Do kolika let/měsíců dáváte dítěti na noc mléčnou kaši?

ruzenkaaa
21. únor 2016

Ahoj,
mám syna 17 měsíců a stále pije ráno 240 ml Nutrilonu a večer kaši (Nutrilon nebo už i jiné), ale poslední dobou při kaši hrozně zlobí, vůbec jí nechce pít, dostanu do něho sotva polovinu lahvičky. Dělám mu jí řidší, aby v lahvičce tekla, vždycky jí vyzunkul a po chvíli usnul a teď se vzteká. Nevím, zda jí tedy ještě dávat. Do kdy jste jí dávaly vy, případně čím se pak kaše nahradí (jakou večeří)?

rituska88
21. únor 2016

Kaše by se neměla dávat v láhvi, ale lžičkou - ale to jenom tak na okraj, to není tolik důležité. Pokud už ji nechce, můžeš dát na večeři třeba nějaké pečivo a potom zkusit těsně před spaním ještě trošku mléka. U nás se taky kaše postupně odbourala, prostě synovi přestala chutnat, tak dáváme na večeři většinou rohlík nebo chleba s máslem nebo s Lučinou apod., někdy dojídá co nesnědl na oběd. Pak se jde osprchovat, převlíct do pyžama atd. a cca za půl hodiny od večeře dávám ještě 180 ml mlíka. Taky je možné, že synkovi prostě přestal chutnat určitý druh kaše nebo mléka - nám se to stalo taky zrovna když jsem měla doma zásoby UM na 3 měsíce a museli jsme ho změnit.
Tvůj syn už je velkej, takže k jídlu mu můžeš dát prakticky cokoliv, samozřejmě s ohledem na jeho věk je jasné, že mu na večeři nedáš steaky, ale jinak bych to nějak moc neřešila - prostě nějaké pečivo (rohlík chleba, vánočka), máslo, čerstvý sýr, vařené vajíčko...k tomu třeba nějakou zeleninu, akorát u těch večeří s ní opatrně pokud mu pak za chvíli budeš ještě dávat mléko, aby ho nebolelo bříško. Jinak bych na večeři nedávala nic těžkého, smaženého nebo nadýmavého, prostě něco lehčího, ale zase na druhou stranu aby se zasytil.

bajana
21. únor 2016

Kašu som nikdy nedávala vo fľaši, má 1,5r a budem ju dávať ešte aspoň pol roka, lebo nepije žiadne mlieko. Ale už nekupujem kojenecke, ale varim normálne krupicu alebo instantné kase (pohánkovú, ryžovú,jahlovu, kukuričnu)

alboo
21. únor 2016

Kase by se opravdu nemela davat v lahvi, ale lžičkou. Pak existují i o hodne zdravejsi varianty kasi nez Nutrilon. Dale kase večer neni uplne to nejlepsi. Ja davam kasi vecer jen v nouzi. Jinak veceri od nejakych 9mesicu podobě jako obed. Mleko postupne odbouravam. Ted vecer uz jen tak cca 70. Dobre jsou večer třeba polévky, který ja teda bohužel moc nedelam. Jinak proste masozelenina s trochou prilohy nebo jen zelenina

mandala
21. únor 2016

Podle mne je jí už přejedený. Já jsem nikdy nenutila k jídlu, když dítě odmítalo, přestože tabulky psaly, že by měly jíst to a to, tolik a tolik... My jsme zrovna ve fázi, že syn odmítá mléko, ale tak prostě nahrazuji jinými potravinami. Tvůj syn by už klidně mohl večeřet polévky od oběda, různé pomazánky s pečivem, vlastně cokoliv, co jí běžně přes den, kaši na chvíli vynech, třeba po čase zase dostane chut na pravou krupicajdu 😉

lendulka212
22. únor 2016

U nás se kaše typu - instantní v krabici moc neujali, malej je nechtěl jíst, ani po lžičce, ani z láhve. Takže když kaši, tak uvařím pro celou rodinu normální krupičkovou, nebo mléčnou rýži s klasického mléka. A jinak k večeři dávám někdy rohlík namazaný, polévku nebo jídlo od oběda, to co je. a pak když už je v pyžámku, tak dávám ještě i 270ml mléka. A ráno když se vzbudí hodně brzy 4-5 dávám mléko, ale pak když vstáváme, tak normálně snídáme. Množství se samozřejmě liší, do nedávna jsme měli nejedlíkové období a teď je malý jedlík. Mléka dělám hodně ovocné z rozmixovaného čerstvého nebo mraženého ovoce a pak přepasíruji.

mochenkaa
22. únor 2016

My teda kase snidame. Vecer by mi po ni bylo tezko. Dcerka ma 18m a kasi vecer nikdy nemela. Ale snidame to tak 5x do tydne.

mochenkaa
22. únor 2016

Abych to doplnila. Delam vlockove kase, ovesnou, zitnou, jecnou, spaldovou, pripadne jahlovou, pohankovou. Normalne rozvarim vlocky v rostlinnem mlece. Dcerka ma abkm, tak proto rostlinne mliko. Do toho dam banan, kokos, med, pripadne trosku holandskeho kakaa. A vcera se vrhla i na tatinkovu misku 😀 Kazdopadne starsi syn kase neji. Jako mimco jedl kase krasne, dcerka je zas vubec nejedla. Myslim ty instantni. Ona ted ji vlockove,on uz neji zadne

pkolin
22. únor 2016

Oba synové přestali kaše chtít mezi 14 a 17.mesicem. Pokud už kaši nechce, pak nahraďte jinou večeři, ale u malých dětí by večeře rozhodně měla být tepla, u nás vždy od oběda nebo něco večer uvařím. Rohlíky a chleba nejsou vhodné ani pro dospělého, natož pro tak malé dítě. Manžel, starší syn (6,5 roku) i mladší (18 m) mají každý den (až na výjimky, ale mladší VZDY) teplou večeři! Mladší večeří kolem 18 hod., pak před spaním má ještě tak 180 ml mlicka.