Jak dáváte mimi kaši - v kolik hodin? A dáváte pak i UM?

athena7
6. led 2015

Chtěla bych se zeptat, jak dáváte Vašemu mimi kaši. Já dávám momentálně kaši v cca 19hod. - kluci spapají cca 200ml rýžové nebo ovesné kaše. Hned po kaši si dají ještě UM - cca 180ml. Spí pak od 20hod do 6-7hod do rána.
Je to tak v pořádku? Neměli by kaši dostat dřív, například kolem 17hod a před spaním v cca 19hod už jenom mlíčko? Nebo jim dát jenom kaši a nechat je zapít to vodou a mléko již nedávat? Přes den mají momentálně mléčko 3x - v 6hod, 10hod, 16hod. Mimo to mají masozeleninový příkrm v 13hod no a před spaním tu kaši.
Mají 8 měsíců.
Děkuji za jakékoliv rady.

milmic
6. led 2015

@athena7 Já jsem dávala jednou tak a jednou tak. Někdy měly děti kašičku dřív, potom se dokojily a před spaním ještě kojení, jindy měly kašičku před spaním, nakojila jsem je a dala spát.

Pokud jsou takto děti spokojený, tak bych si s tím nedělala hlavu.Podle mě je jedno, jesatli kaši dostanou v 17 nebo v 19 hodin. 😉 Důležitý je, aby byly spokojený, najedený a pokud Vám takto hezky spinkají, tak prima!

mafeska
6. led 2015

ne, nedávala jsem už UM. Když snědla plnou dávku kaše tak se jen napila a šla spát, jedeme v režimu v 19 večeře a nejdéle ve 20 v posteli 🙂

olusenka
6. led 2015

já dala kaši večer jen asi 2x, pak jsem ji začala dávat k snídani a večer vůbec. Začala jsem ji dávat kolem 9.měsíce až jako poslední příkrm. Večer jsem dávala masozeleninu, zapít lehce vodou. Pak v posteli před uložením ještě kojení. Někdy byla mezi jídlem a kojením pauza hodinu i více, někdy šli děti, hlavně syn, do postele těsně po večeři, takže měl kojení ihned po jídle. Kolem 10.-11.měsíce měl 6-7 kojení denně a 4 jídla.
Každopádně UM má jiné bílkoviny než mateřské mléko, je sytivější, tak bych asi dala od jídla větší rozestup.

majkoz
6. led 2015

Mě by zajímalo, kde se vzalo pravidlo "kaši na noc"?Jakože to ty děti zalepí a dobrou? Mám na mysli ty "kaše" v pytlíku..Vy byste si to lepidlo na noc daly? Brr..já ne-e. 😝 Když kaši, tak ráno, a vařenou z vloček, či rýže, či co..ale neprudim, já jen to beru podle toho, že je to energeticky vydatný, a že to může dělat bříšku neplechu, ale když malíčci tak hezky dajdaj, tak proč ne 🙂 Možná bych spíš místo mlíčka dala jen vodu na zapití, pokud děláš mléčný kaše..

soleilll
6. led 2015

@athena7 Já bych řekla, že pokud to snědí a pak spí, je to super. Ať jim to dlouho vydrží. 🙂
@majkoz Ano, na noc se dává, protože je zasytí (ve tvém slovníku "zalepí") na dlouhou dobu a všichni zúčastnění můžou v klidu spát. A já bych si klidně tuhle kaši dala i na noc, kdybych byla ve vývinu a rostla do výšky místo do šířky. 🙂 Jedla nebo ochutnala jsem všechny "umělý" jídla, co jsem dávala dítěti a kupodivu oba žijeme. Čekala jsem na ukončení 4. měsíc jako na smilování, abych malýmu mohla dát na noc kaši a konečně se vyspala dýl než 2 hodiny v kuse, takže pokud to zabírá a nedělá nějakou zažívací rutiku, naprosto s postupem @athena7 souhlasím.
Tak klidným nocím zdar.

majkoz
6. led 2015

@soleilll No vždyť já psala, že pokud je miminčák spokjený tak nemaproblema..ale ještě jsem se nesetkala se zkušeností, že na noc kaše -dobře spí..V těch prefabrikátech je na můj vkus spousta cukrů a aromat, ale ať i to každej dělá, jak chce, mě je to egál..a propós cukr nepodppruje rúst do výšky 🙂 Ale jsem ráda, že oba žijete🙂))Ne ba ne, já nechci prudit..kojila jsem plně do osmýho měsíce všechny svoje děti a taky spaly celou noc, takže kaší to být nemusí.. Zdravím Vás a dobrou noc

leniczka23
7. led 2015

@majkoz Já s tebou naprosto souhlasím..podle mně je to plný sacharidů a energie a na noc tudíž naprosto nevhodný..taky když už dám,tak jedině ráno..ale tu kupovanou jsme měla doma snad 2x..to radši ovesnou,jenže ten můj malej satan to stejně nechce.. 🙂

zulitvi
7. led 2015

Když jde spinkat - mezi 6 a 8 dám UM a pak v 10-11 dávám kaši, kterou trochu naředím UM, aby to teklo z lahve

athena7
autor
8. led 2015

@majkoz @soleilll děkuji za odpovědi. No já jim nedávám instantní humus, já dělám každou kaši čerstvou s vodou, a to buď ovesnou nebo rýžovou. Pak přídám jenom trochu UM k dochucení a jablíčko nebo banán. Po banánu hezky spinkají, jelikož je to dobré ovoce na spaní. Instantní kaši bych jim nedala, teda možná vyjímečně, ale vařím jim jenom všechno domácí a čerstvé.
Tak budu pokračovat v tom, jak to dělám i teď. V našem případě se kaše na noc osvědčila, předtím tak hezky nespinkali celou noc. Ale možná je to něčím jiným, možná tím banánem 😀 😀

kaca31
2. únor 2015

mohu se zeptat jak tu kaši dětem dávate? zda lžičkou a nebo z lahve? pokud z lahve tak jakym dudlíkem? díky 🙂

athena7
autor
2. únor 2015

@kaca31 kase by se mela davat lzickou, aby si dite zvyklo na lžičku ... alespoň tak nám to řekla naše Mudra a četla jsem to stejné.

kaca31
2. únor 2015

dcera 5 m mi ji prave krasne obed lzickou ale vecer s kasi prave bojujeme....na lzicce mi jinesni ze je nejspis unavena a z dudliku ji to zase netece.. :(