Dětské piškoty. Od kdy můžu dávat?

25. kvě 2022

Zdravím, od kdy mohu dávat tyhle dětské piškoty? Děkuji😊

lenerka1
25. kvě 2022

Od doby, kdy mi nevadí, že dítě bude konzumovat věci ze složení daného výrobku, takže předpokládám vejce, obilniny a cukr.

ondul
25. kvě 2022

To uz je asi vyhradne na tvem uvazeni a preferencich. Kdyz si zavedla lepek a vajicko, tak uz jen zalezi, kdy hces davat dobrutky.

katule1990
25. kvě 2022

Jak píšou holky, pokud už má dítě zavedený lepek a vejce, tak záleží na tobě, kdy jsi v pohodě se složením pro dítě. Já bych to nedala ani svýmu 1,5 r dítěti, protože kromě cukru a škrobu to obsahuje i éčka a to mi přijde zbytečný, když je na trhu tolik dobrot pro děti, který nic z toho neobsahujou 🙂.
https://www.ferpotravina.cz/piskoty/piskoty-9

jjasmina
25. kvě 2022

Až bude zavedený lepek třeba

makovice88
25. kvě 2022

Nase trileta jeste piskoty nikdy nemela treba 😁 Ale ve skolce ji to asi nemine.

mourovatakocka
25. kvě 2022

@makovice88 Hustý 😯 a já si říkala, jaká jsem hydra, že jsem dala synovi první piškot teď přesně ve 14m. Nějak jsem neviděla přínos v pšenici s cukrem 🤭

lida9
25. kvě 2022

a ochutnala jsi je? ja obecne proti piskotum nic moc nemam, neni to idealni, ale nekterych situacich jsem za ne rada... ale tyhle?! vsak ochutnej, jsou nejen hnusny ale STRASNE sladky...

ivis_b
25. kvě 2022

Idealne nikdy, vzdyt je to preslazenej hnus…

michaela666
25. kvě 2022

Dcera dostala poprvé kolem roku na tajňáka od babičky. Ochutnala a hned zahodila na podlahu, celkové nemá ráda přeslazené věci a zrovna tyhle piškoty mi přišly fakt hnusné. Určitě najdeš lepší a zdravější dobrůtky za přijatelnou cenu.

makovice88
25. kvě 2022

@mourovatakocka Vsak uz jsem si taky vyslechla od babicek, ze holka bude mit zkazene detstvi, kdyz jeste nemela Kinder vajicko a ja nevim co jeste. 😀 Jako zakazovat uplne to nema cenu, to se vzdycky obrati proti tomu rodici si myslim. Ale porad ma holka radeji rajcata a salatovou okurku 😂😂

katule1990
25. kvě 2022

@makovice88 To znám taky, už od půl roku poslouchám, že je syn chudák, protože mu nedám pribiňáka 😀. Piškoty taky nikdy neměl a nemyslím si, že o něco přichází. Sama je nemám ráda, vůbec mi nechutnají, vždyť je to jen mouka a cukr. Dnes měl syn k večeři palačinku s tvarohem, banánem a malinama a nepřišlo mi, že by byl chudák 😀.

areh
25. kvě 2022

Tak zrovna u těhlech mi cukalo oko, ikdyž je dostal 3 letý syn, to složení je tragický 😬 ale dávala jsem do dortu k prvním narozeninám domácí - nebyl poznat rozdíl oproti kupovaným (klasickým), sladila jsem medem.

mrstte
25. kvě 2022

Koupila jsem je dceři když měla vše zavedené a nechtěla je jist protože jsou oproti normálním fakt hnusný 😃

rencinka87
25. kvě 2022

@mourovatakocka bud v klidu, moji maji skoro 3 a 6 a meli dvakrat v zivote jen domaci peceny 😁

beautifulsmile
28. kvě 2022

Konkrétně tyto jsou opravdu strašně moc sladké, Do Lidlu taktéž chodíme, ale když jsem si přečetl kolik obsahují cukru, nevzal jsem je. Chápu výběr nízká cena, pěkný motiv zvířátek, ale opravdu ne vždy se to vyplatí a ne vše s lákavým motivem je pro děti vhodné, ( vlastní zkušenost) Co zkusit přeci jen zdravější alternativu třeba v podobě křupek od Hipp?

fouskovi
28. kvě 2022

Holky co blaznite jen kvůli složení nedostane ani chudák piškot je vidět že jste nikdy v nemocnici neskončili a tam by jste za tyhle přeslazený věci ještě byli vděční že dítě do sebe něco dostane dávám vše jen pohlídam množství jinak ze sebe nedělám histerku aby dítě vůbec nic nedostalo

jako_mala_holka
28. kvě 2022

Dcera měla poprvé piškoty někdy po roce a půl (jiné, ne tyhle přímo) u babičky, já to nekupuju, dávám jí radši různé krupky, pohankové, klasické kukuřičné bez soli, případně sem tam koupím i nějaké od sunaru, hipp, případně i dm má dobré krupky i sušenky (a za dobrou cenu), něco ze zdravé výživy třeba... Má dva roky a ještě si nestěžovala 😁

katule1990
28. kvě 2022

@fouskovi Tak každý to vnímá jinak. Já si rozhodně nemyslím, že by bylo moje dítě chudák, který vůbec nic nedostane, jen proto, že mu nedám přeslazený piškot plný éček. Kupuju kvalitní křupky nebo sušenky slazený ovocem a je to i mnohem chutnější než piškot. Nebo mu upeču něco domácího. Mně zas přijde, že je chudák dítě, co má ve 3 letech černý zuby a "musí" jíst nezdravý věci, když existují mnohem zdravější alternativy, nicméně je to každýho věc a každý na to má evidentně jiný názor 🙂. A dotaz nebyl na dítě ležící v nemocnici, který odmítá pozřít jakoukoli stravu, takže tuhle poznámku jsem nepochopila.