Jak snáší vaše dětátko Hami kaši obilnou s ovocem?

handula83
5. srp 2014

Hami kaše na dobrou noc obilná s ovocem - mléčná kaše.Trošku se bojím to koupit,je tam hodně obilnin,sice už dávám krupicovou tu snáší dobře,ale tady je toho nějak moc.Máte s touto kaší dobré zkušenosti?Je tam i medunka.

veruska007
5. srp 2014

Ovocné u nás nejedou, ani prostřednímu, ani nejmladší. Manžel to ochutnal a říkal, že by to taky nejedl ☹. Tož nevím. Já mám ke kaším odpor už od narození, tak neporadím 😉

nae
5. srp 2014

@handula83 tie kaše sú presladné. Skús v tomto nízkom veku začať radšej s čistou nemliečnou ryžovou, alebo pohankovou, jáhlovou, a až postupne dávať kaše mliečne a ochutené.

katyxq
5. srp 2014

upřímně - tfuj, dítěti bych to nedala - cukr (dextróza = glukóza), fruktóza (další cukr), maltodextrin (polyglukóza, zase cukr), skořice, vanilin, syntetické vitamíny, špatně vstřebatelné minerální látky v anorganické formě ... to není reálné jídlo, ale chem. koktejl , navíc je to překombinované až běda, nojo, zákazníky (p)otravin si musí tihle výrobci získat nejlépe už jako kojence, odrovnat jim přirozené vnmání chutí, naučit je na výrazné a umělé příchuti, sladké.
Přitom doma udělat kaši je snadné a i levné - https://www.modrykonik.cz/kase (když teda pominu, že sacharidová bomba na noc není zrovna nic dobrého pro střeva a slinivku).

laska.nezna.hranic
5. srp 2014

rozhodně si nemyslím, že by umělé kaše byly horší, než krupička podávaná do roka věku... a zdaleka nejsou tak sladké, jako když do domácí přidáte kousek ovoce. záleží na značce, ale říkat tfuj na něco, co evidentně nemám ozkoušené, je pro mě horší přístup, než dětem nabídnout v rozumné míře všechno...
jinak sacharidy jsou to poslední, co by slinivce vadilo 😉

frantiska85
6. srp 2014

Normální kaše, syn ale sní co se mu dá 😉

handula83
autor
6. srp 2014

Taky si myslím,že kupované kaše nejsou nic hroznýho,i když tahle je asi moc překombinovaná.Nám jako malým už v půl roce dávali svičkovou s knedlíkem.Co je proti tomu kupovaná kaše 🙂.Dělám i domácí,ale tu mi nejí takže zatím dávám kupovanou,než udělám takovou kterou bude baštit.