Můžu učit 4měsíční miminko papat něco jiného než mlíčko?

vbnovbmv
10. kvě 2015

4 měsíční miminko můžu ho už učít papat něco jiného než mlíčko??

eficenka
10. kvě 2015

pokud je kojené tak ne! mateřské mléko je do 6ti měsíců to nejlepší, co může být....
Pokud je na UM, můzžeš začít LEHCE zavádět příkrmy.....

blondynka400
10. kvě 2015

Je úplně jedno, zda je dítě na UM nebo MM. Nějak nechápu, jak někdo toto může ještě dělit..... Jesliže dítě jeví zájem o jídlo, určitě mu můžeš zkusit nějaký příkrm zkusit dát. Ale mléko by stále mělo být dominatní složkou potravy, příkrmy spíš jako bonus. 😉

sangita
10. kvě 2015

Můžeš, ale proč tak brzy? Mateřské mléko je to nejlepší, co teď může dostat.. Já jsem byla ráda, že těch šest sedm měsíců nemusím řešit jídlo a mám ho všude s sebou pro miminko 🙂

partyzanka91
10. kvě 2015

@vbnovbmv: ahoj. Od 4. měsíce můžeš zařadit příkrmy - ideální je mrkvička a nebo brokolice. Výrobci dětských výživ to mají dokonce poznačené, které se mohou od 4. měsíce už zavádět. Poprvé to chce dát pouze pár lžiček, velké množství by mohlo vyvolat alergickou reakci - takže pro začátek tak 3 lžičky. Pokud bude vše v poho další den už se může dát větší množství a pak ještě větší. 4 den můžeš zkusit zase jiný příkrm a opět jen 3 lžičky (příklad den 1. mrkvička 3 lžičky, den 2. mrkvička 6 lžiček, den 3. mrkvička půl skleničky, den 4. brokolice 3 lžičky, den 5. brokolice 6 lžiček...). Na internetu ale třeba i v lékárnách je spousta manuálů jak zavádět stravu - HAMI má bezva brožuru v lékarně jsem je nedávno viděla zdarma a dají se i stáhout na jejich stránkách HAMI klubu.
V našem případě jsme začínaly s příkrmy též od 4.tého měsíce i když Míša byla kojená - měla problémy s játry a doktorka nám doporučila ať začenme přikrmovat a opravdu se to od přikrmování začala po nějaké době rovnat.

zo_ja
10. kvě 2015

Tak mrkev je rádobytradice v české kotlině, ale vytahuje z půdy nejvíc bince - který je v ní.
Osobně - proč ten spěch? Počkala bych, až dítě není udržitelné 😉 a začla s tím, co roste čerstvého sezonního, a hlavně nejlépe - z Tvého talíře - vybrala to vhodné. Je už na to zvyklé z MM. Co bude 4 m dítě dělat s mrkví netuším, děti mají nejraději, když si to můžou osahat. A dávat jeden den mrkev, druhý brokolici mi u 4 m mimina přijde dost mazec.
A rozhodně bych se vyhla všem skleničkám - není to čerstvé, je to konzervované a jsou to zbytky, který na nic jinýho než rozmixování už nejsou vhodné. A každopádně si dobře přečti složení, to se člověk někdy diví, co všechno to obsahuje, paleta pestrá, i osvědčené značky mají v někt. miš maš směs a hafo věcí pro dolnění. Pro děti je mnohem vhodnější začínat jednodruhově a přidávat postupně, ne den po dni.
Myslet si, že skleničky jsou pro dítě to nejlepší je jako žít v tom, že konzerva je lepší než čerstvá věc.

Nejlepší je kojit plně do 3/4 roka nebo dýl, pak se nemusí nic moc řešit, než sní víc než ochutnávku je mu rok a může z mámina talíře v podstatě cokoli. Není kam spěchat, jídla si užijou, není kam spěchat. Naopak pro jejich trávení, vývoj, rozvoj a zdraví je MM to nejlepší.