Jaké jste dávali dobrovolné očkování?

radusberus
20. lis 2012

Jak tak sleduju tak je moc očkování co nejsou povinné, a ani nás doktorka neinformuje o tom že jsou. Chtěla jsem se zeptat jaké jste dávali dětm vy očkování které jst si platili samy? My mám zatím jen klíštovou encefalitidu, ale co meningokok? a je nekde seznam vsech dobrovolnych ockovani? díky za odpovdi

pajulinkka
21. lis 2012

Já jsem dala jediné dobrovolné očkování Prevenar, později uvažuju na encefalitidu a asi žloutenku.,..Jinak z povinného máme vše...

lck79
21. lis 2012

@radusberus My máme Prevenar a meningokoka a chceme ještě proti žloutence.

keba
21. lis 2012

Tak naše děti mají Prevenar,žloutenku,klíštovou encefalitýdu a zvažuji i toho meningokoka..přeci jen je to zákeřná nemoc..a myslím že to za to stojí,to naočkovat!!Všechna očkování obě děti zvládli bez vedlejších účinků.

tymothy
21. lis 2012

Mé děti mají jen povinné, do budoucna zvažuji klíšťovku (bydlíme v hodně promořené lokalitě) 😠 , ale u takhle malých dětí ji naše dr. vyloženě nedoporučuje (až tak od 6 let a výše).
Seznam dostupných vakcín můžeš najít třeba zde: www.vakciny.net ale osobně bych byla dost opatrná - rozhodně nezastávám názor očkovat proti všemu, co se dá. A už vůbec ne v tomhle věku, kdy dítě má ještě nezralý imunitní systém a má dost povinných očkování.

beruska24.9.
21. lis 2012

u starší - proti žloutence,
u mladší - proti TBC (starší měla ještě povinně) a plánuji očkování proti žloutence, jak bude mít základní povinná očkování.

barulina
21. lis 2012

My davame rotateq,prevenar.pak tbc,zloutenku taky dame urcite. Akorad nevim o tom meningokokovh,jak se to jmenuje?

mafeska
21. lis 2012

@radusberus
my dali rotarix a synflorix, až malá trochu odroste máme v plánu TBC a žloutenku.

@lck79
jak se jmenuje to očkování na meningokoka?

tanak
21. lis 2012

Nepovinné nemá a nebude mít žádné! Vaše paní doktorka má asi "rozum", protože většina doktorů nepovinné očkování spíše rodičům miminek cpe. A to podle mně proto, aby měli provize od farmaceutických firem, které vakcíny dodávají! 😒 My dokonce museli podepsat papír, že nechceme očkovat proti pneumokoku a jaká na sebe bereme rizika a vypadalo to, že jsme jedinní, co tohle odmítají 😠

kamimik
21. lis 2012

My jsme dali rotarix a prevenar. V roce budeme určitě dávat meningokoka🙂

lck79
22. lis 2012

@mafeska Menjugate

romcovaklarka
22. lis 2012

Nedávali jsme zatím žádné.

Pokud vím, tak proti meningokokovi existuje jen očko proti typu C, zatímco u nás je zdaleka nejrozšířenější typ B. Ohledně pneumokoků mi potvrdila i MUDra, že když se naočkuje těch 13 nebo kolik nejobvyklejších kmenů, tak má ten očkovaný zase mnohem větší šanci chytit některý ztěch ostatních... Očko proti TBC je celkově mnoha dětmi nedobře snášeno (proto se ostatně zrušilo jako povinné) a opět, chrání hlavně proti typu co napadá CNS zatímco proti nejrozšířenější, plicní, nechrání (nehledě na to, že prý se musí s nakaženým strávit několik hodin v kontaktu, aby to člověk chytil, letmý kontakt v MHD nebo v obchodě k nákaze nestačí).

maximka33
22. lis 2012

@radusberus tak já jsem vybrala meningokoka a taky žloutenku, byla nám doporučena, když jsme chtěli jen do Řecka a Bulharska. Nelituju. do budoucna bych zvážila ještě proti klíšťatům.

radusberus
autor
22. lis 2012

@maximka33 uz jsem taky rozhodnuta, ted ma jest posledni davku klistovky v zim... na prelomu jaro leto dame toho meningokoka a zloutnku at to ma nez nastoupi do skolky

jandl
26. lis 2012

Přečtěte si příbalové letáky vakcín.Zjistěte si,kdo bude zodpovědný za zdravotní stav vaších dětí,když se vám objeví nežádoucí účinky po očkování.Zjistěte si,jak se léčí nemoci,proti kterým očkujete.Pak se teprve rozhodujte,zda očkovat má smysl.