Jaká přirozená sladidla dáváte vašim kojencům?

Jaká přirozená sladidla dáváte vašim kojencům ? Fruktoza, dextroza, glukopur, med ? Máte někdo zkušenosti s BIO pšeničným sirupem ? (přírodní sladidlo) ?
blahova_andrea
22. čer 2012
já zatím nesladím ničím, dostává ovocné pyré a to je sladké přírodně, med bych nedávala určitě, je to alergen
ladybugie
22. čer 2012
proč by se mělo kojencům sladit??? nechápu...
camelinka
22. čer 2012
tez nesladim nicim a nebudu s tim ani v nejblizsi dobe zacinat, nevidim duvod 😉
hasky24
22. čer 2012
KOJENCŮM JEN MLÉKO - LOGICKÉ 😃 😃 😃 😃 😃 😃 😃 😃 😃
babka
22. čer 2012
Na med pozor, může to být velký alergen. Když už sladit, tak co třeba laktóza (mléčný cukr)? (Granulovanou vyrábí babio)
katcha21
22. čer 2012
Žádná 😉
kalo
23. čer 2012
Glukopur
nasticka
23. čer 2012
Dceři bude 5, klukovi je rok a půl a cukr "znají" klasický jen použitý při vaření/pečení (puding,buchty atd.) K pití dávám čistou vodu, pokud je náhodou čaj tak sypaný ovocný bez cukru a nějak nevím, co by se vlastně mělo přislazovat? Nevidím sebemenší důvod proč dětem (ale i dospělým) sladit nějak navíc a kojencům teda už vůbec ne :-N Samozřejmě cukr z kuchyně nevyřazuji, jeho "zdravější" náhražky nepoužívám, protože ho i tak používám minimálně.
slunicko26
23. čer 2012
na pečení buchty, třená dávám třtinový, nebo oslazuji banánem a teď jsem pořídila javorový sirup 😃
llluckaaa
23. čer 2012
Do 1 roku jsem nesladila ničím, od 1 roku malinko med a vyjímečně agávový sirup. A když občas něco upeču a děcko dostane ochutnat, tak je tam klasický cukr.
tymothy
23. čer 2012
Přislazovala jsem jen pokud to bylo opravdu nutné - třeba když jsem dělala domácí přesnídávku z vlastních jablek, které byly dost kyselé, přislazovala jsem i kaše (dělala jsem je ale jen z vody a různých obilovin), většinou jsem k přislazení použila banán, hrušku, rozvařené rozinky, někdy obilné slady nebo med (i když je to alergen) a výjimečně fruktózu.
A ještě k tomu medu - když jsem byla malá, většina doktorů ho tenkrát doporučovala jako to nejlepší. 🙂 Navíc lepek, mléko, vejce a ořechy jsou také alergeny a dnes se zase naopak doporučuje podat je co nejdříve. Medu jsem se osobně nebála.
kachen
23. čer 2012
Zadny jidlo nedoslazuji, nic sladkyho (jako kolace, buchty apod) zatim nedavam. Nechci ji na to zvykat. Nicmene moje presvedceni o tom, ze dcera bude pit jen vodu, vzalo hodne rychle za svy... :-| Takze caj musim lehce dosladit. Bud ovocnou stavou (bez pridaneho cukru) nebo ryzovym sirupem . Radost z toho nemam, ale co uz.
samanka_alice
11. črc 2012
Do 1 roka nesladit a i tak sladit málo. Místo cukru použít glukopur - hroznový cukr nebo od 1 roka občas med (při alergiích pozor), poté je oblíbeným sladidlem Javorový sirup. Případně když cukr, tak přírodní třtinový. Pak se dá také něco občas osladit ovocem - domácím džemem. Třeba do kaše dát na oslazení trochu džemu, samozřejmě džemu bez přidaného cukru, také se takové vyrábějí.
mket
31. črc 2012
dávám rýžový sirup, fruktozu, banán. Mimochodem ve všech přesnídávkách pro 4. měsíc co jsem zatím koupila je obsažen cukr. Ony by se ty jablka, ze kterých jsou vyrobeny jahodové přesnídávky 🙂 samotné jíst nedaly - zkusila jsem uvařit domácí přesnídávku, ale je to fakt kyselý .....Takže dáváme cukr všechny, i ty, které tvrdí že jejich dítko žádný cukr nevidělo ani z dálky.
diviska
31. črc 2012
No já na 99% kojím, takže opravdu nesladím, ale dělala jsem domácí ovocnou "zmrzku" jen ovoce s vodou. Bylo to dost kyselé, tak jsem tam dala trochu glukopuru, ale jen tak, aby se to dalo pozřít. Pak dávám Sinlac, ten je taky sladký, takže ovocné kaše sladím tím...
brezovycukr
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
olusenka
14. srp 2014
do obilné nemléčné kaše ráno k snídani agávový nebo javorový nebo rýžový sirup případně Glukopur, to používám asi od 8.-9.měsíce věku dítěte.

Začni psát odpověď...

Odešli