Neustálý řev a hysterické záchvaty u krmení, poradíte?

anzet
2. únor 2015

Potřebuji poradit, už nevím, jak dál. Už od samého počátku mám se synem strašnou práci při krmení. Nechtěl sát, na flašku se učil 2 měsíce, lžička ho nebaví....Je mu 6 měsíců a každý den si zažívám to samé. Děsím se každého krmení.
Obecně mi málo jí, na to už jsem si nějak zvykla. Ale on u každého krmení chytne hysterický záchvat a nelze utišit. Nabízím flašku, příkrm. Křičí a křičí. Zkusili jsme vyměnit UM, lahev i savičku. Není to o tom, že by mu to nechutnalo. Zničeho nic přestane řvát a chytí se na flašku a vypije 120-150ml. Při krmení lžičkou řve někdy hned, ani nedostane do pusinky jídlo, někdy až v průběhu, kdy se mu nejspíše netrefím zrovna do chuti a on by chtěl zrovna UM. Už nevím co s ním.
Zažila si to některá?
Co dělám špatně? ☹
Všechna miminka brečí, že mají hlad a ten náš nevím proč řve, když si to nakonec stejně "s chutí" vezme.
Přijde mi, že zkouší moje nervy. Ale já už jsem zralá leda tak na blázinec.

dubina
2. únor 2015

Mě teda kluk jí vcelku pěkně, bylo období, kdy odmítal kromě oběda dát do pusy cokoliv a najednou to přešlo. Od začátku jsem mu z krmení dělala zábavu, než jsem ho dala do křesílka tak jsem zpívala jak blb Hami mňami ňami a od začátku dostal do ruky vlastní lžičku, aby byl zaměstnaný. Smála jsem se na něj, atd. Zkusila bych uvolnit atmosféru, nebát se toho, dát mu i hračku do ruky, něco mu zazpívat, příjemně ho naladit, když začne řvát na chvíli toho nechat a pohladit....vyzkoušet co vás napadne, ale v klidu a usmívat se.......
Když to po pár dnech nepomůže aspoň částečně, tak vydržet...asi to bude nejedlík, zeptejte se i doktorky, jestli ho nemůže něco bolet nebo jestli se s tím nepotkala.

Držím palce a přeju silné nervy!!!!

violagrunge
3. únor 2015

Mám to samé .Dám ji najíst ona vypije 50 ml vyplivne to a pak zuří.Takhle to máme asi dva měsíce.Chce to hlavně vydržet ...

anzet
autor
3. únor 2015

Snažím se,ale moje trpělivost už je nejspíše u konce ☹
Že to někdy přejde.......?

dubina
3. únor 2015

@anzet Jo až jim bude 18 a půjdou z baráku :D

honzulka
3. únor 2015

Asi bych taky zkusila malýho zaměstnat,dát mu lžičku nebo známé děti jedli pouze u pohádek.. 😅 Mně děti jedli,ale někdy taky chytili roupy.

janiseq97
3. únor 2015

Tez sem to tak mela. Reknu ti ze snad nejhorsi obdobi. Nemely jsme to od zoubku, kolem 4 mesice zacal bojkotovat jidlo a rval jak tur dala sem mu flasku a nez si uvedomil ze je to mlicko tak to bylo treba puk hodka revu. Normalne sem mela nekdy chut utect vyprdnout se na vsechno vsak me vubec nepotrebovall jediny co chtel bylo rvat no po cca 3-4 mesicich to preslo.. Presnidavku, prikrm mliko nic sem do nej nemohla nacpat to proste akorat rval cca v 5-6 mesici zacli rust zuby nechtel jist a porad jen rval. Ver mi ze to znat a i kdyz miluju sve dite nadevse mela sem chut to vzdat i ted obcas mam chut ho nechat rvat vztekat se a proste odejit.. Nejde to no.. Chce to silne nervy ja sem klidny cholerik co chvily vydrzi ovsem potom je to znat. Vyckej zkontroluj zda nerostou hlodak, a mej chladnou hlavu kazdy dite ma "spatne" obdobi i kdyz maminky tvrdi ze to neznaji tak kecaj.. Kazdy dite aspon jednou prorve cely den i treba bezduvodu. 🙂 hlavu vzhuru 🙂

eldrag
3. únor 2015

když mi nechtel jist, tak jsem krmila kačenku a on koukal že mu kačaba žere jidlo tak si dal.

