Kupované příkrmy a dítě alergik. Osvědčená značka

syrael
26. lis 2007

Zdarec, zajímalo by me, jestli máte nekdo vychytanou a osvedcenou znacku prikrmu, ktera neobsahuje ecka a je zkratka fajn...Samozrejme budu mladeti varit, ale pro pripad nejakeho vyletu bych rada zkusila i hotovky...Kdo poradi?
Diky vsem

mikca
27. lis 2007

ahoj syrael tuhle jsem četlla nějakou statistiku kde se hodnitili příkrmy..no a nejlíp vyšlo Hami..já ho dávala docela často a malému taky jako jediné chutnalo 🙂

navi
27. lis 2007

Ahoj syrael, bylo o tom i na Čt1 v Testovinách a taky tam vyšlo nejlíp Hami. Dokonce tam tvrdili, že je to ze začátku pro mimi i lepší než vařit. Ale proč, to už si nepamatuju. Každopádně, když to mimču dáš, určitě mu neublížíš a ani ho nijak neošidíš 🙂 Máme taky alergika a ty příkrmy od Hami mám v plánu mu dávat.

lukin
27. lis 2007

Holky, jak se pozná, že miminko je alergik, když ještě neochutnal žádný příkrm? Moc dobře to nechápu. Jo, Hami jsou prý nejlepší.

kacka79
27. lis 2007

Určitě nejlepší jsou HAMI..celkem mě překvapilo, že v příkrmech HIPP od ukonč.4 měs je sůl.. to mi hlava nebere 🤐 hlavně se všude píše nepřisolovat do roka.. no nicméně v tom testu o kterém píše navi bylo, že pokud neznáš původ surovin ze kterých vaříš /tzn. jen BIO/ je lepší kupovat, jinak je to plný dusitanů.. a prý i když máš mrkev ze zahrádky, tak tam může být blbá půda a je to tam taky... no já jsem si řekla že do toho půlroku budu jenom kupovat a pak budu normoš vařit a už to tolik neřešit.. u toho alergika bych byla opatrnější..

kristi
27. lis 2007

nam taky chutnaji nejvic Hami a zda se mi,ze maji nejlepsi chute - minule jsem ohrivala makarony s nakou zeleninou a sunkou a muz se divil, jak hezky to voni..

cermonca
27. lis 2007

My jsme take zacinali na Hami a ted uz take kupuju Sunarek s kouskama.No a prevazne varim.Jo jen ovocne presnidavky nam od Hami moc nejedou,to je nejlepsi Frutapura a nebo Sunarek 😉
Ohledne te alergie presne nevim.U nas je to tak ze ja mam alergii na plisne a po porodu nadirali nejane vzirky a zjistili ze mala je ohrozena alergii.Brali jsme preventivne Colinfant a doporucili nam pomalu zacinat s prikrmama tak se toho drzim a jen tak ji nic nedam.Ale moje mudra rekla ze kdyz nemam potravinovou alergii tak ze to az tak nevadi,mela jsem strach z mlecnych kasi.

navi
27. lis 2007

kaci máš úplnou pravdu 😀 Já si to tak nějak myslela, ale nybyla jsem si jistá 😉

lukin náš malej má atopický ekzém a doktorka říkala, že atopik = alergik

m.ajka
27. lis 2007

Holky já jsem taky alergik a když jsem chtěla začít dávat kaše, řekla mi mudra ať je dělam z toho hypoalergenního mlíka, ale to stojí přes tři stovky. Vyzkoušela jsem tedy normální kaše a vyšlo to. Vím, asi bych neměla takhle riskovat, ale peněz mam málo tak jsem to musela zkusit. Příkrmy vařim sama už od začátku i přesnídávky a žádná alergie se neprojevila. Každopádně je to určitě individuální.

syrael
autor
27. lis 2007

Moc dekuju, holky! Pujdu do toho Hamina...
luki: Pozna se to tak, se dite osype po konkretni potravine, kterou tys snedla a kojis...V tom mlicku mu bohuzel predavas i alergeny z tvoji stravy...My treba nemuzem absolutne zadny uzenarsky ecka, hlavne e450, to je mor. No a bohuzel je to lautr ve vsem, krome jediny sunky, ktera se ovsem moc neda jist☹Cili pak nemuzes jist v podstate nic kupovanyho, jenom doma delany maso atd

lukin
27. lis 2007

No holky, díky za vysvětlení té alergie, je to děs ☹ Už takové malé miminka a mají alergie.