Jak zlepšit pitný režim 3leté dcery?

gabkekoczi
26. led 2018

Maminky, jdu si k Vám pro radu. Naše dcera (3 roky) má odjakživa horší pitný režim. Nemáte nějaké fígle, jak to zlepšit a donutit ji více pít? Nezabírá, jestli má pití v hrníčku nebo v jakékoliv lahvičce. Když jí každou chvíli říkám, že se má napít, tak mi řekne, že pila před chvílí. Nebo si jen smočí rty, aby se neřeklo. Díky za rady.

konidana
26. led 2018

nelze 😅 taky mám jednu takovou doma. Když chce, tk se napije, když ne, tak ne. Už je jí 10 let a je to furt stejný:D Ale má ráda meloun, přesnídávky a tak, takže vody má asi dost.

poah
Autor odpověď smazal
Zobraz
maretavan
26. led 2018

Můj syn moc nechtěl pít čaje jenom sladké šťávy, když byl nemocný udělala jsem mu čaj do manželova termohrnku (toho s brčkem) od té doby pije skoro jen z něj hrozně se mu to líbí a vypije toho daleko víc. A je pravda že děti se dost opičí, takže se taky snažím víc pít...

normalnimatka
26. led 2018

asi nejde.... já chci bejt důsledná a dávat dítěti jen vodu...vsadim se, že kdybych mu dala šťávu, tak bude pít 3x tolik, ale nechci si ho na to učit, takže dilema...ale žízní asi neumře, takže to tak neřešim. i když pije docela dost málo..

victress
26. led 2018

pokud má světlou moč, tak je vše OK, asi víc pít nepotřebuje, pokud má tmavou, snažila bych se dávat alespoň vodnaté potraviny...

tereza1995
26. led 2018

Zkusit jí vzít do obchodu ať si vybere svůj hrneček který se jí bude líbit, a prodávají takové dlouhé brčka, z těch bavilo pít sestřenku.

nafuka
26. led 2018

Moje malá toho taky moc nevypije. Dávám jenom čaj nebo vodu, sladké pití nedávám. Nehrotím to, dehydrovaně nevypadá.

tynka9
26. led 2018

Když jsme byli malí, celé léto jsme lítali po venku. Pořádně jsme se napili u jídla, jinak když jsme měli žízeň, ale to tak často nebylo a taky jsme se ve zdraví dožili dospělosti 😉

krasnyportret
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
stuplakova
26. led 2018

@gabkekoczi Kamarádka to s malou občas řeší tak, že jí dá nějaké sušenky nebo křupky nebo něco co suší a pak se pořádně napije 🙂. Děla to jen občas když s pitím stávkuje a docela jí to zabírá 🙂 si myslím.

gabkekoczi
autor
27. led 2018

@victress Jsme teď právě válčili s nemocí a právě moč byla tmavší, proto jsem chtěla nějaké rady. Ale už se to trochu srovnalo.

gabkekoczi
autor
27. led 2018

@poah No, já na tom s pitným režimem nejsem taky o moc lépe. Ale u té naší holky bych to chtěla mít lepší. Aspoň v období nemoci

ladyhacek
27. led 2018

Syn teda s pitím problém nemá, ale moc hodná baví si říkat a pak se napojené oba. Co zkusit toto?

poah
Autor odpověď smazal
Zobraz
gabkekoczi
autor
27. led 2018

@poah No, právě. Tak uvidíme, jak se nám podaří válčit. Třeba se to časem zlepší.