Mléčné vs. nemléčné kaše

lee92
22. bře 2018

Maminky prosim o radu. Mam dceru 7 mesicu a stale prevazne kojim. Zavadime uz cca pul mesice dopoledni svacu. Premyslela jsem ze bych dala obcas i nejakou kasi. Jaka je lepsi dat? Mlecna mebo nemlecna? Odstrikat mliko mi moc nejde, tak pridat me do kase asi mi nepujde. Muzu dat tu mlecnou? Nebo radsi dat UM a nemlecnou? Vadi v necem ta mlecna? Trochu to je pro ke spanelska, tak se omlouvam 😬😊

leki
22. bře 2018

Ja to vnimala tak, ze mlecna = nemlecna + umele mleko. Odstrikavat pro me byla tez bojovka a kupovat umele jen na ty kase (pred vecernim spanim u nas) bylo naprd, pac to musis rychle spotrebovat a me se tim padem tak pulka "zkazila". Takzr jsem zacala nemlecnyma, pak jsem kupovala mlecny - v 8 mesici uz urcite.

beruskaev
22. bře 2018

pokud nejde odstříkat mlíčko, tak je to podle mě jedno, jednodušší je to s mléčnou, v mléčných kaších je taky um není tam kravské mléko, spíše si dej pozor na cukr, když jsem je kupovala pro dceru, tak většina byla slazena cukrem, ale byly i bez cukru, je třeba si to pohlídat, pokud nechceš cukr dávat.

jipe
22. bře 2018

já dávala mléčnou, je to vpodstatě nemléčná + UM, bez cukru (Hami a Hipp na dobrou noc. Nemléčné - Nomina jsem začala dělat až později k snídani z vody, o hodně později pak i z kravského mléka

hanih
22. bře 2018

@lee92 Já jsem dceři kupovala a pořád kupuji instantní nemléčné kaše (třeba Nominal) a dávám do nich UM. V těch mléčných dětských mi přišlo, že je téměř všude spousta cukru, což jsem do ní nechtěla od malička cpát.

lee92
autor
22. bře 2018

@beruskaev ahaaa, ja se bala ze tam je kravske a vsude ctu ze se ma az od roka. Jeste jsem ty kase nejak nestudovala a ani slozeni, tak proto se tak hloupe mozna ptam. A na cukry si dam urco bacha. Dekuji 👍😊

1105lenka
22. bře 2018

My jsme jako první kašičku měli od Nutrilonu rýžovou mléčnou,je tam psáno od 4.měsíce a je bez cukru a byla super 😉

swetlusska
23. bře 2018

já vyráběla kaši sama, japko, banán, voda, popř. přidat trošičku mlíka (UM)nebo oves vločky.

babanci
23. bře 2018

Pokud se kojilo a nechtěli jsme začít s jiným mlékem než mateřským, tak jsme dávali nemléčnou. Aý po ukončení kojení jsme začali kupovat mléčnou.

pavlinakm
Autor odpověď smazal
Zobraz
alcar
25. bře 2018

U dcery jsem davala normalne mlecne kase i kdyz jsem kojila. Cukr jsem nikdy neresila. Ted u synu davam taky mlecne kase, ale micham jim to s instatntnima (ryzova, kukuricna, pohankova) bez prichuti, nemaji to radi moc sladke. Jednou jsem ja sama zkousela nejakou nemlecnou jen z vody a byl to hnus, ktery se nedal pozrit, proto bych s tim dite nekrmila. A tolik vychvalovane kase Nomina jsou zbytecne predrazene. Jsou to jen obycejne instantni kase bez prichuti, ktere jde koupit od jine znacky mnohem levneji.

linns
25. dub 2018

My máme doma problém s alergií na kravské mléko, a tak vařím zásadně nemléčné kaše. Protože mi ta rýžová mléka přijdou hrozně drahá, tak se snažím vařit doma. Nedávno jsem objevila hrneček MioMat a můžu říct, že to pro mě byla opravdová spása. Uvaříte v tom rychle, skoro bez práce a hlavně víte, co do toho dáváte, takže je to i zdravé. Na stránkách mujmiomat.cz je spousta receptů, takže není nouze o nápady ;).