Bojkot umělého mlíčka po zavedení příkrmu

barumat
31. srp 2016

Dobrý den. Mám holčičku 4m a jeden týden. Už asi tři týdny dáváme na noc kaši, dva týdny dáváme příkrm i přes den. Klasika, zelenina, pár dní zpátky jsme přidali i ovoce. Vlastně tedy snídá mléko, svačí ovoce, po půl hodině - hodině nabídnu mléko, jde spát, oběd má zeleninu + mléko, svačina zase ovoce, k večeři pak má kaši s mlékem cca 1/2 na 1/2 v lahvi. V noci se probudí kolem čtvrté, dojí co nesnědla večer a dopije se čerstvě udělaným mlékem. Problém je v tom, že kromě toho mixu s kaší a nočního pití ztratila o mléko úplně zájem. Dělá ksichty a buď ho nechce vůbec, nebo vypije jen úplné minimum. Ráno třeba 40ml, po hodině, když pochopí, že nic na lžičku nebude, milostivě dá ještě třeba 40ml a víc ani ťuk. Pak půl hodiny spí, probudí se hlady a následně sežere třeba celou broskev nebo banán. Kdybych jí ale dala mléko, vypije zase jen co nejmíň. S přikrmováním zase přestat nechci, ale na to, aby napila skoro žádné mléko mi přijde ještě maličká... Teď jsem jí dvě odměrky rozmixovala s broskví a zbodla to jako malinu... Zažily jste to některá??

myskaol
31. srp 2016

U nas to samo, od pul roku mliko proste z lahve nevypije. Ráno dávám sunar s piskoty, jinak uz vice mene ji jako "clovek" večer dávám mléčnou kasi. Ale žádný figl jsem na něj nevymyslela.

marfuska1987
2. zář 2016

Momentálně řeším stejný problém u malé, dvojcatum je 6 a půl měsíce a malá odmítá mlíčko, cucne si a hotovo, malý bez problémů sní a vypije všechno, ale cacorka si postavila hlavičku a hotovo...

barumat
autor
2. zář 2016

U nás se to teď zase trošku srovnalo, ne že by v mléce lámala rekordy, ale pije asi tak přiměřené množství k tomu, že za den zbodne tři ty miniskleničky příkrmu a na noc tu kaši.

barumat
autor
2. zář 2016

@marfuska1987 zkus to co jsem psala, jestli ti jde o ty látky v UM, tak ho zkus mixovat s příkrmem. Třeba do brambor s něčím nebo do meruněk nebo banánu se to hodí dobře. Kaše jde ještě lip.