Bolení bříška po kaši, je to normální reakce?

tyf
12. zář 2013

Mám půlroční dceru, je plně kojená, ale už nepřibíra. Myslela jsem, že mi doktorka doporučí UM, ale řekla, ať začnu s příkrmy a nejdřív s kašemi na noc. Nemléčné - má ekzém. Zkusila jsem nejdřív Hami, to celé vyplivala, ale i přesto měla celou noc a celé dopoledne bolení, kroutíla se, nadýmala, vůbec jsme nespaly. Dnes jsem koupila Sinlac na doporurčení, ten jí celkem chutnal, snědla asi 10 lžiček a já byla spokojená, ale zase se začala kroutit a brečet, zase jí bolí bříško. Trpěla na koliky v prvních 3 měs, ale teď už to bylo dobré. Je to normální reakce, mám vydržet, nebo přestat dávat? Ale potřebuju, aby něco nabrala.

Stolici má celý půlrok stejnou, žlutou a vodovou - prý je to ok.

zuzlika
12. zář 2013

Ahoj, určitě bych ráno zašla k MuDr.,může to být třeba i nějaká alergie, když měla takovou reakci. (Sinlac je dobrý..divím se, že ho asi nesnese...) Možná ale,že to bude jen chvilku trvat,než si tělíčko zvykne na něco jiného,vždyť doteď měla jen mlíčko od maminky.Jinak náš malý měl koliky až do půl roka. Tak neboj,ale raděj tam zajdi.Z. 😉

katyxq
12. zář 2013

Je dost pravděpodobné, že ještě nemá dostatečně vyzrálé trávení na kaši, navíc na noc je kaše dost těžká. Já bych kaši nedávala. V souvislosti s ekzémem koukni na https://www.modrykonik.cz/potravinova-alergie, je třeba nalézt, co jí vadí, co je alergenem, na který reaguje ekzémem 😉, pak se s velkou pravděpodobností postupně zlepší i přibírání. A doporučit alergikovi Sinlac je u doktorů časté, ale nechápu to - za prvé obsahuje hodně cukru (což není úplně Ok ani pro zdravé dítě, natož pro alergika, o zdraví jehož střev by se mělo pečovat dvojnásob) a za druhé karob (asi třetina alergiků na bílkovinu kravského mléka reaguje i na karob).