Jídlo pro dítě. Co udělat, aby to mohlo jíst samo?

andulka007
7. říj 2022

Zdravím všechny , měla bych takový dotaz , malá má rok a teď má období kdy nechce krmit ale jíst sama ( což moc dobře u polévky či obědu nejde )
Tak jsem přemýšlela co udělat k obědu aby to mohla jist sama .. napadli mě placky z květáku nebo nějaké taštičky ... Máte někdo zkušenosti či nějaký tipy ?

krisstina93
7. říj 2022

Ja od 8 měsíců dávám jíst dětem samotným skoro vše, asi krom té polévky, ale zas při polévce mají v ruce třeba kus pečiva a ten si sami ukusují. Sice je skoro po každém jídle bordel kolem, ale lepší, než aby nejedli nic :D ale jinak roční dítě dostalo klidně maso na kostičky, uvarenou zeleninu, špagety, prostě cokoliv nebylo tekuté a jedli to napůl rukama a napůl lžičkou nebo vidličkou a u tekutejsich jídel, třeba omáčky, sem je v tom nechala patlat a přitom sem měla v ruce druhou lžičku a tou jim to strkala do pusy během toho patlani.

michaela666
7. říj 2022

Různé placičky pečené v troubě. Nacpala jsem do nich cokoliv- maso, zeleninu, luštěniny. Pokud měly nahradit přílohu, dala jsme k tomu maso se štavou a v tom si máčela rukama nebo vidličkou/ lžičkou.
Když se smíříš s nepořádkem, dávej vaše jídlo jen vhodně upravené - bez smažení, koření atd. Jíme všichni spolu, ale vždycky jí víc zajímalo co má táta než to naše. 😃

martiniquest
7. říj 2022

Nechala bych ji jist vsechno. Kdyz nebude mit moznost se ucit, zbytecne to uceni natahnete. Holt bude par tydnu cela pobryndana, to jsou male veci.

lenatko91
7. říj 2022

úplně cokoliv, jen to nakrájíš tak, aby to šlo vzít hezky do ručky. A omáčku dávat po troškách a ukázat, že se do ní to ostatní jídlo dá naučit. A k polévce dát malou lžičku, ať zkouší. A hlavně teda jíst spolu, ať to má kde odkoukat.

jjasmina
7. říj 2022

@andulka007 tak v roce už muže dítě baštit jidlo krásně vidličkou, brambory, sekaná, kuře, pečené maso, těstoviny..

ajja87
7. říj 2022

Ja teda nechavam jist i polevku, jen ji tam dam např víc nudlí (aby to prostě bylo hustsi) kdyz dělám třeba takové bez zavarky, tak ji tam udělám krutonky, dam chleba nebo tak, aby se ji to dobře nabiralo, ale od roka ji nechavam samotnou vse

andulka007
autor
7. říj 2022

Tak to zkusím , zítra něco udělat aby mohla i oběd sama , jako svačinky a snídaně ( pečivo s něčím si baští sama ) nebo ovoce či zeleninu na kousky ale oběd jsem si říkala že je ještě brzo a bude všude okolo jen ne v ní .. 🤣 ale tak zkusím , děkuji za rady