• Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO
  • Doporučujeme: Beremese.czModrastrecha.cz
  • Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO

Bio, nebio, nebo skleničky. Čím krmíte?

11. října 2010 
Kazde ma sve vyhody i nevyhody: bio je plne plisni, nebio pesticidu a sklenicka je jak konzerva. Jak jste na tom vy a cim krmite? :unamused:
26. zář 2010 v 11:45  • Odpověz  •  To se mi líbí
oli: Proč by mělo být bio samé plísně nebo pesticidy :astonished: A skleničky jak konzerva??? :astonished: Fakt nejsou....Podle mne je nejlepší kombinovat vařené doma a občas skleničky. V dnešní době jsou příkrmy ve skvělé kvalitě, vše přísně hlídané ( A ruku na srdce, většina z nás denně u sporáku stát nemůže, tak když jste mimo domov- skleničky super vynález! A také v nich nejdete kombinace, které třeba doma nevaříte.)
.................Jestli bio nebo obyč.zeleninu...Nevím..Já tak první měsíc kupvala bio mrkem a brambory (žijeme ve městě a zahradu nemáme)...ale pak jsem se na to vykašlala a postupně začala dávat obyčejnou zeleninu. Doma jíme normálně a všechno, tak bych se z toho asi zbláznila, kupovat pořád něco extra...
26. zář 2010 ve 13:27  • Odpověz  •  To se mi líbí (9)
my mame mix, doma vareni,uvarim vic a v kelimkach zamrazim,kdyz jedem na vylet,dovcu bereme sklenicky,co se tyce ovoce,v zime je podle me lepsi sklenickovy,nebo aspon ja to tak delam,sezonni ovoce dam cerstvy a nesezonni ze sklenicky :wink:

a bio nebio - prvni mrkvicku jsme davali bio a ted kupuju zeleninu u zahradkaru,takze domaci a ta je nej,bohuzel zahradku v panelaku nemame :frowning2:
26. zář 2010 ve 13:29  • Odpověz  •  To se mi líbí
Na začátku příkrmů: doma vařené (nebio) a skleničky, cca 50/50. Skleničky jsou ideální na cesty :wink:
Asi od roka: doma vařené (nebio).
26. zář 2010 ve 14:04  • Odpověz  •  To se mi líbí
Na začátku jsem dávala skleničky, jednak, že by měl být víc kontrolován obsah a druhak mě to vyšlo levnějši i pohodlněji. Přecejenom vařit ty pidiporce a ani to kolikrát nesnědla.
Jak jedla víc a nebo se přidalo maso, tak jsem začínala vařit, ale snažila jsem se z bio potravin nebo když jsem měla možnost domácího králika apod.
Po roce jsem začala kupovat obyč co nám :wink:
26. zář 2010 ve 14:08  • Odpověz  •  To se mi líbí (1)
já dávám převážně skleničky a když vařím pro nás co může i on tak mu taky uděláme.... vařila bych mu víc (asi nebio páč na to abych někde sháněla bio a kdo ví jestli to co prodávaj jako bio vůbec bio je nejlepší je ze zahrádky), ale nemáme mrazák takže bych musela obden kupovat maso a na to nemám takže kupujeme skleničky... malýmu chutnaj a je to bez práce a když někdy nedojí, osolim a schramsnu to za něj :grinning: , ale máme jedlíka tak se to moc nestává...
26. zář 2010 v 15:25  • Odpověz  •  To se mi líbí
Já zezačátku hlavně vařila z bio, postupně i z nebio a začala víc dávat i skleničky (bio), které dodnes miluje a ničeho nesní tolik, jako těch svých pár oblíbených "blivajzíků" :grinning:
Jinak nic není tak černobílé, bio není plné plísní a nebio pesticidů, zavařená sklenička není konzerva!!! Chce to hlavně vše s mírou a rozumem :wink:
26. zář 2010 v 15:52  • Odpověz  •  To se mi líbí
vařím z nebia a občas míchám se skleničkama - ty jsou někdy bio, jindy nebio, podle toho jak zrovna co koupím....
27. zář 2010 v 11:04  • Odpověz  •  To se mi líbí
Já kupuji,..jsem jedna z těch moderních mamin,..co nechcce trávit čas v kuchyni ale s děťátkem,. :wink:
30. zář 2010 v 09:24  • Odpověz  •  To se mi líbí
Když si to můžu ulehčit,tak si to ulehčím..takže skleničkujeme....navíc jak tady někdo psal,abych vařila jednu mrkev a pak 3/4 vyhodila,to fakt ne.A další věc je že dokud bylo hezky,tak jsme se snažili být maximální dobu venku....teď,když už bude hůř a budeme venku třeba jenom hodinku,tak asi přejdeme na skleničky x vaření doma...jak kdy...
30. zář 2010 v 09:30  • Odpověz  •  To se mi líbí
ahojky tak my vaříme svoji ale je fakt, že to dám do formiček zamrazím at to mám na nejakou chvili. ale dostala jsem od známých skleničky asi 4 první lžičku tak to zkusím, je to praktičtější. :grinning:
30. zář 2010 v 09:32  • Odpověz  •  To se mi líbí
Skleničky :wink: Byla jsem líná vařit pro malého malé porce jídla a nebo to pak mrazit. Ve skleničkách je od všeho a dítě si zvykne na všechny chutě a později i na kousky jídla.
30. zář 2010 v 09:35  • Odpověz  •  To se mi líbí
ahoj

