Co vše dáváte 6měsíčnímu mimču k jídlu?

veroon1
22. lis 2014

ahoj chci se zeptat jakou napr.zeleninu davate miminkum a co treba jim varite?davate i ovoce nebo i jine dobrutky? 🙂

elllenka
22. lis 2014

jelikož za pár dní začneme s příkrmy tak mohu za sebe říct- 6ti měsíčnímu dítěti, které bylo do té doby jen kojené dám jen zeleninu, ovoce ne- to až později. Začnu klasikou, brambora, mrkev, cuketa. Samostatně a pak to budu kombinovat a do tohoto základu budu postupně přidávat další zeleninu ( například brambor, mrkev, brokolice nebo cuketa špenát brambora případně brambora celer, ... )
Toto budu dávat na oběd a k večeři dám případně kaši, jinak nic, žádné dobrůtky ... toho si užije za svůj život dost, Dobrůtky začnu zařazovat do jídelníčku až po roce- například piškot, nesolené křupky, od Sunaru sušenky, ...

ema1984
22. lis 2014

Já začala teď zeleninkou, jeden druh po dva až tři dny, zatím mrkev, petržel, dýně - ta jí chutná nejvíc, chystám se na řepu a další druhy...pak začnu postupně míchat. Potom bude následovat obilovina na kaši. Ovoce někdy za dlouho. Dobrůtky neplánuju, jak píše elllenka, za celý život jich bude mít až moc. Ale my na to jdeme pomalu.

funnysunny
23. lis 2014

Ja som tiez zacinala pomaly. Najprv zeleninove prikrmy, zemiak, mrkva ,hokaido, cuketa, spenat, brokolica, karfiol, kusok zeleru, petrzlen..rozne kombinacie z toho a neskor som zacala pridavat maso a zltok raz za tyzden. Obcas kupim prikrm aj v obchode, ked sa mi nechce varit 😉 Ked dcerka ochutnala skoro vsetky zeleniny, dala som jej ovocie -jabko, svestka...to su zatim vsetky dobrutky, ktore ma 🙂 a teraz uz aj rohlik, chlebik po kuskoch 🙂

holubing
11. pro 2014

@ema1984 ahoj,prosimte a tu repu ji delas jak? Uvaris celou? Nebo rozmixujes sirovou?

majkoz
11. pro 2014

Tak my jenom kojíme.. není kam spěchat..

ema1984
12. pro 2014

@majkoz Jsem ráda, že nejsem sama, všichni už mimčům dávají kde co, pomalu si připadám blbě, že zatím má jen zeleninku🙂

@holubing Určitě uvařit, oloupu, pokrájím na kousky a uvařím.

lllucielll
26. pro 2014

Vojtikovi bude zitra 7 mesicu a zatim papa jen k obedu zeleninku (zacala jsem dyni,pak mrkev,brambor,cuketa) a jinak je plne kojeny. Nikam nespechame. Ted se chystam zavadet lepek,dat maso a pak ovoce.

blahova_andrea
26. pro 2014

@holubing já řepu upekla v troubě a pak rozmixovala

mecoun
29. pro 2014

Ke kojeni jsem davala v 6 mesici jen kasicku od Sunaru a k obedu uplne rozmixovanou mrkev nebo brokolici.