Jak velká dávka příkrmů nahradí mléko?

simina9111992
1. črc 2017

Dobry den, malemu je necelych 5 měs a v pondeli jsme zacali dávat zeleninu..vzdy dam prvni den 1 az 2 lzicky, druhy den 4 lzicky a dalsi den dam dojist lahvicku..cela lahvicka ma 125g..vzdy dokrmim mlekem kolik chce..treti den ale uz mleko odmita tak nevim jestli uz je prejedeny..zajimalo by me JAK VELKOU DAVKU PRIKRMU davate aby to nahradilo poledni davku mleka...je to napr ta 125g lahvicka nebo mene/vice...take ma maly problem se stolici...od pondeli nekakal tak nevim zdali to uz nejak resit...davam materske i umele mleko..dekuji za rady

monulec
1. črc 2017

My už máme 8 měsíců, od 6.měs dávám příkrmy, ze začátku nechtěl, pak se rozjedl sám. U každého mimiša je to individuální kolik sní.....mě přijde že teď baští až moc, ale dávám mu když si řekne a kolik si řekne. Skleničky mám doma jen jako sychr, když nestíhám navařit nebo navařím málo a prcek všechno zbaští..... ale těch 125g na oběd sní i víc....... už nekojím a UM nechce, takže mu ho míchám do jídla.

mikiva
1. črc 2017

Kdyz jsme ve 4,5 mesicich zacali ochutnavat, mel tu 125 sklenicku na 4x. Pokazde si vzal jeste mliko ode mne. Ted uz zbasti 160-180 ml masozeleninoveho domaciho prikrmu a napije se mlika - ale spis uz jen jako na zapiti, tak 15-20 minut po prikrmu. Zbastil by i vic, ale drzim se toho, ze je to porad prikrm a ne nahrada kojeni.
Problem s kakanim mel na zacatku taky, prece jen je to dost zmena, zkus trochu svestkove stavy od Hipp. Jinak pridavam do prikrmu trochu oleje z dm (primo olej do prikrmu).

sabiik
30. srp 2017

@mikiva Vaříte domácí příkrmy nebo kupujete skleničky?

mikiva
30. srp 2017

@sabiik Oboje. Kdyz jsme doma, ma domaci. Kdyz jdeme ven, tak spis vezmu sklenicku.

sabiik
30. srp 2017

@mikiva a vaříš z kupované zeleniny klasicky co je obchoďáku nebo bio?

mikiva
30. srp 2017

@sabiik Na bio si moc nepotrpim. Nejradsi nakupuju na trhu, ale supermarketem nepohrdnu. Jde mi spis o to, aby byla zelenina pekna, svezi, vonela. Faktem je, ze na trhu je vetsi vyber - treba mangold, fialova mrkev, pastynak... to v krame nemaji.