Kolik tekutin mimo MM pije 13měsíční dítě?

lucie87r
5. čer 2017

Ahoj.
Mám 13ti měsíčního chlapečka. Stále kojím. Chtěla bych aby se odstavil sám.
Kolik tekutin mimo MM vám děti v tomhle věku píjí?
Zkoušela jsem už spoustu věcí. Vodu,čaj, slazený čaj, Juice, vodu se šťávou ..... pije jen Juice popř vodu se šťávou ale i tak nevypije víc než 400ml.
Kojím ráno, během dne na spaní (někdy 1x někdy 2x) a večer na spinkání. Během noci pokaždé když se vzbudí a nemůže spát ( minimálně 2x za noc)

kacireksro
5. čer 2017

ja mam 9 mes.holcicku krom UM,my vypije cca 600ml tekutiny.

konidana
5. čer 2017

@lucie87r tak dcerku jsem kojila krom příkrmů do 15.m a do té doby vypila krom MM tak 1 dcl vody - prostě pár loků za den. Jiné tekutiny jsem nedávala. Trochu více začala pít až během 1. měsíce po odstavení. I po odstavení pila málo, asi tak 0,5l za den, výjimečně více.

cupylupy
5. čer 2017

Je to různé. Já kojila do 15m když si řekla a taky tomu pití moc nedala a nedá dcerka dodnes- pokud to není citronový čaj nebo něco sladkého,ale bude mít 2 takže už to sladké pití moc neřeším. Ale nej je čaj s citronem. Do nedávna to byla i čistá voda,ale tu po přestěhování moc nechce,ale u tak malého špunta jako máte vy bych se sladkým pitím byla opatrná,aby se na to nenaučil ;)

arwen_arina
6. čer 2017

Davala bych vic, mleko je jidlo, i kdyz obsahuje tekutiny. Mne se osvedcil domaci jablecny most bez cukru michat s cajem leros 1:2 🙂

arwen_arina
6. čer 2017

Kazdou chvili mu pristrc lahvicku,treba tehdy,kdy by chtel nakojit.

nugetka20
19. čer 2017

Po každém jídle "příkrmu" dávám lahvičku, i mezi jídly, cca co hodinku, aby si cucnul. Neřeším, jestli vypije 100ml za den, nebo víc, enbo míň - kojím zhruba stejně jako zadavatelka. Prcek dostává zatím jen vodu, nějak nevidím důvod cpát mu čaje, nebo cokoliv sladkého. V tomhle věku by měl do sebe dostat cca 1litr tekutin - a to bych řekal, že má, není dehydrovaný. Máme čerstvě rok.

hanysi
29. čer 2017

dcera 2 roky, aktuálně vypije ke kojení, když je chladno cca 3-5 deci, když jsou horka, tak i 1 litr a více, má pořád kelímek s pitím po ruce, na cestách pet lahev a pití stále nabízím. Kojí se před a po spaní(i odpoledním), v noci dle potřeby a hlavně dle zubů, někdy non stop, někdy vůbec , to samé přes den, pokud je vše ok, má dost aktivit, tak vůbec, pokud má nějaký stresík, bolest a potřebu, tak pořád. Důležité je sledovat moč četnost a pokud není tmavá a nezapáchá, tak je to ok 🙂