xdany
3. únor 2015

T. musí být zabaven jinak taky nejí a řve - takže mu dávám věci na žmoulání, ze začátku to byly lžičky, lžíce a teď už cokoli, co najdu v kuchyni - momentálně je nejoblíbenější sítko na čaj.

carrie_b
3. únor 2015

Ja jsem jako blazen litala s plnou lzickou dceri pred pusou jako stihacka, kdyz ji otevrela, udelala jsem zvuky jako bombardovani a ona jidlo spolkla. Jinak to proste v jednu dobu neslo, ocas si zabombarduju i nyni, kdyz madam jidlo bojkotuje. Dcera brecela i kdyz jidlo bylo teple, vsechno chce jist vlaznejsi.

anzet
autor
3. únor 2015

Děkuji za rady, holky. Bohužel všechno, co píšete, dělám a nepomáhá nic. Syn bude asi hodně hyperaktivní. I u jídla pořád hopká, nemá stání. Vše ho baví jen pár vteřin.
Pokud mu dám nějakou hračku, tak je to mnohdy jen na škodu 🙂 On mi tou hračkou totiž pak vyráží lžičku a je to všude. Jen ne v jeho puse. A nebo se přestane soustředit na polykání a je po krmení.
Myslete na mě, snad to vydržím a malý přežije (neberte to doslovně) Někdy totiž, když chytne hysterický záchvat a řve se zavřenýma očima, mám chuť s ním zaklepat, ať se probere. Slabším povahám se omlouvám, za moje představy, ale už jsem opravdu na prášky. Samozřejmě ho miluju a nedala bych ho za nic na světě.

terezapetrova
3. únor 2015

@anzet ten můj neustále řve a my hysteraky uplne u všeho 🙂 je to fakt na budku chápu jak se citis, ať Vám tohle období brzy přejde..

anzet
autor
3. únor 2015

@terezapetrova Asi je to úděl Vojtíšků 😉 Děkuji, i já přeji pevné nervy.

terezapetrova
3. únor 2015

@anzet 🙂 🙂

polaks
3. únor 2015

@anzet A teraz ma isto zbombardujú tie maminky,čo neuznávaj chodítka,ale skúšali ste dať malého do chodítka a pri tom mu dávať jesť? No u nás bolo toto jedniné miesto,kde som ja do syna niečo dostala v období,keď som stratila mlieko a prechádzali sme na domáce príkrmy,mal 7 mesiacov...On si v tom hopsal,mačkal tie čudlíky,ono to hralo a já som mu v každej nestráženej chvíľke strčila lyžičku do pusy...

anzet
autor
4. únor 2015

Jsem v koncích. Dnes mi nesnědl vůbec nic (teda půl malé přesnídávky, protože krmil manžel), já už nemám sílu na něj dělat opičky a přemlouvat ho, aby si dal pár lžiček/loků. ☹ ☹ ☹ ☹
Už opravdu nemůžu dál.
Řekněte, že se to zlomí a on bude baštit s chutí......... ☹ ☹ ☹ ☹

elen222
4. únor 2015

@anzet a co přestat ho nutit a nějaké jídlo vynechat? Aby dostal hlad 🙂

anzet
autor
4. únor 2015

@elen222 Právě že jsem vynechala. Snědl až po 16 hodinách manželovi půl přesnídávky (naposledy jedl včera večer). Ale netvářil se u toho hladově. Musel se trochu nutit ☹

