuším, čím bych ho krmila, nesnese skoro nic. 😒

janamal37
9. únor 2015

@heduska82 Z krve zjistím přítomnost protilátek..přece není možné, že by se akutní reakce neprojevila na zvýšených hodnotách. Pak se dělají ještě kožní testy.. ev. ta eliminační-expoziční metoda. Moje mrně tím taky prošlo. Ovšem.. všichni jsme omylní.. i přístroje v laboratoři (nebo zřízenec, nesoucí vzorek do laboratoře a cestou se zastaví na kávu a cigaretu a prodlevou vzorek znehodnotí nebo já nevím co všechno..☹ ). P.S. Zdravotní pojišťovny jsou neřádi.. radši si postaví nové sídlo, než aby ulehčily život malému mrněti..☹. Čistě ze zájmu.. jak jste tedy dopadli?

missa2
autor
9. únor 2015

@heduska82 A čím nahrazujete důležité látky, které mléko obsahuje? Nerada bych aby tím nějak stradala, aby ji nechyběli důležité látky. Je to pro me novinka, jelikož se me ani mého okolí toto netýkalo, neinformovala jsem se nijak o bezmlecne dietě. Mam vstepeno, ze mléčné produkty jsou důležité pro zdravý růst😀 Proto nevím, jak a čím nahrazovat:-/

polaks
9. únor 2015

V tomto veku by som už UM vysadila úplne,máte preukázanú priamu alergiu na kravské mlieko? Moja dcéra a najmladší syn boli tiež atopikmi,to ale neznamenalo,že sú alergický na mlieko,po tom ako som ich prestala kojiť,prešli sme na normálne kravské mlieko,boli sme na alergológii,kde sa neprejavila citlivosť na žiadnu potravinu.. NA doporučenie detskej Dr. sme postihnuté miesto mazali modrou INDULÓNOU a verte neverte pomohlo.Od kožnej sme mali samé super-extra špeciálne krémy no nič nezabralo...dcéra má od troch rokov úplny kľud a synovi sa to ešte občas objaví,v takom prípade zasa namažem indulonu a za dva dni je kľud.

@missa2

heduska82
9. únor 2015

@janamal37 Všechny testy, které nám kde dělali, vyšly negativní. Po hnusné reakci na piškoty mu vylezl pozitivní bílek, má i kontaktní reakce. No, první reakce měl po první hexe, resp. do týdne mu vylezl atopák. Já na to koukala jak z jara a netušila co s tím. dětská mě poslala na kožní, tam nám naordinovali cosi, každopádně se strašně zhoršil, až jsem ho už celého krvavého brečící odnesla k naší alergoložce, ta mu na 3 dny naordinovala rectodelt a začalo se řešit, co dál. Tak se zlepšil, ale po pár dnech zase na prd. Tak jsem tady na radu diskuze začala kupovat NAC, po něm se to dočasně zlepšilo, ale pak se začal zase horšit. Pak mi dětská na zkoušku napsala 2 balení Neocate a do 3 dnů byl ekzém pryč. Teď nastala otázka, co dál. Částečně mi ho předepisovala alergo, ale to nestačilo, tak jsem si ho sháněla od maminek po netu nebo prostě za plnou cenu v lékárně. Dětské i alergo pojišťovna vyhrožovala, že nesplňujeme kritéria(měl ekzém, průjmy, hlen, bohužel ale nehubnul) a budou si to hradit samy. Tak jsem se naštvala a pro klid všech nás objednala do Motola a tam nám ho bez problémů píšou. 😉 Jinak třeba z ovoce v zásadě snese jen banán, ale cpu do něj i jablko, ať toho má víc, i když ho to dráždí, se zeleninou jsme na tom podobně. Letos od jara mě čeká stejná anabáze jako loni - zkoušet jeden druh za druhým a snad toho snese víc. ☹

missa2
autor
9. únor 2015

@polaks Jak jsem psala - bylo nam doporučeno vyzkoušet bezmlecnou dietu, zdali nema vliv na dceřin atopicky ekzem. Žádnou alergii ani testy jsme zatím nepodstoupili.

heduska82
9. únor 2015

@missa2 Jako u staršího to dohnal jogurty, ale neměl ABKM, jen silný reflux, i přes operaci,tak mi po něm hodně zvracel. Lze třeba podávat rostlinná mléka s kalciem. Mrkněte do těch skupin, co jsem nahoře označila, tam vám poradí konkrétně!

janamal37
9. únor 2015

@heduska82 Chudáček malý.. tolik si musel projít..☹. Ještě mě napadlo koukněte tady.. tato maminka má hodně zkušeností, mohla by poradit: https://www.modrykonik.cz/blog/missveru/album/n...

katyxq
9. únor 2015

@janamal37 testy z krve na potravinové alergie opravdu nejsou průkazné (i když by si to lékaři a miminky přáli, ono by to dost věcí zjednodušilo), ale jejich spolehlivost je pod 50%, vycházejí falešně pozitivně i falešné negativně, takže spíš naopak víc zmatou.

@missa2 Ideál by bylo UM odbourazpt na nahradit pestrou stravou, ale ono to nepůjde ais hned ... takže varianta je bezmléčnou dietu na čas odložit a přejít na Nutrilon allsrgy care pomalu (do stávajícího UM přidat trochu AC a postupně zvyšovat poměr AC, až bude díťe pít čisté AC) ... do možnosti přisladit bych raději nešla (sladké = krmivo pro kvasinky a těch se zbavit je leckdy i docela obtížné).
http://www.margit.cz/zdravy-talir/ (to je sice pro dospělé, ale pro děti to platí s tím, že mají mít o trochu více bílkovin a určitě více tuků)

heduska82
9. únor 2015

@janamal37 No já na to koukala a upřímně ji obdivuju, že toho mrňouse dokázala fotit, já mám z toho období minimim fotek, to se nedalo, ale ona si z toho zase dělala deníček... 😉 Jo, je to velká bojovnice! Musím říct, že tady na netu jsem strávila řadu nocí a řadu jich probrečela, protože jsem netušila, co s ním. Běžná medicína prostě neporadí a čeká se, až s čím člověk přijde.