Co dáváte 8měsíčním dětem za jídlo?

kaimic
22. bře 2016

Chtěla bych se zeptat co dáváte 8. měsíčním dětem. Můj malej jí ovoce,maso zeleninové příkrmy,kaše,jogurt od babydream,křupky,sušenky. Jde mi o to,že moc neumí ještě baštit kousky. Dělá jako by se dávil. Tak by mě zajímalo jestli můžu zkusit chleba nebo rohlík? Nebo co ještě jiného, ať nemá stále to stejný 🙂 děkuji

hapovab
22. bře 2016

Davam to same co ty,jogurt davam bily.Susenky jen pi minu kouskach protoze jinak si ukousla velky kus a to pak bylo toci(davila se).Ted skemrala chleba s maslem co jsem mela,tak jsem ji dvala do pusinjy,ale fakt jen drobecky opatlane maslem.Jsem na ti hrozny srab,bojim se aby se mi necim nezacala dusit.

hapovab
22. bře 2016

Jezis ja hrozne pisu, melo tam byt "po mini kouskach"

kaimic
autor
22. bře 2016

Já se právě také bojím něco dát,aby se mi nedusil. On si totiž pak nenechá sáhnou do pusy. A když jste dávala ten chleba,tak byl čerství? Já ještě kojím a to mu jede ze všeho nejlépe 🙂

jipe
22. bře 2016

Myslím, že dětem to nevadí, když mají pořád to samé. U nás to stejné, jen jogurt dávám bílý a sušenky nedávám. Já myslím, že na chleba (čerstvý raději asi ne) má ještě čas (až bude mít aspon i horní zuby), rohlík nemá žádnou výživovou hodnotu. Já jsem se vrátila i k mixování oběda, když se mi jednou pomačkaným vidličkou začal dávit (baštil to v pohodě, ale jeden nějaký kousíček mu zaskočil).

hapovab
22. bře 2016

Jojo zrovna byl cerstvy ale druhy den ho mela taky,ale fakt jen takovy ani ne centimetrovy drobecky a na tom maslo,namazala jsem si krajic a uzdibovala ji z toho,ale snedla jen trochu.Ja taky kojim,ale uz ji to tolik nebere.

kaimic
autor
22. bře 2016

Malej už zoubky má. Má dva dole a dva nahoře a teď se mu prořezávají dva po stranách horních zubů. Snažím se ho učit na ty kousky.Ale jak zjistí,že je tam má v jídle,tak nechce jíst. Ale pokud nevadí,že mu dávám stále to samé, tak v poho.

kocvarovas
22. bře 2016

Naše beruna ovoce ani jogurt nechce, zuby nemá, takže je jen na zelenině (zelenina-maso),kaších a křupkách.. No a samo MM, protože jinak nevím, jak bych ju živila..

mrkew
22. bře 2016

Holky u nás se ji vse ale jamile je jídlo jak kaše nechce raději kousky chleba s dětskou lucinou je top. Kojím je hold noc je horší to kojím i po hodině a půl :( dřív vydržela i 6 hodin ted ani ťuk :( už jsme zkusili kaše sunar mlíčko s kaší a žádný efekt

kaimic
autor
22. bře 2016

@mrkew také kojím v noci často. Většinou po 2 hodinách. Občas se stane,že po 3. Ale on si spíš cucne a pak si dudlá. Dudulíka nechce a tohle by chtěl furt.

mrkew
22. bře 2016

@kaimic Noo to máme stejně taky nedávám dudlík začala se mi ale vztekat po koupání jakoby ji vadila ta prodleva mezi utíráním a.krmením dr hold říkala vydržet holky dávala jste někdo klasickou krupicovou kaši na noc?

kaimic
autor
22. bře 2016

Také jsme měli kdysi období,že po koupání byl vzteklý. Ale přešlo to. Klasickou krupici nedávám, malému chutná od Hami.

lv
22. bře 2016

klasická krupička je dost těžká na trávení, tu slíš namočit, pak uvařit a dávat ráno, dopoledne..později, tak 10.m nejdřív. Já si na mixování vyslechla poznámek, dcerka to musela mít do hladka do roka, jinak to nechtěla, dávila se..ale chleba jo, žužlala.

kaimic
autor
22. bře 2016

@lv a pak po tom roce jedla už normálně kousky. Nebyl problém?

lv
22. bře 2016

ne, nebyl a není, jí krásně..prostě jí to do tý doby vadilo.

kika_21
22. bře 2016

@kaimic Ano, zkuste , dávala jsem na kousání kůrku od chleba a to dříve-v 6 měsících.

kytkatka
23. bře 2016

My dáváme kousky hned od 6m, pěkně do ručičky brokolici, kousek jablka, kurku chleba... Prarodiče koupili aktivně mixér, ale pro dite jsem ho ještě nemusela použít 🙂