Kolik má sníst příkrmu 5měsíční dítě?

jajda2011
26. lis 2014

Začali jsme s příkrmy nejprve se snažíme nahradit oběd. Malý už všechnu zeleninu ochutnal. Chtěla bych aby měl malý oběd už bez dokrmení sunarem. Jenže on sní třeba jen 70 g příkrmu a víc nechce. Je to dost? Měl jste to někdo taky tak. Malému je 5. měsíců.

mysonek
26. lis 2014

@jajda2011 V 5 měsících se mi zdá zbytečné snažit se za každou cenu nahradit celou porci, hlavně když nechce. Já začala přikrmovat v 5ti měsících a celou porci snědla malá až v půlroce. A když mu sunar nedáš tak řve hlady? Pokud ne, tak mu to asi stačí a můžeš dát sunar třeba za hodinu, či dvě. Když bude mít hlad tak se ozve 🙂

jbzirafa
27. lis 2014

když už nic víc nechce, ani mlíko, tak mu to stačí, řekte si, kdy má dost. nikdy jsem teda příkrm nevážila, někdy zdlabne celou misku jako otesánek, občas jen pár lžic a sápe se po flašce. já si taky každý den nedám 8 knedlíků.neřeším to. hlavně, že malému chutná (neodmítá jak píšete že ochutnal víc druhů).

veroon1
1. pro 2014

podle me se dite v tomto obdobi teprve uci poznavat nove chute,tak bych ho tim nejak necpala pokud nechce..vzdy staci par lzicek a popripade dokrmit bud mm nebo um..