Nestlé rýžová nemléčná kaše. Jak ji připravit?

holly1
5. kvě 2009

Prosím poraďte mi, příprava kaše dnes skončila naprostým fiaskem. Mám v mrazáku hodně MM, takže jsem ji udělala do něj a "kaše" - ve skutečnosti úplně řídká hmota se spoustou hrudek - skončila v záchodě. V návodu je napsáno mléko ohřát, nesmí být vroucí a vsypat příslušný počet polévkových lžic, jemně zamíchat, nechat půl minuty odstát a podávat. Udělala jsem podle návodu a vznikla hmota výše popsaná. Má někdo dobrou zkušenost s přípravou této kaše?? Případně poraďte mi konkrétní kaši, kterou bych mohla udělat do MM. DÍKY MOC. Malá dnes neměla příkrm ☹

helcah
5. kvě 2009

Taky jí dělám do mateřského mléka, akorát je s tím řídší, takže je potřeba kaše dát trochu víc. Přisypávám ji po troškách a míchám vidličkou. Dnes jsem jí delala do sunaru a taky dobrý - akorát se musí hodně míchat.

holly1
autor
5. kvě 2009

helcah, takže v tom nemáš žádné hrudky? U mě to byla samá hrudka. A na jakou teplotu to mléko ohříváš?

mousunek
5. kvě 2009

holly1 - to zalezi na typu kase a na tom jak michas, taky delam nemlecne i mlecne kase a nektere hrudkuji a nektere se krasne rozpusti, chce to vyzkouset 🙂

dvojka
5. kvě 2009

podle mně musí být mlíčko víc teplé...Né-li horké a sypat kaši pomaličku,je fakt že hodně zřídne i povychlazení

holly1
autor
5. kvě 2009

mousunek, tak poraď nějakou, která se krásně rozpustí. A ty mléčné - ty se můžou dávat taky hned na začátku? My jsme dnes s kaší měli začít, bohužel se nepodařilo. Myslela jsem, že na začátek se mají dávat spíš ty nemléčné. Jak to je? Poraďte mi, nikde se to pořádně nemůžu dočíst.

soanpe
5. kvě 2009

holky
nedělejte ty kašičky hustější, než je předepsáno
někde tady jsem četla,že to zatěžuje ledviny a zažívání.
s teplotou to vidím kolem 50°C, při vyšší se ničí ty výživné látky

beruska2x
5. kvě 2009

ja mela nemlecnou od Hami a byla uplne v pohode, hned krasne hladka.. 😉

holly1
autor
5. kvě 2009

beruska, a rýžovou?

shaula
5. kvě 2009

Holly, obecně je lepší začínat nemléčnými kašemi - ty se zadělávají buď MM nebo UM, takže jejich chuť je pak miminku známější a lépe ji přijme. Dobře se rozpouští např. Nestlé rýžová krupička (je v sáčku a stojí cca 28 Kč), měla jsem i Nestlé nemléčnou rýžovou kaši s mrkví, ta dělala "hrudky" - píšu to v uvozovkách, protože to nebyly hrudky v pravém slova smyslu, ale spíš jen taková hustější místa, ale líp rozmíchat to nešlo. Pak jsem cca po 3 týdnech začala dávat i mléčné kaše.
A můžu se zeptat, proč chceš začínat kaší? Neříkám, že je to špatně, jen je to méně obvyklé... Pokud je to proto, aby ti v noci lépe spala, tak na to rovnou zapomeň🙂

shaula
5. kvě 2009

Jo, zapomněla jsem napsat, že my jsme s kaší začali až v ukončeném 8. měsíci, takže ty mléčné dostali až nějak před devátým měsícem.

beruska2x
5. kvě 2009

jojo ryzova nemlecna s broskvema.. alemaji i jiny..

holly1
autor
5. kvě 2009

beruska, a můžu dát s broskvema, když jsme ještě neměli zeleninku ani ovoce?? Aby se nám pak nestalo, že nebudeme chtít papat zeleninu, když si zvykneme na slaďoučkou broskvovou kašičku??

beruska2x
5. kvě 2009

a ty myslis ze jine kase nejsou sladke?? to riskujes s kazdou, ta prichut je to nejmensi.. proc vlastne zacinas prikrmy kasi??

shaula
5. kvě 2009

Jo jo, na to už jsem se ptala taky, proč kaše🙂 Jediná nesladká kaše, o které vím, je ta rýžová krupička od Nestlé, ta obsahuje jen rýžové vločky.

holly1
autor
5. kvě 2009

holky, začala jsem před čtyřmi dny se zeleninou - 3x mrkvička, 1x mrkvička brambor. Jenže malá hodně blinkala, všude mrkvička ☹ P. Mrázková z www.kojeni.net mi poradila, ať přejdu na večerní kaši a po 2-3 týdnech, až si malá hezky na kaši zvykne, ji dát i v poledne, resp. do ní přimíchávat čím dál víc zeleniny... takže by nám to mělo takto pomoci s ublinkáváním. Navíc já mám večer už málo mléka, malá bývala hladová, takže takto to bude pro nás asi lepší. Beruska, mně se zdá, že tahle rýžová opravdu sladká není, sladké je trošku jen to MM. Shaula, a ta rýžová krupička by pro nás byla taky OK? A je hladká?

