Kdy zavést kaši na večer?

nikishkaaaa
7. led 2022

Dámy, dnes jsem začala zkoušet na oběd dávat zeleninový příkrm. Chtěla jsem se zeptat, kdy můžu začít dávat na večer kaši? Malá má 5,5 měsíce, ale narodila se předčasně o 6 týdnů. Děkuji!

bara88
7. led 2022

Nikdy,kaše nejsou na večer vůbec vhodná

nikishkaaaa
autor
7. led 2022

@bara88 lékařka mi je doporučuje v 18 hodin dávat, tak se neptám zda zavádět, ale kdy 😉 zapomněla jsem se zeptat přímo jí

te_reza
7. led 2022

Já dávala od ukončeného 6 měsíce. Jak se to bere u předčasně narozených nvm.

barmil
7. led 2022

@nikishkaaaa nikdy. Fakt. Je to přežitek. Zaplacnes dítěti bricho a misto odpočinku bude vnoci trávit a bude ho bolet bricho. Vím, že to matky dělají, aby se děti nebudily, ale kdyz bude trávit, nemůže tělo regenerovat a růst, vse se odkrvi a soustředi na trávení. Ty taky neveceris to nejtěžší jidlo dne. Fakt kaši nedávej, přidana hodnota nula.

bbarshaa
7. led 2022

🙂 Dcerka je fakt jedlik. Kaši na večer máme druhy den. K obědu už má měsíc nahrazené kojení zeleninovým prikrmem s přílohami. Kaši dávám zatím jen poloviční porci, než se píše. Máme rýžovou od HiPPu a je od 5mesicu. Dcerka bude mít za par dni půl roku. Mám v plánu ji ale k večeři dělat polívky.

bara88
7. led 2022

@bbarshaa Polívky jsou určitě lepší.

nikishkaaaa
autor
7. led 2022

@barmil nemám ji dávat kvůli spaní, spí dobře.

bbarshaa
7. led 2022

@bara88 My jsme kaši dostali, tak jsme si proste řekli, ze ji zkusíme 🤷🏻‍♀️. Žádný bolení nebo tak po ni nemá. A budí se v noci úplně stejně jako když ji neměla. Takže mi to nepřijde jako tak hrozny horor 🙂.

bara88
7. led 2022

@nikishkaaaa tak buď ráda že spí dobře a nezaplacavej ji bříško na večer

felixfelicis
7. led 2022

A proč teda?
Děti jedly vždycky to co já. Já jim kaše ráno, tak jedí taky ráno. Na večeři měly plus mínus autobus to samé co na oběd.

areh
7. led 2022

@nikishkaaaa dávala jsem vždycky obilné kaše ke snídani. Na večeři polévky, zeleninová rizota a podobně. Kluky mám jedlíky.

nikishkaaaa
autor
7. led 2022

@felixfelicis nezlobte se, mám to ze zdravotních důvodů, které zde nebudu prezentovat, to je má soukromá věc!

maxulekapcule
7. led 2022

Já taky dávala synovi kaši na spaní, nikdy boleni neměl,,spal 12 hodin, zkažené zuby nemá a porad je hubenourek, takže bych tady ty hororový scénáře neřešila..

bara88
7. led 2022

@nikishkaaaa ze zdravotních důvodů se dává dítěti na večeři něco co mu zaplacne břicho a nic mu to nedá jo? Tomu nevěřím ale když teda tak na každé kaši je psané od kd je vhodná

felixfelicis
7. led 2022

@nikishkaaaa dobře. Sice netuším, jaké důvody to můžou být, ale jestli vám pediatr radi na večeři kaši, tak ti taky může poradit, kdy ji zavést, ne? Jestli máte nějakou speciální situaci, zvedla bych v pondělí telefon místo dohadování se na Koníku.

bara88
7. led 2022

@maxulekapcule však z kaše se netlouste, nebo nevím co má společného to, že píšeš že je syn hubenourek.

te_reza
7. led 2022

Sme teda jako malý žrali k večeři krupicovou kaši s grankem furt🤔a s rozpuštěným máslem 🤤😂
U nás teda taky nebyl s kaší problém. Spala úplně normálně.

nikishkaaaa
autor
7. led 2022

@felixfelicis
@bara88 já jsem se zapomněla zeptat a naivně jsem si myslela, ze byste mi zde mohly poradit 🙈 taková blbost, viďte? Já samozřejmě umím číst, od kdy je kaše vhodná....spíše jsem řešila, zda mohu zavést najednou se zeleninovým příkrmem nebo počkat třeba týden, ať se to nemíchá....ale obrátím se opravdu v pondělí raději na pediatra, když to tady vidím. Děkuji za Vaši ochotu! 😉

sugarplum
7. led 2022

@nikishkaaaa dceri je ted pul roku a kasi ji davam vecer (kolem sesty, spat chodi v devet) uz tak tri tydny. Davam ryzovou, pridam ovoce nebo presnidavku ovocnou. Na noc kojim.

felixfelicis
7. led 2022

Určitě bych nezavadela rovnou dvě různá jidla denne🤷‍♀️. Do pondělí to určitě počká.

nikishkaaaa
autor
7. led 2022

@sugarplum děkuji!

errol4388
7. led 2022

@nikishkaaaa mám také nedonošeného chlapečka (o 10 týdnů). Příkrmy, stejně jako vše ostatní, jsem vždy zaváděla podle korigovaného věku. Kaše, a obiloviny celkově, začal dostávat v osmém měsíci korigo a dávala jsem mu je večer, protože po čemkoliv se zeleninou (polévky, rizota apod.) měl v noci bolení bříška a prdíky.

nikishkaaaa
autor
7. led 2022

@errol4388 děkuji!

jako_mala_holka
7. led 2022

Záleží, kdy se začne s prikrmy obecně, já osobně jsem u malé začala se zeleninou mezi 4-5m, pak jsme přidali maso, ovoce a nakonec kaše, cca někdy po 6m... Nějakou dobu jsme je dávali večer, nevadí ji to, ale radši dávám zeleninové polévky, případně třeba chleba s pomazánkou, míchaná vajíčka, atd atd, kaši má spíš, když třeba nestíhám něco udělat, protože jídlo z oběda k večeři nechce 😄 sem tam dám kaši ráno, dneska měla třeba jahlovou Nominu s kapkou medu a chia semínky 🙂 alw je ji teda už rok a půl
Jinak nám říkala doktorka už ve 4m, že máme začít s kašemi na večer, na to jsem ji řekla, že ne, děkuju, že to chci dělat jinak, žádný problém

jako_mala_holka
7. led 2022

@nikishkaaaa jako určitě bych nezavadela víc věci najednou, to opravdu ne, radši počkat

nikishkaaaa
autor
7. led 2022

@jako_mala_holka děkuji!

jako_mala_holka
7. led 2022

@te_reza tak díky, teď mám na ni chuť 😂

mimco
7. led 2022

@nikishkaaaa kaše na noc je přežitek, spousta pediatrů v tom pořád jede. Obsahují cukr, který dětský organismus musí spalovat v noci, což může vést ke zhoršenému spaní, večer tedy zelenina.
Ani dospělý by se na noc neměl zatláskat sladkým a to ani ovocem.
Chtěla jste poradit, nevím proč se zlobíte.

nikishkaaaa
autor
7. led 2022

@mimco tak potreti 🤣 neptám se zda zavádět, ale kdy! Máme to ze zdravotních důvodu, přesně kvůli cukru!

zelenaesmolda
7. led 2022

@nikishkaaaa
nechapu-proc mate kasi kvuli cukru?