Jaké příkrmy pro sedmiměsíční holčičku?

petagr123
4. črc 2018

Zdravím maminky, mam na vas prosbicku zda mi poradíte s prikrmama. Dcera bude mít 7 měsíců, od narozeni je na sunaru, od 4 měsíce jsme začali s prikrmy. Chtela bych se zeptat jake dáváte prikrmy? Snažím se dopolední svacinku ovoce (jediné co do ni aktuálně dostanu je banán většinou jen čtvrtka) za to obed si ale podá, basti klidně i 300ml, ale prijde mi, ze to ma hrozné jednotvarne…sice kombinace ale i tak… cuketa, brambor, batat, mrkev, brokolice, samozřejmě maso ( králík, krutá, kuře) a vajicko, ryze ji nechutna. Co jiného dáváte svým zlatickum? Předem říkám, ze lepek zatím jsem nezkousela. Mockrát všem dekuji za radu a nápady.

lv
4. črc 2018

Pohanka, quinoa, jáhly, petržel, špenát, řepa, avokado..třeba

sarrita
4. črc 2018

Dýně, kedlubna, květák, kuskus, hrášek, červená řepa, patizon, chystám se na celer. ...
http://www.prvni-prikrmy-krok-za-krokem.estrank...

ariadna12
4. črc 2018

My davame z mas i hovezi, teleci, kralika, kruti maso (vse bud hodne uvarene a rozmixovane nebo ve sklenicce Hipp, ale ty jsou dost drahe, vyhodou je, ze je to v nich pekne rozmelene na kasi), pstruha, lososa, halibuta, pangase. Pstruh mel velky uspech. Tresku jsme zkusili a prcek ji zavrhl. Zkusila jsem davat zlutou mrkev (ne klasickou oranzovou, ale zlutou), kukurici, maslovou dyni, trosku rajcat.

petagr123
autor
5. črc 2018

Ano na dynu a špenát jsem zapomněla… to dáváme samozřejmě taky. Hipp skleničky dáváme jen když jsme vyjeti… ale to moc neuznává… nevim jestli pozná domácí stravu… kuskus mužů uz taky? A po hrasku, kedlubne, květáku nebolela bříška?

lv
5. črc 2018

Kuskus je s lepkem, dala bych, až ho zavedeš.

corry21
5. črc 2018

@ariadna12 ciste maso ve sklenicce má i DM bio a je skoro o polovinu levnější, poměr ve složení stejný... Ale jen kureci a hovězí.

@petagr123 jestli můžu poradit tak lepek už zaved, měl by se do 7.mesice. A na rozdíl od ostatních věcí jsou na to studie. Ja sem zavedla treba ovesnou kaší 🙂

petagr123
autor
5. črc 2018

Lepek se ma nejdříve vyzkoušet ne? Když par dni budu dávat piškoty?

corry21
5. črc 2018

Jo urcite vyzkoušet 🙂 asi se dá ledacos, i ty piškoty, někdo dá do příkrmu kuskus, nebo ozuzlat kurku chleba

ange_de_la_morte
5. črc 2018

@petagr123 : no zrovna na piškotech bych lepek asi netestovala ( je to jen hromada cukru a pšeničný lepek) - ideálně lepek zkus třeba prvně v podobě vloček ( ječné, pak ovesné, pak pšeničné) - na kašičku rozvařené a třeba jen pár lžiček .... dnes je trendem zavádět lepek poměrně brzy ,, na zkoušku,, v tzv.imunitním okénku tedy klidně mezi 4-6 měsícem ... od cca 8 měsíců syn už dostával i kousek pečiva s lučinou apod. ... jinak těch příloh je nespočet ( zkus si projít nějaké stránky obchodu se zdravou výživou - není jen brambor a rýže) ... jinak co do jednotvárnosti - dítě až tak nepotřebuje pestré chutě - tolik to neprožívá ... a z praxe kolem 7.měsíce syn míval dopoledne ovoce , pak oběd ( maso-zelenina-příloha), odpoledne třeba vařená zeleninka na kousky ( žužlal mrkvičku) a jinak mlíko, kolem 17:00 většinou polívka, někdy kaše ( bezmléčná) a pak zas mlíko ... po 8.měsíci jsme začli dávat kvalitní bílý jogurt, pečivo, zavedli jsme do jídelníčku ryby, další druhy ovoce ( až na citrusy víceméně všechno)

katkatris
5. črc 2018

@petagr123 zkus třeba dýňovou polévku, něco jako svíčkovou, dám pod maso mrkev, petržel celer, pak to jen rozmixuji, špenát s bramborem.

ariadna12
5. črc 2018

@corry21 o dm bio vim, ale ne o masu! Dik za tip, usetrim, prcek mi nekdy mixovane maso nechce.

corry21
5. črc 2018

@ariadna12 mě právě ji domácí ale ne maso. Stojí asi 37 🙂

garalela
5. črc 2018

@katkatris muzu doporucut,ze treba pastinak chutna skoro sam jak svickova

fandysek_1
5. črc 2018

Používám brambory, mrkev, hrášek, mangold, špenát, cuketu, červenou, žlutou, bílou řepu, fenykl, řapikaty celer, květák, zloutek, kuřecí, kruti, telecí. Těstoviny, kuskus, rýži. Olej, máslo. Je milión kombinací. www.zdravizpole.cz odkaz recepty.

fandysek_1
5. črc 2018

Ještě doplním, že malému je 7,5 měsíce. Ještě jsme zkoušeli losos a ok a chystám se na pstruha.

linee
5. črc 2018

@petagr123 pokud nemate v rodine alergika na lepek, tak bych se nebala dat. Ja teda jsem spise obecne zastancem toho, aby dite prislo s alergeny do kontaktu, nez ho pred nima chranit. V rodine alergici nejsme. Muzes i misto piskot jemne posypat zeleninovy prikrm moukou, jen tak. Ja jsem se hodne ridila i timto: http://www.kojeni.net/zavadeni-prikrmu.html.
Jinak jsem se nechavala treba inspirovat prichutemi v obchodech (hotovkami ze sklenicek) a delala pak domaci...

katkatris
4. srp 2018

@garalela Fakt? Tak to musím vyzkoušet, díky za tip 🙂