holly1
autor
5. kvě 2009

shaula, malá spí už nějakou dobu celou noc, takže kvůli spaní to není...

holly1
autor
5. kvě 2009

shaula, malá spí už nějakou dobu celou noc, takže kvůli spaní to není...
Tu Nestlé rýžovou krupičku kupuješ kde? V lékárně?

beruska2x
5. kvě 2009

a neni lepsi dat na vecer UM a v poledne normal prikrm?? aby si zvykla na jinou chut, ty kase jsou sladke vsechny, ty to necitis ale male mimi ma uplne jine chute a kdyz nic jineho nezna tak jim to prijde sladke azaz...

holly1
autor
5. kvě 2009

beruska, kdybys viděla, jak malá tu mrkvičku blinkala, tak myslím, že není. A p. Mrázková je myslím dobrá poradkyně. Malé ta zelenina moc chutnala, já doufám, že se jí to tou kaší nezkazí. Dívala jsem se teď na krabici té rýžové kaše, není tam žádný cukr ani sacharóza nebo tak.... myslím, že je opravdu sladké jen to MM a na to je přece zvyklá...

beruska2x
5. kvě 2009

treba ji nesedla mrkev, zkusila bych neco jineho, nebo treba samotny brambor a do nej muzes pridat MM .. a pak uvidis, po 3 dnech se mi to zda rychly soud.. to ma cas vsechno..

holly1
autor
5. kvě 2009

já nevím, jsem zmatená. Malá ublinkává odjakživa, je fakt, že poslední cca týden nějak víc, po každém kojení. Ta mrkvička byla dost tekutá, to je pravda, ještě jsem ji pak dokojovala... ale to blindění mrkvičky, to byla fakt síla. Nevím, co mám dělat. Samotný brambor bude zase hrozně hutný, ne?

beruska2x
5. kvě 2009

no tak ho nared MM, zkus to, za to nic nedas.. takhle holky hodne ucej deti na prikrmy kdyz je nejaky problem.. ja nevim ale ja treba davam kasi max 2x tydne a to malej ji nadherne uz od 4,5m.. je to dost zatez, dost se divim ze ti to nejak a poradkyne rekla, vetsinou Dr a tak radej s kasi pockat..

beruska2x
5. kvě 2009

nedavej ji toho prikrmu moc najednou, staci prvni dny opravdu par lzicek at nema tezky zaludek, nekdo je citlivejsi , chce to cas a trpelivost 😉

holly1
autor
5. kvě 2009

beruska, tak jsi mě dost nalomila, tak já zítra zkusím ten brambor trošku naředěný MM. díky 🙂

holly1
autor
5. kvě 2009

beruska, a proč jsi dokrmovala už od 4,5m.?

beruska2x
5. kvě 2009

protoze jsem kojila jen 6 tydnu, byla to tragedie.. obrecela jsem to a od te doby je na NUtrilonu, to se zacina driv a navic malej je dost velikej, je dopredu trosku 😉

beruska2x
5. kvě 2009

dej vedet jak to dopadlo 😉

holly1
autor
5. kvě 2009

ok, díky 🙂

berenika39
5. kvě 2009

holly, taky bych se přikláněla k tomu, nechat kaši kaší a věnovat se polednímu příkrmu. naučíš ji i tak, je jedno jestli večer nebo v poledne, ne? už jsem ti psala ohledně blinkání, chce to jen trpelivost, zásobu bryndáků a dorou pračku. pokud jí mrkev neseděla, dej uvařit bramor, rozmixuj s koj.vodou, v jteré jsi to vařila a ještě přidej MM. musí to bý řídké, ale tak, aby to šlo nabírat lžičkou. za tři dny přidej do toho znova mrkev, jen třeba 1/3, a uvidíš. pak postupně jinou zeleninu. ale určitě bych ji zvykla nejdřív na nesladké příkrmy. a kaše prckům nic nedají, snad jen ty doma vařené, ovesná....atd, ale to máte čas. jinak pokud by vám to nešlo, zůstan zase týden u kojení a pak začněte znovu.
Jinak u nás je obyč. bramborová kaše z UM favorit nadevšechno.
Pokud bys chtěla i přesto kaši navečer, je dobrý SINLAC, většinou ho mají lékárny. Jde dělat z MM,UM i vody. Na začáteek je super. Dobře se připravuje. Jinak to chce do mléka kaši pomalu přisypávat, míchat pořád vidličkou, nechat řidší, za pár minut vytuhne 😀 😀 .
Držím palce, a hlavně se s tím moc nenervuj, je to jenom 😀 😀 jídlo.

berenika39
5. kvě 2009

a ještě na téma mléčné nemléčné.
Nemléčné kaše se jmenují proto tak, že že v nich není mléko. Musíš ho tam dodat, a je jedno, jestli MM neo UM.
Mléčné osahují už UM, takže se zamíchají vodou.
Pokud kojíš, je nesmysl kupovat mléčné, obzvlášt kdž máš dost MM.
A aby to nebylo jen tak, i nemléčné se dají udělat s vodou, výsledek je ale chuti nevalné, nicméně nic se nestane a prcek, jak nezná chutě, ti to klidně pozře.