Je rozdíl mezi kukuřičnými kašemi?

pafca4
10. dub 2015

V budoucnu bych chtěla malému dávat nemléčnou kukuřičnou kaši. Je nutné dávat speciálně určenou pro děti (http://mlecne-kase.heureka.cz/hipp-kase-obilna-...), nebo je možné koupit klasickou kukuřičnou kaši např, http://nakup.itesco.cz/cs-CZ/ProductDetail/Prod... nebo http://nakup.itesco.cz/cs-CZ/ProductDetail/Prod... ?

katyxq
10. dub 2015

Stačí se podívat na složení 😉 (já osobně bych nekoupila ten Hipp). Buď uvaříš kaši z polenty (kukuřičné krupice - to jsou tvé další odkazy) ve vodě nebo třeba rostlinném "mléce" a nebo jednodušší na přípravu, ale výživově o trochu méně hodnotné jsou instantní (extrudované) kaše třeba od Countrylife, Nomina, neochucené Adveni apod.

https://www.modrykonik.cz/kase

pafca4
autor
10. dub 2015

děkuju, ale zas u obou těchto odkazů píšou, že jsou také instantní....tak by to mělo být stejné,ne?

evule1982
10. dub 2015

Nutné to určitě není, řídila bych se podle složení a taky bych ji sama napřed ochutnala. Hlavní rozdíl mezi těmito kašemi je, že ten Hipp je v bio kvalitě. Mám ji doma taky a složení je 75% kukuřičná mouka, 25% rýžová mouka a vitamin B1. Ty další dvě jsou čistě kukuřičné. Já osobně bych nikdy nekoupila mléčné, ochucené kaše pro děti, které obsahují cukr a další fujtajbl složky, ale zrovna tato mi přijde složením v poho. Sama jím kaše od Countrylifu, které jsou taky bio,ale občas mě přijde, že v nich narazím na nějaký tvrdší kousek, který mi nejde pokousat, takže malé bych se ji zatím bála dát. Značka Hipp mi sice takjy není nějak extra sympatická, ale kvůli tomuhle jsem raději ze začátku volila kaši přímo pro děti, protože je opravdu jemná.