ideální je určitě vlastní zahrádka pokud člověk má, ale já začala přikrmovat někdy v březnu takže mi byla na nic ... díky svému zaměstnání jsem viděla co včechno se musí rvát do ovoce a zeleniny aby byla tipťop a lidi to koupili, takže jsem kupovala bio ovoce čerstvé a zeleninu většinou ve skleničkách, zelenina i nebio se sklízí hlavně ráno (aby byla nejhezčí) tak se dusičnany nestačí slunečním svitem odbourat a nemá tak podle mě význam bio kupovat, ve skleničkách je to spoň hlídané ... v létě už sem pak přešla na normální ovoce a zeleninu máme vlastní

to co jde si zamrazím, takže třeba maso, zeleninu vařím asi jednou do měsíce, vývary si zamrazím taky do sáčků na led (pak jen vytáhnu podle potřeby pár kostek), pak už vařím jen brambory, rýži, těstoviny ...

skleničky beru také jako konzervy, akorát ve skle, sama taky nejím jen konzervovaná jídla, proto bych nechtěla aby moje dítě vyrostlo jenom na tomto, výhoda je že jsou pohodlné, taky jsme po nich párkrát šáhla, prosím nekamenujte mě :grinning: proti rodičům kteří takto krmí nic nemám a je mi to šumák :grinning: akrát nechápu ty řeči že "já nemám na vaření čas tak krmím skleničkama" ... mě vaření pro malou zabere asi 15 min. :grinning:
30. zář 2010 v 09:51  • Odpověz  •  To se mi líbí
Dávám skleněné konzervičky, ale taky jsem vařila, ale teď už spíš konzervičky, trpíme na prdíky a ta čerstvá zelenina mu nedělá dobřea a po skleničkách je to lepší a pravda je že místo vaření ten čas trávíme lépe a hlavně víc venku :grinning:
30. zář 2010 ve 13:19  •  1 dítě  • Odpověz  •  To se mi líbí (1)
Ja od sameho zacatku prikrmu (4mesice) do dneska (22mesicu) davam jedine BIO a to zejmena maso, moji neteri zacala rust v 16 mesicich prsa a duvod? Nebio drubez (rustove hormony a ATB se dostanou do telicka a nadelaji tam paseku :cry: ) jak jsem slysela od nasi MuDr. po drubezim mase (zejmena kurata) se i u starsich deti objevuje brzke ochlupeni a pod. proto lpim na to aby muj syn jedl bio. Pokud ted, temer ve 2 letech sni nebio jablicko nebo brambor, je mi to jedno,ale aby jedl maso min do zacatku skolni dochazky si ohlidam (chodi do firemni skolky, kam si rodice nosi jidlo pro sve deti) jinak do roka to byly bio sklenicky (hipp, babylove...) a od roka je to tak 50 na 50 :grinning: jinak sklenicky nejsou spatne, myslim, ze srovnatelnou kvalitu ma pouze jidlo co si doma clovek sam vypestuje a vychova. (Nikdo mi nerekne kde a jak dlouho lezela nez jsem si ji koupila a po kauze masa z alberta nemam slov... :cry:
4. říj 2010 ve 21:09  • Odpověz  •  To se mi líbí
kdyz to jedla, tak jsem kupovala vsechny a stridala to.....hlavne ty z Dm jsou fajn
4. říj 2010 ve 21:12  • Odpověz  •  To se mi líbí
myslím že ideální je tak oboje... občas uvařit, občas (zvlášť když se nestíhá nebo jede pryč) použít skleničky... každý má svoje... domácí je domácí ale zase ne vždy se nám podaří uvařit v takové kvalitě jakou ty skleničky mívají... zvlášť ty "značkový"... do domácího člověk aspoň ví co dává, ale ve skleničkách je dnes už takový "menu" že to kolikrát ani nemáme šanci uvařit nebo by nás to ani nenapadlo a navíc některý věci ti naši prckové snáší líp právě z těch skleniček než z kastrůlku... takže já jsem pro oboje :wink:
4. říj 2010 ve 21:25  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ahoj,

