Ahoj, jakou formou podat dítěti bílek při imunologickém oknu?
názory se různí, někdo říká bílek až po roce, jako potenciální alergen, někdo to, že pokud na to dítě bude reagovat. lépe to zjistit a nedávat, odložením se ničemu nepomůže.. V rodině alergie nemáme, dcerkám nevadilo ze stravy nic, dávala jsem tedy půl celého vejce na porci, 1x týdně. Vařené na tvrdo, dlouho jsem mixovala, takže třeba do špenátu, do zeleninové polévky, k dušené kedlubně, nastrouhala a pak ještě namixovala. Pokud snese na jemno, tak stačí nastrouhat. Později jsem dělala i míchaná vajíčka.
Podle novych poznatku se muze davat od zacatku klidne pul vajicka. http://www.babyonline.cz/vyziva-deti/smisena-st... Pokud nejsou geneticke predispozice ci jine predchozi ukazatele na potravinovou alergii, neni nutne striktne podavat jen zloutek. A mezi nama, neznam nikoho, kdo by mel alergii vylozene na bilek. Ja davala do spenatu, nebo k bramborum s kvetakem, ci kapustou, nebo na snidani k chlebu, pozdeji i jako omeletu ci vajecinu na masle. Zhruba od 10 mesicu dostavala vajicko cele jednou az dvakrat tydne.
do pusy 🙂 dávala jsem taky po roce....ale párkrát i dřív a nic se nestalo 🙂 normálně do jídla....nastrouhat vajíčko
Rozmixovat do jídla. Stejně se půlročnímu dítěti mixuje. Mladší dceři je 10 měsíců a párkrát už bílek v jídle měla a v pohodě. Teď se opravdu doporučuje ochutnat vše vč. celého vejce kolem toho půlroku. To jsme teda nestihly ani u jedné z holek. S vejcem je třeba dobrá červená čočka. Malá jí měla poprvé na Nový rok, to jí bylo 6,5 měsíce. Ještě v tom měla i mrkev.
bílek až po roce, nejdřív se dává žloutek. Já vařila celé vajíčko, bílek byl můj a žloutek jsem zamýchala prťavkám do jejich jídla...