hojda
4. únor 2015

@anzet Zkus mu dát něco matlacího, v čem si bude třeba moc matlat rukama, třeba mouku s vodou, bude čurbes, ale určitě ho to zabaví. Nebo taková ta modelína Playdooh. Jen musíš hlídat, ať to nejí, ale když ho budeš krmit, tak to uhlídáš, aby do pusy dával, to co má. Ta Playdooh je z pšenice, takže ani není jedová, ale jíst se nemá. Jinak ten pocit znám, malá mi taky dost často odmítala jídlo i pití, je to velký stres, celý den člověk jen myslí na to, co dítěti dát, aby to jedlo a stejně je to k ničemu. Rady typu nech jí vyhladovět, taky nefungovaly, prostě jí to jídlo vůbec nezajímalo☹.

hojda
4. únor 2015

@anzet A zdravotně nějaký jiný problém nemá?

elen222
4. únor 2015

@anzet a co se poradit s dětskou doktorkou, co by poradila?

anzet
autor
4. únor 2015

@hojda Vyhladovění opravdu nepomáhá.
Doktor dělal krevní testy, protože se mu zdál malý nějaký bledý, ale nic se v nich nezjistilo.
Jinak je pořád vysmátý, hopsá jak hopsinka. Jen když má jíst, tak řve. Chjo.

anzet
autor
4. únor 2015

@elen222 Ta mi na to řekla jen to, že prostě některé děti žijí jen ze vzduchu. Ale ona tu s námi doma není, neví, co já si prožívám.

anzet
autor
4. únor 2015

@hojda Bohužel ani zabavení manuální nepomáhá, on přestane samým soustředěním polykat.

hojda
4. únor 2015

A co tedy bere nejvíc? Lahvičku? Prostě bych mu to dělala klidně všechno tekuté do lahvičky, lepší když to bude jíst zatím tak, než nic. U nás tedy byl problém i s tekutinami, protože byla zvyklá na kojení, ale v 8 měsících, už jsem jí jen na mléku neutáhla. Nevzala do pusy nic☹. Byl to děs.

hojda
4. únor 2015

Ještě mě napadá, jestli nemá reflux.

lu777
4. únor 2015

@anzet určitě to přejde 😉

dala bych mu něco do ruky, něco měkkého (ovoce?), kousátko apod... ať se zkusí krmit sám...

jinak některé děti fakt jí hodně málo a jsou zdravé a prospívají... já to taky nechápu, ale párkrát jsem to u kamarádek viděla, že to tak mají s dětmi 😉
vydrž, ono se to taky někdy otočí... můj syn byl zase megajedlík a ve 2 letech byl najednou ze dne na den utrum... trvalo než se to spravilo... člověk to prostě předem neodhadne 😉 a mateřství je často řetězec momentů kdy si člověk hrábne na dno...
možná je všechno v pořádku a prostě ho teď zajímá hlavně pohyb a všechno okolo 😉
hlavní je, aby nebyl dehydrovaný 😉

a jinak na podporu chuti jídlu se dá dát sirup Multisanostol - je tam dost vitamínu B... u nás to tehdy dost dobře zafungovalo 🙂

anzet
autor
4. únor 2015

@hojda Nevezme do pusy prostě nic. A nebo jen malinko. Ani flašku, ani lžičku, ani žužlání něčeho. Vše ho baví jen pár minut.
Reflux asi ne. Tedy nevím. Blinká jednou za čas (1x za měsíc, max. 2x), o to když dělá blbosti u krmení a zaskočí mu. Ale letí většina ven. Nebo když si špatně krkne. Tak opravdu nevím.

anzet
autor
4. únor 2015

@lu777 Zkusím. Opravdu už nevím, jak na něj. Nejhorší asi je, že už to vzdávám 😒

anzet
autor
4. únor 2015

@lu777 Teď koukám, že sirup je až od 1 roku.

hojda
4. únor 2015

@lu777 Není ten multistanotol až od roku? Mně je na tom divné, že to tak má od začátku, kdyby to bylo třeba jen v poslední době, ale pokud se s tím potýkají od počátku, tak je to divné.