já dělám doma na páře ze zeleniny z trhu, kterou mám namraženou. Skleničky máme na cesty, nebo pro zpestření :slight_smile:
5. říj 2010 v 09:04  • Odpověz  •  To se mi líbí
Já ze začátku kupovala skleničky - mrkev, brokolice a pak jsem dostala ze zahrádky zeleninu (nebio) tak jsem ji uvařila rozmixovala a zamrazila do via pohárků. Máme to na několik dní vždycky. Teď jsme zase nakoupili na tržnici a zase uvařila a zamrazila.
10. říj 2010 ve 12:14  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ahojky jsem pro kombinaci, je pravda, že taková ta masíčka, králíček, jehněčí a tak podobně, člověk v tgakovém malém množství neudělá,takže to chce dítěti dát,takže ve skleničce, pokud je zeleninka ze své zahrádky, super na počátek, může se dávkovat množství. Ne vždy se stíhá uvařit,takže kdo chce jak,ale pro mě nakombinovat podle potřeb prcka i mamči :slight_smile: :wink:
11. říj 2010 v 08:23  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ze začátku převládaly skleničky. Jak tu někdo psal, v tom malém množství se nevyplatilo vařit, ani finančně, ani časově, nehledě na to, že dcera to, co jsem uvařila, obvykle vůbec nechtěla. Vaření bez soli a přísad mi moc nešlo :slight_smile:.

Dá se říci, že odmítání mnou vařeného jídla trvalo zhruba do roku. Pár měsíců před prvním rokem (který považuju za zlomový) začalo pribývat jídel, které jí chutnaly ode mě, a naopak ubývat jídel ze skleniček, které byla ochotná jíst. Teď v roce už jí víceméně to, co my (samozřejmě s výjimkou jídel a přísad nevhodných pro děti). Myslím, že hodně pomohlo, že jsem začala solit a přichucovat (přiznávám, že kořeníme docela hodně, myslím teď nejen na "dětské", ale i na "dospělácké" poměry). BIO potraviny moc nekupujeme (až ma výjimky), upřímně řečeno i tak za jídlo utrácíme z mého pohledu dost.
11. říj 2010 ve 13:08  • Odpověz  •  To se mi líbí
Když jsem začala na 6 měs. s příkrmama, tak mi malá nejedla ani za nic domácí. Skleničky prostě pro ni měli lepší chuť. Takže jsme se rozjedli skleničkama, na 9 měs. jsem začala kombinovat skleničky s vařeným jídlem a dneska na roce už jí vařím, už jí i něco málo od nás z "dospěláckých" jídel, takže už nevařím tak často extra pro ni a extra pro nás. Skleničky použiju na cesty. Přijde mi to super vynález a myslím, že obsah je přísně kontrolován, tak snad by v nich nemělo být nic závadného.
Bio nekupuji, máme vlastní zahrádku. Navíc jsem se setkala i s tím, že potravina označená v obchodě jako BIO, ve skutečnosti bio vůbec nebyla, jen ta cena byla BIO :frowning2: V zimě to asi budu řešit tak, že sáhnu do mrazáku pro vlastní zásoby a nebo budu kupovat normální jídlo, jako pro nás.
Mimochodem jsem zasadila 4 keře vinné révy, aby měla dcera BIO víno a zjistila jsem, že když do toho nebudu od jara prát chemii a postřiky, tak vypěstuju starou belu. Sežerou mi to škůdci, napadne mi to plíseň....A to mi potvrdili i vinaři :rolling_eyes:
11. říj 2010 ve 13:33  • Odpověz  •  To se mi líbí
Úplně poprvé jsem dávala Bio Hamánka první lžička. Pak jsem to střídala. Zeleninu jsem se snažila kupovat Bio, maso tedy normální. Střídala jsem domácí se skleničkami, spíš převažovalo doma vařené, skleničky jsem měla pro strýčka příhodu, když jsem se zasekla někde s kamarádkou na kávičce nebo na cesty.
11. říj 2010 ve 23:08  • Odpověz  •  To se mi líbí
Tvůj příspěvek