Loupete miminku veškeré ovoce?

stejnov
24. dub 2015

Ahoj holky! Loupete miminku všechno ovoce do ovocných příkrmů? Jablko, hrušku loupu, ale zbytek ne. Vše vařím v páře. Malému je skoro 7 měsíců. A jaké ovoce vlastně dáváte? Děkuji za názory!

dolfino
24. dub 2015

Mé malé bude příští týden 9 měsíců. Cca od 7,5 měs. dávám jablko, hrušku, banán, avokádo - to vše loupu. Ještě dávám hroznové víno (zpočátku jsem také loupala, teď už ne). Zatím budu pořád loupat, jednak je v kůře podle mě nejvíce chemie a jednak mi přijde docela tvrdá ikdyž se podusí.

zo_ja
25. dub 2015

Já loupala, a dávala syrový. Přijde mi to lepší, vhodnější, chutnější, můžou si to osahat, což je pro ně důležitý. Hrozny jsem dávala později, kvůli pecičkám a taky že tam teda nevím, jak by se to loupalo.
Jinak celkem cokoli, ideálně vlastní tzn. eko bio zdroje bez chemie, z obchodu dám radši dobrej pomeranč, i když je to exotický ovoce, než hnusný chemický nechutný rajče v zimě. Dětem dávám prostě to, co mám, ze začátku spíš omezený sortiment, na tu sváču spíš jednu věc, pak se většinou dost rychle rozjedly a chtěly všechno, co viděly.