Kontryhelový čaj, pily jste ho při kojení?

kusanagi87
29. srp 2017

Holky, plánujeme se snažit o 2.mimi. Teď vysadím HA pro kojici a jelikož jsem mivala problemy s cyklem, tak jsem si na doporuceni koupila kontryhelovy caj, aby mi jej pomohl srovnat at vime, na cem jsme.
Teď se ale divam, ze ma na sobe napsano, ze neni vhodny pro "kojící" 😐 - přitom mel byt a ani lékárnice se netvarila, ze by to byl problem. A ja porad kojim.

Jakou máte s timto cajem zkusenost vy? Pila jste nektera pri kojeni? A v jakém schématu se pije pro srovnání cyklu? Dekuji.

annie24
29. srp 2017

podle mě to při kojení nevadí..to jak se pije by mělo být na krabičce nebo jste se měla zeptat v lékarně, ale myslím, že klasika 2-3 šálky za den..ale nevím.

makky1310
29. srp 2017

Ja obcas pri kojeni piju ale spis kvuli bolestivejsi menstruaci a ovulaci. Taky jsem koukala ze je to na krabicce napsane, na netu ale najdes ze kontryhel doporucuji pri laktaci🙂 ja byt Tebou tak bych zkusila pit treba pri zacatku ovulace, 3 tydny a tyden vynechat, nebo tyden pred ovulaci a tyden pred menstruaci. Ty 2 salky denne.

jezz1e
29. srp 2017

Nevím, jak je to při kojení, ale normálně se pije jen prvních 14 dní cyklu do ovulace a pak už ne.

syrinxka
29. srp 2017

Já jsem ho pila v kuse cca 4měsíce, ze začátku se sice menstruace srovnala ale po tom dlouhodobějším pití se mi úplně ztratila. Takže bych ho opravdu pila jen těch prvních 14dní cyklu.

jipe
29. srp 2017

normálně se opravdu doporučuje do ovulace - 2 hrnky za den,ohledně kojení nevím

kusanagi87
autor
29. srp 2017

@makky1310
@jezz1e Uzivam HA vkuse, takze jsrm menstruaci nemela. Mate zkusenost, jak začít pit po vysazeni HA? Beru ted platicko pro 3.tyden, takže zda tento tyden dobrat, nechat tyden ns menstruaci (pokud by teda dorazila) a pak 3 tydny pit?
Musim si to jeste nastudovat, ale kdybyste některá vedela, tak mi to pomuze. Před 1.tehu jsem uzivala bylinkovy Fem+Pms od Natural Factors (ale nesmi se pri kojeni 😐) ve schematu, ze 3 tydny ano a 1 tyden se vynechal prave ns menstruaci. Kdyz jsem to prvni pochopila blbe a uzivala jsem 4 tydny vkuse, tak se menstruace vubec nedostavila. Předpokládam, ze kontryhel to bude mit nejak podobne.

jezz1e
29. srp 2017

@kusanagi87 Nemyslím, že by kontryhel nebo jiný bylinkový čaj měl až tak silné účinky, aby menstruaci zabránil. Že jste jí nedostala po Fem+Pms byla podle mě spíš náhoda, ale třeba jste na hormonální hladiny opravdu hodně citlivá. Já bych po dobrání platíčka HA prostě počkala na první menstruaci a čaj začala pít až první den nového cyklu.

kusanagi87
autor
29. srp 2017

@jezz1e Take jsem si pak rikala, abych videla co a jak a ne hned ovlivnovat cajem. Jeste si to nastuduji a uvidim 🙂 dekuji za radu.

makky1310
29. srp 2017

@kusanagi87 udelala bych to jak pise jezz. Pockej na menstruaci.